مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛

ویروس کرونا توانایی زنده ماندن را دارد/ کرونا ناشناخته است

1398/12/11 - 10:48 - کد خبر: 15637 نسخه چاپی

نصر: مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه ویروس کرونا بیرون از بدن هم زنده مانده و به‌راحتی می‌تواند خود را حفظ کند، گفت: ویروس کرونا علاوه بر اینکه از هر فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود توانایی زنده ماندن هم دارد.

به گزارش نصر به نقل از فارس، سید جمال‌الدین حسینی‌اقدم امروز در گفت‌وگوی خبری تلویزیون اظهار کرد: کرونا یک ویروس جدیدی است و اگرچه گروه کرونا ویروس از سال‌های پیش شناخته شده بود ولی این مدل ویروس جلد خود را عوض کرده و رفتار آن برای دانشمندان مشخص نیست. 
وی افزود: با توجه به رفتار ویروس و ویژگی‌های آن از این لحاظ که بیرون از بدن  ۲ تا ۱۲ روز زنده می‌ماند و بیشتر روی سطوح فلزی قرار می‌گیرد، از این‌رو باید بسیار دقت کرد. 
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه ویروس کرونا بیرون از بدن هم زنده مانده و به‌راحتی می‌تواند خود را حفظ کند، گفت: ویروس کرونا علاوه بر اینکه از هر فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود، توانایی زنده ماندن هم دارد در حالیکه اکثر ویروس‌ها اگر از بدن خارج شود، از بین می‌روند.  
وی متذکر شد: متاسفانه ناشناخته بودن ویروس منجر شده تا پیش‌بینی اینکه، ویروس تا چند روز و چند ماه آینده کنترل می‌شود، وجود ندارد. 
حسینی‌اقدم ادامه داد: البته دانشمندان بیکار ننشسته و در حال تحقیق هستند، انواع درمان و واکسن‌ها را ارائه خواهند کرد و قطعا علم غالب خواهد شد ولی مهم‌تر این است که از انتقال آن جلوگیری کنیم تا آنگونه که نگرانی نسبت به آن وجود دارد، دیگر نباشد. 
وی تصریح کرد: راه این ویروس پیشگیری است به‌طوریکه گاها مطرح می‌شود که مرگ ناشی از کرونا دو درصد است که در نگاه اول یک حسن به نظر می‌رسد ولی به علت اینکه ویروس بسیار سریع انتقال می‌شود و به‌قدری در جامعه شایع می‌شود، پس خطرناک محسوب می‌شود زیرا اگر یک میلیون نفر مبتلا شود یعنی ۲۰ هزار نفر خواهند مُرد، در حالی که حتی یک مرگ هم برای ما اهمیت دارد. 
حسینی‌اقدم با بیان اینکه از مردم خواهشمندیم به علت نزدیکی به ایام عید نوروز بیرون نرفته و از سفر غیرضروری خودداری کنند، یادآور شد: البته خلوت بودن برخی محلات نیز ناشی از آگاهی مردم است که ما را همراهی می‌کنند ولی در هر صورت  مردم نباید ارتباط اضافی و غیرضروری داشته باشند.  
وی افزود: وقتی مسوولان ساعات اداری را کاهش می‌دهند، چرا باید با مسافرت و خیابان‌گردی روی بیاریم و این زحمات را به‌هدر دهیم.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز  اذعان داشت: البته من به شهر و استان امید دارم، چراکه  من انتظار داشتم تعداد مبتلایان با بازارگردی، شمال‌گردی و خیابان‌گردی  زیاد باشد ولی الحمدالله کم است.  
وی با تاکید بر اینکه بهترین و امن‌ترین جا خانه است و البته هر کسی هم  که از بیرون به  خانه می‌آید، نباید فضا را آلوده کند، متذکر شد: بهترین وسیله برای شست و شو آب و صابون است و اگر در بیمارستان‌ها می‌بینیم که پرستاران و دکترها با ژل و ضدعفونی دست خود را تمیز می‌کنند به منزله بهترین محلول پاک‌کننده  نیست بلکه وقتی برای شستن ندارند. 
حسینی‌اقدم در ادامه با اشاره بر اینکه در شستن دست‌ها هم دقت کنید و آب زیادی مصرف نکنید، ادامه داد: اخیرا اعلام شده که مصرف آب ۱۵ درصد افزایش یافته است در حالیکه نیاز نیست که ۳۰ ثانیه آب باز بماند بلکه اول کمی دست‌ها را خیس کنید سپس آب را ببندید و هر چقدر که دوست دارید صابون بمالید و بعد با کمترین آب بشورید. 
وی در توصیه به کارمندان و شاغلان نیز بیان داشت: اگر سر کار می‌روید حتما از تجمع در یک جا خودداری کنید و همیشه فاصله یک تا یک و نیم متر را رعایت کنید و اگر فردی هم عطسه و سرفه دارد، باید حتما ماسک بزند و اگر هم از ماسک استفاده نکرد، حتما تذکر دهید. 
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز  با اشاره بر اینکه خود علوم پزشکی مصرف‌کننده ماسک و ژل است، نمی‌توانیم ماسکی بدهیم، خاطرنشان ساخت: از خیران می‌‌خواهیم ماسک را تهیه و در اختیار  علوم پزشکی هم بگذارد.  
وی ابراز کرد: افراد عادی می‌توانند با رعایت نکات بهداشتی و  از لباس‌های کهنه خود ماسک تهیه کنند و بعد از دو ساعت مصرف در داخل آب و وایتکس و صابون بیندازند. 
حسینی‌‌اقدم گفت: از تمام رسانه‌ها تشکر می‌کنم که در کنار سیستم بهداشتی هستند زیرا ما به کمک آنها در انتقال نکات و پیام‌ها نیاز داریم ولی نباید مردم را بترسانند. 
وی تصریح کرد: نباید مردمی که رعایت نکات بهداشتی می‌کنند در خانه‌ها به دنبال آمار باشند بلکه باید همه شادی کنند ولی در کنار آن هر لحظه به نکات بهداشتی توجه کنند. 
ویروس‌های‌ کرونا (یا کرونا ویروس‌ها)، خانواده‌ای از ویروس‌ها هستند که بیماری‌های مربوط به دستگاه تنفسی از سرماخوردگی معمولی گرفته تا برونشیت و عفونت مجاری تنفسی را منجر می‌شود.
ویروس کووید۱۹ (کرونا ویروس)، از طریق تنفس و تماس هم منتقل می‌شود و همین امر کنترل آن را دشوار کرده است. این ویروس، بیماری «سندرم زجر تنفسی حاد» یا ARDS را در فرد مبتلا ایجاد می‌کند، یک بیماری خطرناک و نارسایی دستگاه تنفسی است که با گسترش سریع التهاب و عفونت در ریه‌ها شروع می‌شود و. در ادامه، به دلیل پر شدن کیسه‌های هوایی شُش‌ها از مایع میان‌بافتی، اکسیژن کافی به فرد نمی‌رسد و در صورت عدم رسیدگی به‌موقع بیمار با خطر مرگ مواجه خواهد بود.
انتهای پیام/
ویروس کرونا توانایی زنده ماندن را دارد/ کرونا ناشناخته است خبرگزاری فارس


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار