در نشست با خبرنگاران صورت گرفت؛

واکنش معاون پژوهشی دانشگاه تبریز به ابهامات بحران زیست محیطی معدن طلای اندریان

1398/11/23 - 01:06 - کد خبر: 14349 نسخه چاپی

نصر: معاون پژوهشی دانشگاه تبریز درباره انتقادات نسبت به عملکرد یک عضو هیات علمی این دانشگاه درباره بررسی بحران زیست محیطی معدن طلای اندریان واکنش نشان داد.

به گزارش خبرنگار نصر، اصغر عسگری طی نشست خبری اخیر هیات رئیسه دانشگاه تبریز با نمایندگان رسانه های آذربایجان شرقی، در واکنش به انتقادات از گزارش یک عضو هیات علمی دانشگاه تبریز مبنی بر عدم وجود آلایندگی چشم گیر زیست محیطی در معدن طلای اندریان، اظهار کرد: خواهش من این است که توجه شود دانشگاه تبریز هیچ زمانی و در هیچ شرایطی حیثیت علمی خود را به خاطر منافع هیچ کس و هیچ گروهی قربانی نمی کند و رسالت علمی یک هیات علمی دانشگاه با هیچ چیز دیگری قابل تعویض و تغییر نیست.

وی افزود: نمایندگان و افرادی که در موضوعات زیست محیطی مورد بررسی دانشگاه تبریز اظهار نظر می کنند، توجه داشته باشند که دانشگاه تبریز بر اساس اسناد و آزمایش های علمی اعلام نظر می کند. اگر کسی آزمایشی با نتیجه متفاوت دارد که در شرایط یکسان اندازه گیری شده به ما بدهند تا بررسی کنیم.

عسگری ادامه داد: در مورد معدن طلای اندریان باید میزان سیانید سدیم را از جایی بسنجیم که وارد محیط زیست می شود، نه جایی که سیانید سدیم را وارد چرخه کار می کنیم. این ها شرایط آزمایشگاهی متفاوت دارند.

وی گفت: ما نتیجه مطالعات خود در مورد موضوعات زیست محیطی محوله را بدون حب و بغض و ترس اعلام خواهیم کرد. این مطالعات توسط افراد متخصص انجام می شود و ما نه تعارفی با اداره کل حفاظت محیط زیست داریم و نه کسان دیگری.

معاون پژوهشی دانشگاه تبریز اظهار کرد: اگر کسانی که نتایج آزمایش های دانشگاه تبریز را قبول ندارند و دلایل و مستندات علمی در این خصوص دارند، آماده ایم که با کمال میل قبول و بررسی کنیم. بحث محیط زیست بحث علمی است و نگرانی خاصی هم نداریم، من به عنوان معاون پژوهشی آماده دریافت مستندات و بررسی آنها هستم.

این گزارش می افزاید، پیرو نگرانی ها از آلودگی نگران کننده زیست محیطی معدن طلای اندریان، طی نشستی در هفته آخر دی ماه به ریاست استاندار آذربایجان شرقی، عطاء اله ندیری، معاون پژوهشی دانشکده علوم طبیعی طی اظهاراتی که واکنش منتقدان را هم بر انگیخت با رد وجود آلایندگی زیست محیطی در روند فعالیت معدن طلای اندریان گفته بود: «با توجه به ادعاهای مطرح شده در خصوص آلودگی معدن طلای اندریان، از طریق استاندار محبوب و جناب آقای دکتر قاسمی مدیرکل محترم محیط زیست استان بررسی دقیق این مهم به اینجانب و آقای دکتر محمدرضا حسین زاده محول گردید. لذا بر این اساس در اولین مرحله نمونه برداری، بیست نمونه آبی از منابع آب سطحی و زیرزمینی اخذ گردید و برای عناصر اصلی، فرعی و کمیاب آنالیز شد. نمونه ها به دو آزمایشگاه معتمد محیط زیست ارسال گردید و در بین نمونه ها، نمونه آب سطحی نزدیک به معدن مزرعه شادی که روش استحصال آن فلوتاسیون است نیز ارسال گردید. خوشبختانه نتایج هر دو آزمایشگاه با خطای قابل قبول (کمتر از 5%) پایین تر از حد استاندارد بودن غلظت سیانید (50 میکرو گرم بر لیتر) در منابع آب سطحی، آب زیرزمینی و هوای حوزه آبریز حاجیلرچای را تأیید نمود و تنها در یک نمونه آب سطحی مقادیر سیانید بالاتر از استاندارد آب شرب مشاهده شده است که دلایل آن در طی پایش ماهانه در سه ماه آینده به دقت بررسی و اعلام خواهد شد. همچنین مقدار سیانید بدست آمده از آب سطحی نزدیک معدن مزرعه شادی نیز در رنج نتایج سیانید در منابع آبی معدن خاروانا بود که همان مقادیر سیانید موجود در زمینه منابع آبی است. این نتایج نشان از فعالیت های ارزشمند سازمان محیط زیست استان در پایش و کنترل و مدیریت آلاینده های انسان زاد در استان دارد.»

به گزارش نصر، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی هم در همان نشست اظهار داشت: «هم در آب های جاری و هم در آب های چشمه های اطراف معدن طلای اندریان بررسی شده و پس از بررسی مورد خاص آلودگی دیده نشده است. طلا در معدن اندریان به روش  هیپ‌لیچینگ استخراج می‌شود و بر اساس ارزیابی آزمایشگاه اداره کل محیط زیست مقدار سیانید موجود در آب شرب پیرامون این معدن، کمتر از حد استاندارد بوده که همین نتایج را آزمایشگاه‌های دیگر نیز تایید کرده‌اند.»

حمید قاسمی در ادامه نشست بررسی مشکلات زیست محیطی معدن طلای اندریان گفته بود: «نظر آزمایشگاه محیط زیست استان درباره وجود این عنصر در آب های منطقه حدود سه صدم پی. پی. ام بوده است که کمتر از حد مجاز تعریف شده در استاندارد آب شرب است!»
 

اما از سوی دیگر احمد علیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر طی نامه ای که اخیزاً به استاندار آذربایجان شرقی در خصوص آلودگی معدن طلای اندریان نوشته بود، برگی از اسناد آزمایشگاهی اداره کل حفاظت محیط زیست استان را منتشر کرد که علی رغم اظهارات موکد مدیرکل حفاظت محیط زیست و معاون پژوهشی دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز مبنی بر عدم وجود آلودگی نگران کننده در معدن طلای اندریان، میزان آلودگی سیانید سدیم در آن سه برابر حد مجاز نشان داده شده است!

به نظر می رسد ابهامات پرونده آلودگی معدن طلای اندریان پیچیدگی های خاصی پیدا کرده است و لازم است دستگاه های نظارتی و مسئولان مربوطه با حساسیت ویژه ای این موضوع را بررسی و نتیجه را به مردم اعلام کنند.
آژانس خبری تحلیلی نصر با توجه به اهمیت موضوع محیط زیست، این مساله را پیگیری خواهد کرد.

انتهای پیام/
 
واکنش معاون پژوهشی دانشگاه تبریز به ابهامات بحران زیست محیطی معدن طلای اندریان نویده رئوف فرد


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار