رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کشور:

مرکز نوآوری صنایع غذایی تبریز توان انجام پژوهش‌ های نوین ملی را دارد

1404/07/28 - 14:33 - کد خبر: 148265 نسخه چاپی

نصر: رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کشور گفت: مرکز نوآوری صنایع غذایی تبریز ظرفیت و توان انجام پژوهش‌های نوین و کاربردی در سطح ملی را داراست.

به گزارش نصر، محمدعلی ابراهیمی روز دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی تبریز افزود: این پژوهشکده دارای ظرفیت‌های جهانی و زیرساخت‌های کم‌نظیر است و ظرفیت آن را دارد که به‌عنوان یک مرجع علمی و قطب تخصصی در کشور شناخته شود.
وی افزود: آزمایشگاه‌ها و امکانات بسیار خوبی در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی وجود دارد و دستاوردهای علمی آن در سطح جهانی نیز قابل توجه است.
وی خاطرنشان کرد: به تازگی چند پژوهشگر از کشور ونزوئلا برای آموزش‌های تخصصی به این مرکز ارجاع داده شدند که از دوره‌های آموزشی ارائه ‌شده رضایت کامل داشتند.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کشور همچنین از انتصاب محمدامین حجازی رئیس سابق پژوهشکده صنایع غذایی تبریز به‌عنوان معاون پژوهشی و انتقال فناوری پژوهشگاه خبر داد و افزود: وی به‌زودی به مجموعه پژوهشگاه کشاورزی خواهند پیوست تا از دانش و تجربیات ارزشمند وی بهره‌مند شویم.
ابراهیمی با اشاره به تغییر مدیریت در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی اظهار کرد: بزرگ‌ترین خدمت به یک مدیر، آن است که فردی توانمند و کاربلد جایگزین او شود آقای گلکاری که به‌عنوان مدیر جدید این مجموعه منصوب شده‌اند، سابقه طولانی در حوزه پژوهش و مدیریت در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کشور دارند و به طور قطع روزهای درخشانی پیش‌روی پژوهشکده خواهد بود.

پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی نیز در این مراسم گفت: پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی از بازوان علمی و فناوری بخش کشاورزی است و نقش مؤثری در ارتقای بهره‌وری و تأمین امنیت غذایی کشور ایفا می‌کند.
شهرام شفیعی ، با تقدیر از خدمات محمدامین حجازی در طول ۱۸ سال تصدی ریاست این مجموعه گفت: استمرار مدیریت در چنین جایگاهی بیانگر درایت، تلاش و موفقیت در مسیر توسعه علمی و پژوهشی است.
وی ضمن آرزوی توفیق برای رئیس جدید پژوهشکده، به شرایط خاص بخش کشاورزی کشور و استان اشاره کرد و افزود: به رغم همه محدودیت‌ها و پیامدهای ناشی از خشکسالی‌های متوالی و کاهش سطح آب دریاچه ارومیه، که محدودیت‌های جدی برای کشاورزان ایجاد کرده است، بخش کشاورزی همچنان با قدرت در مسیر تأمین غذای کافی و سالم برای جامعه حرکت می‌کند.
شفیعی با بیان اینکه بحران منابع آبی و فرونشست زمین در برخی مناطق، شرایط تولید را دشوار کرده است، خاطرنشان کرد: در چنین وضعیتی، افزایش بهره‌وری و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین تنها راه‌حل پایداری کشاورزی است و این فناوری‌ها باید از مسیر مراکز پژوهشی و تحقیقاتی به بخش اجرا منتقل شود.
وی با اشاره به وجود بیش از ۸۵۰ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در استان گفت: این ظرفیت بزرگ، نیازمند پشتیبانی علمی و فناوری از سوی پژوهشکده‌های تخصصی است تا ارزش افزوده تولیدات کشاورزی افزایش یابد و زنجیره تولید تا مصرف به‌درستی مدیریت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه تکالیف سنگینی از جمله دستیابی به خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید محصولات اساسی برای بخش کشاورزی تعیین شده است، افزود: تحقق این هدف جز با اتکا به دانش فنی، تحقیقات کاربردی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان امکان‌پذیر نیست.
شفیعی اضافه کرد: پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی در سال‌های اخیر با اقدامات مؤثر خود، نقش برجسته‌ای در تأمین امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه داشته است و در اجرای مأموریت‌های محوله از سوی وزارت جهاد کشاورزی نیز عملکردی درخشان از خود نشان داده است.
وی ابراز امیدواری کرد: یافته‌ها و دستاوردهای علمی سایر پژوهشکده‌های کشاورزی کشور نیز در اختیار سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها قرار گیرد تا با انتقال مؤثر دانش و تجربه، شاهد توسعه متوازن و پایدار در بخش کشاورزی کشور باشیم.

پژوهشکده بیوتکنولوژی تبریز به مرکز پیشتاز تحقیقات کشور تبدیل شده است
رئیس سابق پژوهشکده بیوتکنولوژی و صنایع غذایی تبریز هم گفت: جهت‌گیری هدفمند، همدلی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، این پژوهشکده را به یکی از مراکز پیشتاز در عرصه تحقیقات بیوتکنولوژی کشور تبدیل کرده است.
محمدامین حجازی با اشاره به جایگاه علمی و پژوهشی این مرکز گفت: پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی به‌ عنوان یکی از معتبرترین مراکز تحقیقاتی کشور با هدف به‌کارگیری فناوری‌های نوین در حل چالش‌های صنعت غذا، تأمین امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه راه‌اندازی شده است.
وی پژوهش را فرآیندی مستمر و توسعه‌محور دانست و افزود: در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی محور فعالیت‌ها را بر روی باکتری‌های اسید لاکتیک، ریزجلبک‌ها، کشت بافت و اصلاح علوفه‌ای متمرکز کرده‌ایم.
حجازی با بیان اینکه جهت‌گیری هدفمند پژوهش‌ها موجب ارتقای جایگاه این مرکز در سطح ملی شده است، اضافه کرد: سهم اثربخشی پژوهشکده بیوتکنولوژی آذربایجان‌شرقی حدود ۳۲ درصد از مجموع اثربخشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشور است، در حالی که تنها ۱۰ درصد نیروی انسانی پژوهشگاه در این مجموعه فعالیت دارند.
وی افزود: از میان سه پژوهشگر برتر پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی کشور، ۲ نفر از پژوهشکده آذربایجان‌شرقی هستند و در شاخص‌های علم‌سنجی نیز همواره سهمی ۴۰ درصدی از رتبه‌های نخست را به خود اختصاص داده‌ایم.
رئیس سابق پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی اظهار کرد: در حوزه ریزجلبک‌ها تلاش کردیم مشارکت همه ذینفعان را جلب کنیم و این روند را در سایر حوزه‌های تحقیقاتی نیز دنبال کرده‌ایم و نخستین اقدام ما در حوزه بیوتکنولوژی، دسترسی به ذخایر و تنوع ژنتیکی کشور بود که به ایجاد کلکسیون ریزجلبک‌ها و باکتری‌های اسید لاکتیک بومی ایران منجر شد.
به گفته حجازی، پژوهشکده موفق شده است دانش فنی تولید بتاکاروتن از ریزجلبک بومی را توسعه دهد و با همکاری پژوهشگاه فنی، نخستین گلخانه کربن صفر برای پرورش هیبرید جلبک – گیاه را ایجاد کند.
وی از پیگیری تولید محصولات فراسودمند با هدف ارتقای سلامت جامعه خبر داد و گفت: پروژه تولید استارترهای لبنی برای پنیر ایرانی و فرمولاسیون استارتر کره نیز با موفقیت در حال اجراست.
حجازی ادامه داد: در بخش کشت بافت، پژوهشکده در آذربایجان‌شرقی یکی از فعال‌ترین مراکز کشور در ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان کشت بافت بوده و برای نخستین بار در ایران، تکثیر انبوه سیب مالینگ مرتون و گیاهچه‌های سیب‌زمینی را با موفقیت انجام داده است.
وی با اشاره به کار سه نوبته همکارانش برای اجرای تعهدات تولید بذر سیب‌زمینی در مدت چهار ماه گفت: علاوه بر آن، تکثیر انبوه کاکتوس علوفه‌ای و تدوین پروتکل‌های ریزازدیادی پایه‌های گیاهی از دیگر دستاوردهای مهم این پژوهشکده است.
وی از به‌نژادی گراس‌های علوفه‌ای سردسیری چندساله با روش‌های کلاسیک و احداث چراگاه مصنوعی دست‌کاشت به ‌عنوان گامی در راستای کشاورزی پایدار یاد کرد و افزود: تاکنون نزدیک به ۵۰ قرارداد انتقال فناوری با بخش‌های مختلف خصوصی و دولتی منعقد شده است.
حجازی همچنین به راه‌اندازی مرکز نوآوری صنایع غذایی با مشارکت پارک علم و فناوری اشاره کرد و گفت: تاکنون پنج شرکت متقاضی استقرار در این مرکز بوده‌اند و مراحل اجرایی آن در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: موفقیت‌های به ‌دست‌آمده حاصل همکاری، همدلی و پشتیبانی مجموعه‌ای از پژوهشگران و متخصصان پرتلاش است که سال‌ها با روحیه جهادی در کنار یکدیگر فعالیت کرده‌اند.
انتهای پیام/
مرکز نوآوری صنایع غذایی تبریز توان انجام پژوهش‌ های نوین ملی را دارد خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار