مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزی استان:
بيش از ۱۰ درصد تخم مرغ کشور در آذربايجانشرقی توليد میشود
1404/07/16 - 13:09 - کد خبر: 147318
نسخه چاپی
نصر: مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزی آذربايجانشرقی گفت: استان آذربايجان شرقي با ۲۰۱ واحد فعال مرغ تخمگذار و ظرفيت ۱۱ ميليون و ۸۳۷ هزار قطعه مرغ، رتبه سوم توليد تخممرغ در کشور را دارد و ۱۰ درصد از توليد کل کشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش نصر، ناصر امیرابراهیمی در گفتوگو با خبرنگاران در جهاد کشاورزی استان در تبریز، با اشاره به انتخاب شعار «تخممرغ سرشار از مواد مغذی » توسط کميسيون بينالمللی تخممرغ، اظهار کرد: روز ۹ اکتبر (۱۷ مهر) بهعنوان روز جهانی تخممرغ نامگذاری شده است تا به ترويج خواص اين ماده غذايی پروتئينی و اهميت آن در تغذيه سالم خانوادهها بهویژه در سنين کودکی و نوجوانی، پرداخته شود.
وی بيان داشت: استان آذربايجانشرقی با ۲۰۱ واحد فعال مرغ تخمگذار و ظرفيت ۱۱ ميليون و ۸۳۷ هزار قطعه مرغ، رتبه سوم توليد تخممرغ در کشور را دارد و ۱۰ درصد از توليد کل کشور را به خود اختصاص داده است. همچنين ضمن تأمین کل تخممرغ موردنیاز مصرفی در داخل استان، بخشی از تخممرغ توليدی به ساير استانها و کشورهای همجوار صادر میشود.
امیرابراهیمی با بيان اينکه سرانه مصرف تخممرغ در استان حدود ۱۴ کيلوگرم است ادامه داد: تخممرغ بهعنوان يک منبع مهم غذايی براي تمامی اقشار جامعه از کشورهای فقير تا توسعهیافته، نشاندهنده ارزش غذايی بالای اين محصول در کنار قيمت پايين آن است.
وی تصريح کرد: ۱۷ مهرماه، فرصتي است تا آگاهی جامعه جهانی از تخممرغ بهعنوان يک منبع مغذی و مقرونبهصرفه افزايش يابد. تخممرغ حاوی ۱۳ نوع ويتأمین و مواد معدنی ضروری است.
امیرابراهیمی به خواص بینظير تخممرغ اشاره کرد و افزود: اين ماده غذايی با ارزش، میتواند به کاهش سوءتغذيه و تأمين نيازهای تغذيهای در بسياری از نقاط جهان کمک کند. تخممرغ منبع غنی از اسيدهای آمينه ضروری، اسيدهای چرب و املاح سودمند بوده و يک عدد تخممرغ معادل ۱۲۰ گرم شير و يا ۵۰ گرم گوشت بدون چربی انرژی توليد میکند. مصرف تخممرغ در کودکان و نوجوانان، زنان باردار و شيرده، ورزشکاران و تمامی بزرگسالان سالم به ويژه در دوران پس از بيماری، توصيه میشود.
وی افزود: مصرف يک تخممرغ در روز برای افراد سالم توصيه میشود و مصرف ۱.۵ عدد تخممرغ در روز نيز مشکلی ايجاد نمیکند. در افراد دارای بيماریهايی مانند ديابت، فشارخون بالا و بيماران قلبی عروقی، مصرف تخممرغ تا حدود سه عدد در هفته پيشنهاد میشود. کلسترولی که بر اثر خوردن تخممرغ در بدن توليد میشود، از نوع کلسترول خوب است.
تخممرغ حاوی طيف وسيعي از مواد مغذی از جمله پروتئين، اسيدهای چرب امگا ۳ و ۶، کلسترول، ويتامين A، ويتامين D، ويتامين E، ويتامينهای گروه ب(ب کمپلکس)، کلسيم، منيزيم، گوگرد، فسفر، روي، سلنيوم و آهن است. پروتئين و اسيدهای آمينه موجود در تخممرغ، باکیفیتترین نوع پروتئين در بين تمام مواد غذايی بهحساب میآيد و به دليل ارزش بالای بيولوژيکی آن، کيفيت ساير پروتئينها را نسبت به آن میسنجند.
مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزی استان تاکيد کرد: بخش اصلي سفيده تخممرغ، پروتئين و اسيدهای آمينه است و به همين جهت، سفيده تخممرغ يکي از مواد غذايی محبوب در بين ورزشکاران است و بسياری از پودرهای پروتئين از سفيده تخممرغ تهيه ميشوند. زرده تخممرغ نيز علاوه بر پروتئين، حاوي کلسترول، ويتامينها و مواد معدنی فراوان است.
هر سال در ۹ اکتبر، روز جهاني تخممرغ جشن گرفته میشود. اين رويداد برای اولين بار در سال ۱۹۹۶ توسط کميسيون بينالمللی تخممرغ آغاز شد تا آگاهی عمومی در مورد اهميت تغذيهای و نقش اقتصادی تخممرغ افزايش يابد. تخممرغ به دليل ارزان و در دسترس بودن، منبعي اساسی برای کاهش سوءتغذيه و تأمين نيازهای تغذيهای در بسياری از نقاط جهان است. بنابراين، تخصيص يک روز جهانی براي اين ماده غذايي پرخاصيت نشاندهنده اهميت آن در تأمين نيازهای اوليه انسانهاست.
انتهای پیام/
خبرگزاری فارس