به گزارش نصر، «حسین فتحی»، در گفتوگو با خبرنگاران نصر اولویت اداره کل در حوزه اشتغال بانوان را نقش آفرینی موثر آنها در سطح جامعه خواند و تأکید کرد: اشتغال زنان و نقشآفرینی مؤثر آنها در حوزههای نرمافزاری، تولیدات ظریف، و مشاغلی با دقت بالا و شرافت کاری، از الویت های اصلی ما است.
وی افزود: با توجه به اهمیت حفظ نقش مادری و مدیریت خانواده، نگاه ما به سمت تقویت مشاغل خانگی سوق یافته است؛ حوزهای که هم استقلال زنان را حفظ میکند و هم آنها را وارد چرخۀ تولید میسازد.
فتحی با اشاره به مقام نخست استان در اشتغال خانگی در سال ۱۴۰۳ در سطح کشور اذعان داشت: حمایتهای ما از طریق بازارچههای خوداشتغالی و اعطای تسهیلات در حال گسترش است و استقبال بانوان استان از این فرصتها چشمگیر بوده است.
وی با بیان اینکه در محیطهای صنعتی، همه مشاغل برای بانوان مناسب نیستند، گفت: ما محدودیتهایی برای اشتغال زنان در واحدهای دارای ماهیت سخت و زیانآور داریم؛ با این حال در صنایع خاص مانند شیرینی و شکلات، بانوان نقش مهمی ایفا میکنند.
فتحی افزود: مشاغل خانگی به بیش از ۳۰۰ رشتۀ کاری متنوع تقسیم میشوند که نیازی به حضور در محل کار ندارند و استقلال شغلی افراد را حفظ میکنند. سیاست ما تمرکز بر توانمندسازی زنان در این بخش است.
تعاون سنتی جای خود را به تعاونیهای نوآور میدهد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به نقش بخش تعاون در ایجاد اشتغال پایدار اشاره کرد و گفت: تعاون، نردبان اشتغال و رفاه است. اما شرط آن، حرکت بهسوی تعاونیهای فناورمحور، نوآور و دانشبنیان است. تعاونیهای سنتی دیگر سهم بالایی در اقتصاد ندارند و باید جای خود را به مدلهای نوین بدهند.
وی با بیان اینکه وزارت تعاون مرکز نوآوری و توسعۀ تعاون ایران را با همین هدف راهاندازی کرده، خاطرنشان کرد: در سال گذشته، ۱۲۸۴ فرصت شغلی از محل حمایت از تعاونیها ایجاد شده که نشاندهندۀ تحول ۱۴ درصدی سهم تعاون در اشتغال جدید است.
فتحی در پایان، هدف اصلی این تغییر رویکرد را «افزایش نقشآفرینی تعاونیها در صادرات و تولید دانشبنیان» عنوان کرد و بر ضرورت حمایت عملی و فرهنگی از این جریان نوین تأکید کرد.
انتهای پیام/