هشدار!
«غرقشدگی»؛ یک سانحه سریع و خاموش
1404/05/04 - 13:35 - کد خبر: 141933
نسخه چاپی
نصر: متخصص سلامت در بلایا و فوریت های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از «غرقشدگی» به عنوان یک سانحه سریع و خاموش نام برد که حتی شناگران ماهر را نیز تهدید میکند.
به گزارش نصر، آرزو دهقانی نوشت: ۲۵ جولای، روز جهانی پیشگیری از «غرقشدگی» و هفته اول مرداد، هفته جهانی و ملی پیشگیری از این حادثه است. شعار امسال سازمان جهانی بهداشت «هر کسی ممکن است غرق شود، ولی کسی نباید غرق شود» اعلام شده و تمامی سازمانهای جهانی و در حوزه سلامت تلاش میکنند تا آگاهی عمومی را نسبت به این حادثه تلخ و قابل پیشگیری افزایش دهند.
بر اساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت، سالانه بیش از ۲۳۶ هزار نفر در سراسر جهان بر اثر غرقشدگی جان خود را از دست میدهند؛ یعنی ۳۰ نفر در هر ساعت. در ایران نیز طی ۱۰ سال اخیر، ۱۳۵۵۵ نفر بر اثر این حادثه فوت کردهاند. غرقشدگی یکی از ۱۰ عامل اصلی مرگ در میان کودکان زیر ۵ سال و نوجوانان ۱ تا ۲۴ سال است.
غرقشدگی یک سانحه سریع و خاموش است که حتی شناگران ماهر را نیز تهدید میکند. عوامل اصلی آن شامل بیاحتیاطی، نبود نظارت کافی، شنا در مناطق ناامن، مصرف الکل و داروهای خوابآور، و عدم استفاده از تجهیزات ایمنی است. کودکان را حتی برای چند ثانیه در آب یا نزدیک آن حتی لگن آب تنها نگذارید. به آنها از سنین کودکی شنا و اصول ایمنی در آب را آموزش دهید.
حتماً اطراف استخرها، چاهها و حوضها را حصارکشی و دربدار کنید.
از جلیقه نجات و تجهیزات ایمنی در آبهای آزاد حتی برای استفاده از قایق، جت اسکی و…، استفاده کنید.
از شنا در مناطق بدون نجاتغریق، آبهای عمیق و جریانهای خطرناک خودداری کنید.
از مصرف داروهای خوابآور پیش از شنا پرهیز نمائید.
به علائم ایمنی و تابلوهای هشدار دهنده در کنار ساحل رودخانهها توجه کنید.
به یکباره وارد آب سرد نشوید.
وارد دریای طوفانی نشوید.
از شوخی کردن در هنگام شنا جدا خودداری کنید.
در آبهای ناآشنا یا دارای عمق کم، یا مواردی که عمق آب را نمیدانید شیرجه نزنید.
آموزش شنا و کمکهای اولیه میتواند جان بسیاری را نجات دهد. همچنین، افزایش نظارت بر اماکن آبی و اجرای قوانین ایمنی از سوی مسئولان ضروری است. با رعایت این نکات، میتوان از بسیاری از مرگهای ناگوار ناشی از غرقشدگی جلوگیری کرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری مهر