گزارش اختصاصی «نصر» از قدیمی‌ترین گذر تاریخی تبریز/

مسئولان به داد تربیت برسند! / سلب آسایش مردم در قدیمی‌ ترین گذر تاریخی تبریز +فیلم

1404/12/07 - 15:30 - کد خبر: 156877 نسخه چاپی

نصر: پیاده‌ راه تربیت، یکی از کهن‌ترین گذرهای ایران و یادگار جاده ابریشم، این روزها حال و روز خوشی ندارد؛ جولان موتورسواران، نبود نظارت مؤثر و عملی نشدن وعده‌های ساماندهی، آرامش شهروندان و اعتبار این محور تاریخی و تجاری تبریز را با چالش جدی مواجه کرده است.

به گزارش نصر، پیاده‌راه تربیت تبریز که پیشینه آن به شاخه‌ای از جاده تاریخی ابریشم بازمی‌گردد، امروز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محورهای گردشگری و تجاری شهر شناخته می‌شود؛ گذری که بهترین مراکز خرید تبریز را در خود جای داده و در مجاورت جاذبه‌هایی چون بازار تبریز، ارگ علیشاه و خانه مشروطه تبریز قرار دارد.
این خیابان در سال ۱۳۰۸ شمسی و همزمان با احداث خیابان‌های فردوسی، خاقانی، منجم، منصور و گلستان‌باغی، در دوره شهرداری محمدعلی خان تربیت ساخته و به نام وی نامگذاری شد. پیش از آن نیز این مسیر به‌عنوان بخشی از جاده ابریشم، از گذرهای پررونق و معتبر تبریز به‌شمار می‌رفت.
اما امروز این گذر تاریخی، در سایه بی‌توجهی و ناهماهنگی برخی دستگاه‌های مسئول، با مشکلاتی دست‌وپنجه نرم می‌کند که شأن آن را زیر سؤال برده است.
مهم‌ترین گلایه شهروندان و کسبه، حضور بی‌ضابطه موتورسواران در بطن پیاده‌راه است؛ موتورسیکلت‌هایی که بی‌اعتنا به ماهیت «پیاده‌محور» این خیابان، در ساعات مختلف روز در میان خانواده‌ها، سالمندان و کودکان تردد می‌کنند و بعضاً با سرعت بالا، امنیت عابران را تهدید می‌کنند.
"محبوب عبدالله‌پور" ، مدیرعامل سازمان مدیریت مهندسی و شبکه حمل‌ونقل شهرداری تبریز، در گفت‌وگو با خبرنگار نصر با اشاره به نصب راه‌بند و کانکس در ورودی پیاده‌راه اظهار کرد: این اقدام به درخواست اهالی و اصناف انجام شده است، اما برای ممنوعیت کامل تردد موتورسواران نیازمند حضور ضابط و همکاری پلیس هستیم تا امکان اعمال قانون و جریمه فراهم شود.
وی با تأکید بر آمادگی شهرداری برای همکاری بیشتر افزود: در صورت ارائه درخواست‌های جدید از سوی کسبه و شهروندان، شهرداری آماده بررسی و اجرای راهکارهای تکمیلی است.
در همین حال، "جهانگیر جهانگیری" رئیس پلیس راهور تبریز با بیان اینکه بخش قابل‌توجهی از موتورسواران متعلق به خود اصناف هستند، گفت: نگهبان مستقر در ابتدای پیاده‌راه با مجوز به برخی موتورسواران اجازه ورود می‌دهد و اگر این مجوز صادر نشود، عملاً امکان ورود وجود نخواهد داشت. وی همچنین از آمادگی برای تشکیل کارگروهی مشترک با شهرداری جهت ساماندهی موضوع خبر داد.
"طوفان یزدچی" عضو هیئت امنای پیاده‌راه تربیت نیز با انتقاد از روند پیگیری‌ها گفت: بارها جلساتی با شهرداری برگزار کرده‌ایم، اما پس از پایان جلسات، هیچ کدام از مسئولین پاسخ تلفن ما را نداده اند.
وی خواستار انسداد ورودی‌های فرعی و کوچه‌های منتهی به پیاده‌راه شد و افزود: در سایه نبود نظارت کافی، علاوه بر موتورسواران، برخی افراد هنجارشکن نیز در این محدوده حضور یافته‌اند که موجب سلب آسایش و امنیت شهروندان می‌شوند.
یزدچی با اشاره به تجربه سایر کلانشهرها تصریح کرد: در پایتخت و برخی شهرهای بزرگ، در ایام پایانی سال مدیریت بازارها به نیروی انتظامی سپرده می‌شود تا نظم و امنیت تقویت شود، اما در تبریز چنین سازوکاری اجرا نمی‌شود و نتیجه آن، وضعیت فعلی پیاده‌راه تربیت است.
از دیگر مطالبات مطرح‌شده، موضوع نورپردازی و زیباسازی پیاده‌راه است؛ وعده‌ای که قرار بود تا نیمه شعبان اجرایی شود، اما اکنون در آستانه سال نو نیز خبری از تحقق آن نیست. این در حالی است که پیاده‌راه تربیت می‌تواند در ایام نوروز، ویترین هویت تاریخی تبریز برای گردشگران داخلی و خارجی باشد.



گزارش نصر می افزاید؛ پیاده‌راه تربیت صرفاً یک معبر شهری نیست؛ بخشی از هویت تاریخی، فرهنگی و اقتصادی تبریز است. تداوم وضعیت موجود، علاوه بر تهدید امنیت شهروندان، به اعتبار گردشگری شهر نیز لطمه می‌زند.
به نظر می‌رسد حل این معضل، نیازمند اقداماتی مشخص و فوری از جمله استقرار نیروی انتظامی در ورودی‌های اصلی در ساعات پرتردد، انسداد فیزیکی ورودی‌های فرعی برای جلوگیری از ورود موتورسیکلت، صدور کارت تردد محدود و زمان‌بندی‌شده برای اصناف در ساعات غیرپیک، نصب دوربین‌های نظارتی و اعمال جریمه هوشمند، تسریع در اجرای طرح نورپردازی و زیباسازی محیطی است.
گزارش نصر اضافه می‌کند: امروز بیش از هر زمان دیگری، پیاده‌راه تربیت نیازمند مدیریتی واحد، پاسخگو و قاطع است. اگر قرار است این گذر تاریخی همچنان قلب تپنده تبریز باقی بماند، باید میان حفظ منافع اصناف و تأمین امنیت و آرامش شهروندان توازن برقرار شود؛ در غیر این صورت، یکی از ارزشمندترین سرمایه‌های شهری تبریز، آرام‌آرام کارکرد و جایگاه خود را از دست خواهد داد.
انتهای پیام/
مسئولان به داد تربیت برسند! / سلب آسایش مردم در قدیمی‌ ترین گذر تاریخی تبریز +فیلم محمدرضا اخگرگداز

ثبت نظر

نمایش 10 نظر

پاسخ   موتور سوار   3 ماه پیش  

ماشالا همتون ماشین دارین موتور سوار ها شدن براتون بلای جون ،کدومتون تو رانندگی ماشین رعایت میکنین که الان موتور سوار ها خار تو چشمتون شدن؟جمع کنین بابا چوب نکنین لا چرخمون،هر کی هم از جاش بلند میشه یه دوربین برمیداره یه خودکار و دفترچه میشه نگران پیاده رو نگران سنگفرش نگران مردم جمع کنین خودتونو

پاسخ   سیامک حاجوی   3 ماه پیش  

سلام تمام نیمکتها کثیف ویاغیر قابل نشیمن هستند وتعدادشان هم خیلی کم است وموتور سواران با صدای ناهنجار ورفت وامد مکرر وبا سرعت که گاهی ماشین هم قاطی انها میشود امان افراد وخانواده هارا بریده است چند هفته قبل یک موتور به یک دختر بچه زد که خوشبختانه به خیر گذشت در هرحال وضعیت خوبی ندارد

پاسخ   بدبخت   3 ماه پیش  

متاسفانه ناآرامی وسلب آرامش اهالی برای خیابان شهیدحیدری(بهارتبریز) خیابان اره گرتوسط تعمیرگاههای مکانیکی
درحالت بسیا رشدیه وجوداردومسئولین ذی ربط کاملا بی تفاوت آن ایجاد راه بندان برای عابرین والودگی صوتی..
درحدبالا وجوددارد.

پاسخ   فرخ   3 ماه پیش  

من الآن ۶۴ سال سن دارم و پدر بزرگ من تو خیابون تربیت، از موقع جوانی تا آخر عمرش در مغازه خودش کار میکرد.

پاسخ   نازی .   3 ماه پیش  

موافقم . امیدوارم زودتر رسیدگی بشه .

پاسخ   جواد   3 ماه پیش  

این پیاده راه و دیگر پیاده راهها باید مرکز امنی برای مردم شریف بویژه سالمندان و کودکان باشد . بنظرم نیروی انتظامی و شهرداری باید هماهنگ عمل کرده و زمان مناسبی را برای تردد موتورسیکلت یا خودرو ، اعلام کنند .

پاسخ   بابک   3 ماه پیش  

باسلام 99درصدموتورهاپیک هستندودارندبارهاراجابه جامیکنند،حالاکاربه جای رسیده که به موتورهاگیربدیدازاین مهمتر هست.

پاسخ   ترامپ   3 ماه پیش  

حداقل خجالت بکش این چه خبریه چیزی پیدا نکردی

پاسخ   الناز   3 ماه پیش  

واقعا تبریز اصلا حال و روز خوشی ندارد. وصله پیله های آسفالتها. آشغالها همه جای شهر رو گرفته طوری که تو اتوبان همیشه تو هوا درحال پروازن. گداهای زیاد. دریغ از یک پروژه عمرانی. متاسفم

پاسخ   بابک   3 ماه پیش  

قانون باید برا همه باشه
هرکسی هست مغازه دار. کسبه. ههمه باید یکسان باشن
تو تبریز دوبله و سبله نگهداشتن تو پیاده رو شده عادت عادی
کسی هم نیست برسه
سامانه مولد پرتال ستاک