فرهاد فرهودی مطرح کرد:

۲۷۱ پروژه آموزشی در آذربایجان شرقی ثمره ۹ ماه نهضت عدالت آموزشی 

1404/05/29 - 18:22 - کد خبر: 143745 نسخه چاپی

نصر: مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی، از اجرای «نهضت توسعه عدالت آموزشی و پرورشی» به‌عنوان یک تحول بی‌سابقه در نظام تعلیم و تربیت کشور یاد کرد و گفت: این طرح با محوریت مشارکت مردمی و خیرین و پیگیری ویژه رئیس‌جمهور از خطه آذربایجان، در مدت ۹ ماه گذشته به دستاوردهای چشمگیری رسیده است.

به گزارش نصر، فرهاد فرهودی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی، ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به رویکرد عدالت‌محور دولت در حوزه آموزش و پرورش اظهار کرد: رئیس‌جمهور دکتر پزشکیان طرح نهضت توسعه عدالت آموزشی در فضاهای آموزشی را یک انقلاب شگرف بی‌نظیر دانسته‌اند. این طرح به دلیل تعلق خاطر رئیس‌جمهور به خطه آذربایجان، در استان ما با شدت و جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه این نهضت بودجه مستقل و ویژه‌ای ندارد و اساس آن بر مشارکت مردم و خیرین بنا شده است، افزود: بیش از ۵۰ جلسه اختصاصی رئیس‌جمهور برای پیگیری این موضوع برگزار شده و حتی در بحبوحه بحران‌ها و جنگ نیز این طرح در اولویت دولت قرار داشته است؛ چرا که آینده ایران بهتر از مسیر مدارس می‌گذرد. 

فرهودی با تأکید بر مردمی بودن این طرح اذعان داشت: تفاوت اصلی این نهضت با طرح‌های گذشته، جلب مشارکت مردم است. ما صرفاً به دنبال ساخت فضای فیزیکی نیستیم، بلکه می‌خواهیم فرهنگ همدلی و همیاری در ساخت مدارس نهادینه شود. رسانه‌ها در این زمینه نقش مهمی دارند و همراهی مردم ضامن موفقیت این حرکت خواهد بود.



دستاوردهای عمرانی و آموزشی
فرهودی در تشریح عملکرد ۹ ماهه این نهضت گفت: تاکنون ۲۷۱ پروژه در قالب ۱۲۴۰ کلاس درس تعریف شده و طی ماه‌های آینده ۳۰۰ کلاس دیگر به آن افزوده خواهد شد. از این تعداد، ۶۳ درصد پروژه‌ها در استان تکمیل و تحویل آموزش و پرورش شده است. برای هفته دولت و آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۴، ۸۰ پروژه شامل ۳۸۶ کلاس درس با اعتبار ۹۶ میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد که ۴۰ درصد هزینه آن توسط خیرین آذربایجان شرقی تأمین شده است.
وی افزود: در حوزه تجهیز مدارس، تاکنون بیش از ۱۱۸ هزار میلیارد ریال برای توسعه فضاها تخصیص یافته است. همچنین ۱۷ میلیارد تومان برای هوشمندسازی کلاس‌ها، ۲۳۵ میلیارد ریال برای تجهیز هنرستان‌ها و مبالغ قابل توجهی نیز برای سیستم‌های گرمایشی و تجهیزات ضروری مدارس هزینه شده است. 


توسعه فضاهای ورزشی و زیباسازی مدارس
مدیرکل نوسازی مدارس استان خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته ۷۶ میلیارد تومان از بودجه استانی و ۳۲ میلیارد تومان اعتبار ملی،  برای ساخت و بهسازی فضاهای ورزشی مدارس تخصیص یافته است. همچنین ۲۲۴ هزار مترمربع آسفالت و ۷۰ هزار مترمربع ایزوگام در مدارس اجرا شده که همواره در تابستان جاری در حال تکمیل است.

مشارکت خیرین؛ رتبه دوم کشوری
فرهودی با اشاره به جایگاه ممتاز آذربایجان شرقی در جلب مشارکت‌های مردمی گفت: در سال ۱۴۰۳، خیرین استان با ۱۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار در رتبه دوم کشوری قرار گرفته‌اند. تنها در پنج ماه نخست سال جاری نیز ۸۵۰ میلیارد تومان از سوی خیرین برای ساخت و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی تقبل شده است.

شاخص سرانه فضای آموزشی
وی درباره وضعیت سرانه فضای آموزشی استان توضیح داد: میانگین سرانه فضای آموزشی کشور ۵.۴۵ مترمربع برای هر دانش‌آموز است. در استان ما این شاخص به ۵.۷ مترمربع رسیده است. البته در تبریز این عدد تنها ۴ مترمربع است که کمتر از میانگین استانی و کشوری است. هدف‌گذاری ما رساندن سرانه تبریز به سطح مطلوب در قالب برنامه هفتم توسعه و با کمک خیرین است.

حذف مدارس کانکسی تا مهر ۱۴۰۴
مدیرکل نوسازی مدارس استان از حذف مدارس کانکسی به عنوان یکی از اهداف مهم نهضت یاد کرد و گفت: در حال حاضر ۳۱۶ مدرسه کانکسی در استان وجود دارد که تاکنون ۵۴ مورد بازتأسیس و ساماندهی شده است. با تعریف ۸۴ پروژه آموزشی جدید، امیدواریم تا مهرماه ۱۴۰۴ هیچ مدرسه کانکسی بالای ۱۰ دانش‌آموز در استان باقی نماند.

وی افزود: تا امروز حدود ۷۱ درصد اهداف نهضت محقق شده است و با تداوم این روند، آذربایجان شرقی به یکی از استان‌های پیشرو در توسعه عدالت آموزشی کشور تبدیل خواهد شد. صفحه اینستاگرام «خشت دانایی» نیز بستری برای اشتراک‌گذاری و ترویج این فرهنگ میان مردم است. 
انتهای پیام/
۲۷۱ پروژه آموزشی در آذربایجان شرقی ثمره ۹ ماه نهضت عدالت آموزشی  فائزه بنی نصرت

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار