به گزارش نصر به نقل از ایرنا، شهرام نریمانی، اظهار داشت: طی 3 سال اخیر به دلیل عدم پرداخت به موقع حق بیمه، مردم از صندوق بیمه کشاورزی دلسرد شدهاند و به این دلیل ضریب نفوذ کاهش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: تمام عوامل قهری و طبیعی و بیماری زا و سایر عواملی که به بخش کشاورزی آسیب میزند، با عناوین مختلف تحت پوشش بیمه صندوق کشاورزی هستند.
مدیر صندوق بیمه کشاورزی استان آذربایجان شرقی خسارتهای پرداخت شده ناشی از سرمازدگی، تگرگ و طوفان در سال گذشته را 135 میلیارد تومان عنوان کرد.
نریمانی خاطرنشان کرد: این میزان خسارت که هر ساله پرداخت میشود، بدون حمایتهای دولتی به هیچ وجه امکان پذیر نخواهد بود و تعرفهای هم که تعیین میشود دولت نزدیک به 50 درصد حق بیمه را متقبل میشود.
وی با اشاره به اینکه در سال اول که به دنبال مشتری هستیم میتوانیم با تبلیغات جذب مشتری کنیم اما در سالهای بعد، اقدامات و خدمات ما اثرگذار خواهد بود، گفت: در سالهای اخیر پرداخت غرامت حق بیمه منوط به دریافت بودجههای مصوب توسط صندوق بیمه از دولت شد.
وی افزود: با توجه به وضعیت اقتصادی دولت، شاهد عدم تحقق پرداخت حق بیمه به کشاورزان بودیم، به گونهای که امسال 3 هزار میلیارد تومان از تعهدات دولت به صندوق بیمه پرداخت نشده است.
نریمانی گفت: تنها محلی که میتوان به کشاورزان و باغداران کمک کرد، صندوق بیمه است و بر این اساس باید سطح پوشش بیمهای را به روزهای اوج خود برگرداند.
مدیر صندوق بیمه کشاورزی استان آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به اینکه بیشترین خسارتی که سال گذشته پرداخت شد مربوط به خسارتهای ناشی از سرمازدگی، تگرگ و طوفان بود، گفت: غرامت دام و طیور و بخ شزراعی به صورت 100 درصدی و 50 درصد غرامت خسارت باغات پرداخت شده است.
وی با اعلام اینکه صندوق بیمه کشاورزی به تازگی از محل تبصره 13 بودجه 97، 2 هزار میلیارد ریال اوراق قرضه از دولت گرفته است، اظهار امیدواری کرد: با تبدیل کردن اوراق به پول، 50 درصد باقی مانده غرامت باغات هم پرداخت شود.
نریمانی با بیان اینکه مشکلات صندوق که سابقه ای کمتر از 35 دارد به مرور زمان قابل حل است، خاطرنشان کرد: در صنعت بیمه، هر چقدر اعتماد و میزان مشارکت بیشتر باشد خدمات بهتری ارائه خواهد شد.
مساحت کل اراضی کشاورزی استان آذربایجان شرقی یک میلیون و 222 هزار هکتار است که از این میزان 805 هزار هکتار اراضی زیر کشت دیم و 294 هزار هکتار نیز اراضی زیر کشت آبی است.
انتهای پیام/