خبر/

تشکیل کمیته تخصصی برای آسیب‌شناسی وضعیت بناهای دولتخانه صفوی

1404/12/21 - 15:37 - کد خبر: 157751 نسخه چاپی

نصر: معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خبر از تشکیل یک کمیته تخصصی برای آسیب‌شناسی وضعیت بناهای تاریخی صدمه دیده در محدوده دولتخانه صفوی اصفهان داد.

به گزارش نصر،سید روح‌الله سیدالعسگری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به آسیب‌های گسترده وارد شده به بناهای تاریخی دولتخانه صفوی، به‌ویژه کاخ چهل‌ستون و عمارت رکیب‌خانه در اثر بمباران و تجاوز صهیونیستی آمریکایی به حریم و عرصه آثار، یک کمیته تخصصی برای بررسی و مرمت تشکیل خواهد شد.
وی گفت: در حال رایزنی هستیم تا هفته آینده اساتید مرمت از پژوهشگاه تهران برای ارزیابی شرایط موجود در اصفهان حضور یابند و با حضور پیشکسوتان میراث فرهنگی اصفهان اولین جلسه را تشکیل دهیم.
سید العسگری تصریح کرد: کمیته‌ای متشکل از کارشناسان مجرب تشکیل خواهد شد تا آسیب‌های سازه‌ای و تزئینی وارد شده به بناها را به طور کامل بررسی کند.
وی افزود: در این کمیته، استادانی چون محمودیان و خراسانی در زمینه تزیینات و همچنین ۲ استادکار مطرح آینه‌کاری اصفهان حضور خواهند داشت.
معاون میراث فرهنگی اصفهان گفت: بر اساس بازدید کارشناسان میراث فرهنگی، سازه اصلی کاخ چهل‌ستون که بیشترین آسیب را به خود دیده است، شامل جدا شدن آلت و لغت‌ها از بستر و شکستگی آن‌هاست که این عناصر باید برچیده و مجددا بازچینی شوند.
در حملات و بمباران روزهای گذشته، عمارت‌ها و کاخ‌های « محور تاریخی فرهنگی اصفهان » دچار آسیب‌های جدی در تزیینات وابسته به معماری و همچنین سازه شدند.
مهمترین اثر آسیب دیده از موج انفجارها کاخ موزه ثبت جهانی چهل‌ستون بود که در جریان حملات و بمباران به استانداری اصفهان واقع در حریم درجه یک این اثر جهانی، تزیینات آینه‌کاری و نگاره های اتاق‌های نقاشی دچار ریزش و ترک‌های شدید شدند.
تالار تیموری، تالار اشرف، عمارت جبه خانه، عمارت رکیب‌خانه و کاخ عالی قاپو واقع در میدان نقش جهان از جمله آثار دیگری دولت خانه صفوی و محور تاریخی فرهنگی اصفهان بود که در این حملات دچار آسیب شدند.
محدوده معروف به دولت خانه صفوی به مجموعه بناهای بازمانده از دوران های مختلف تاریخی به‌ویژه دوره صفوی می گویند، شامل کاخ چهلستون، تالار اشرف، کاخ عالی قاپو، رکیب خانه و توحیدخانه و کاخ تیموری که در مجاورت میدان نقش جهان و بازار بزرگ واقع است.
کاخ موزه چهلستون در دوره صفوی (قرن یازدهم هجری قمری) در اصفهان بنا نهاده شد؛ ویژگی مهم این عمارت، وجود نقاشی های بسیار زیبای هنرمند عصر صفوی «رضا عباسی» است که به سبک مینیاتور ایرانی، دیوار تالارهای کاخ را تزیین کرده است.
ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو ۹ باغ دارد که در تیرماه سال ۱۳۹۰ به ثبت جهانی رسیده‌اند؛ سهم استان اصفهان از این پرونده زنجیره‌ای، ۲ باغ چهل ستون و فین کاشان است.
در حالی که تهران وارد مذاکرات جدی با واشنگتن شده بود، صبح ۱۰ اسفند جاری، آمریکا و رژیم صهیونیستی مانند دوره گذشته بدون توجه به مذاکرات، به خاک ایران تجاوز و به چندین نقطه در شهرهای مختلف حمله کردند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با انتشار ویدئویی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» که به نظر می‌رسد پیشتر آماده شده بود، نوشت: حملات نظامی گسترده‌ای را علیه ایران آغاز کردیم.
‌او در توجیه این حملات علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: ارتش ایالات متحده در حال انجام یک عملیات عظیم و مستمر است تا از تهدید آمریکا و منافع اصلی امنیت ملی جلوگیری کنیم.
‌در حالی که جمهوری اسلامی ایران مذاکرات با آمریکا را گامی برای ایجاد شفافیت درباره صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای کشورمان برداشته بود، تجاوز دوباره آمریکا و رژیم صهیونیستی، روندی تکراری و در عین حال فریبنده را در عرصه روابط بین‌الملل به تصویر کشید.
‌شورای عالی امنیت ملی ایران روز شنبه ۹ اسفند در پی عملیات هوایی «رژیم سفاک آمریکا به همراهی رژیم فاسد صهیونیستی» علیه مراکزی از کشورمان اعلام کرد:‌ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران پاسخ کوبنده به اقدامات شرورانه آنان را آغاز کرده‌اند.
حملات دشمن از شنبه ۹ اسفند در پایتخت و دیگر شهرهای کشور از جمله اصفهان همچنان ادامه دارد.
 انتهای پیام/
تشکیل کمیته تخصصی برای آسیب‌شناسی وضعیت بناهای دولتخانه صفوی خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک