مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد:

شبستر، قلب تپنده تولید هلوی ایران

1404/05/21 - 10:32 - کد خبر: 143151 نسخه چاپی

نصر: مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برداشت ۷۰ هزار تن هلو در سال جاری در استان خبر داد و گفت: شبستر، قلب تپنده تولید هلو ایران با سهم ۴۵ درصدی از تولید استان است.

به گزارش نصر، مسعود جعفرنژاد با اعلام این خبر گفت: کل سطح زیر کشت این محصول در آذربایجان شرقی حدود پنج هزار و ۵۰۰ هکتار است که شامل پنج هزار و ۴۰۰ هکتار سطح بارور و ۱۰۰ هکتار سطح غیربارور می‌شود و برآورد می‌کنیم میزان تولید هلو در سال جاری به حدود ۷۰ هزار تن برسد.
وی با بیان اینکه متوسط عملکرد استان حدود ۱۴ تن در هکتار است، خاطرنشان کرد: عملکرد باغات شاخص استان حتی به ۴۵ تا ۵۰ تن در هکتار نیز می‌رسد.
وی شهرستان شبستر را با دو هزار و ۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت و سهم ۴۵ درصدی از کل تولید، رتبه نخست استان دانست و افزود: شهرستان‌های مراغه، مرند، اهر، هوراند، تبریز و میانه نیز در رتبه‌های بعدی تولید قرار دارند.
به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی ، عملکرد شهرستان شاخص استان در سال جاری از ۲۲ تن به حدود ۱۸ تن در هکتار کاهش یافته که علت اصلی آن کوچک شدن سایز میوه‌ها به دلیل گرمای هوا و شروع زودهنگام رسیدگی میوه، خشکسالی، کم‌آبیاری ناشی از قطعی برق و خشک شدن برخی باغات به‌ویژه در روستای شندآباد شبستر بوده است.
وی با اشاره به پایه‌های مورد استفاده شامل پایه‌های بذری و پایه‌های رویشی و... و همچنین ارقام عمده‌ای همچون هلوی گرد گوشت سفید، خونی هسته‌ جدا، کارتی، انجیری تابستانی، انجیری زعفرانی، مالکی، انجیری پلنگی و هلوی کوثری گفت: ۵۵ تا ۶۵ درصد محصول تولیدی استان به‌صورت تازه‌خوری در داخل استان، استان‌های مجاور، تهران و کرج مصرف می‌شود و ۳۵ تا ۴۵ درصد نیز به صنایع تبدیلی و فرآوری راه می‌یابد.
وی شرایط اقلیمی و جغرافیایی خاص استان، استفاده از ارقام برتر و بهره‌گیری از آخرین فنون تولید محصولات باغی را از عوامل مهم کیفیت و طعم ممتاز هلوی آذربایجان شرقی برشمرد و تصریح کرد: همین ویژگی‌ها باعث شده این محصول نه‌تنها در بازار داخلی، بلکه در بازارهای خارجی مانند عراق و روسیه نیز متقاضیان فراوانی داشته باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان در روز سه‌شنبه ۲۱ مرداد، جعفرنژاد تاکید کرد: ۱۰ درصد باغات هلوی کشور در استان آذربایجان شرقی قرار داشته و از نظر سطح زیرکشت پس از استان مازندران در جایگاه دوم قرار گرفته است و از نظر میزان تولید نیز با ۸ درصد تولید، رتبه چهارم کشور را داراست.
انتهای پیام/
شبستر، قلب تپنده تولید هلوی ایران خبرگزاری ایسنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار