خبر/
آیتمهای ۴گانه وزارت بهداشت برای پایش نانواییها/ استفاده از جوششیرین و جوهر قند ممنوع
1404/05/04 - 10:48 - کد خبر: 141901
نسخه چاپی
نصر: رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه تیمهای ارزیاب وزارت بهداشت بر مبنای آیتمهای چهارگانه نانواییها را پایش میکنند، گفت: «بهداشت افراد شاغل در نانوایی»، «مواد پخت نان»، «تجهیزات و ابزار پخت نان» و «سازه نانوایی» آیتمهای چهارگانه بررسی نانواییهاست.
به گزارش نصر، مهندس محسن فرهادی با بیان اینکه رصد و پایش نانواییها جزو وظایف همشگی وزارت بهداشت محسوب میشود، اظهار کرد: نانواییها جزو مراکز مهم عرضهکننده موادغذایی محسوب میشوند و با آیتمهای ۴گانه مورد پایش قرارمیگیرند. بررسی الگوی مصرف نان در کشور بیانگر این است که «بربری، «سنگک»، «تافتون» و «لواش» جزو نانهای پرمصرف کشور هستند و این در حالی است که نانهای حجیم و نیمهحجیم نیز در کشور تولید میشود.
وی درباره آیتمهای ۴گانه رصد و پایش نانواییها گفت: «بهداشت افراد شاغل در نانوایی»، «مواد پخت نان»، «تجهیزات و ابزار پخت نان» و «سازه نانوایی» آیتمهای ۴گانه بررسی هستند که دانشگاههای علومپزشکی کشور برای رصد و پایش مراکز عرضه نان بهکار میگیرند. منظور از بهداشت فردی افراد شاغل در مراکز عرضه نان این است که کارت بهداشتی آنها، دورههای آموزشی سپری شده، نظافت روپوش و دستها مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره بررسی مواد پخت نان توضیح داد: آرد مصرفی، خمیر تولیدی، نمک و افزودنیهای مجاز و غیرمجاز جزو آیتمهایی هستند که برای پخت نان مورد رصد و پایش قرار میگیرند. مخمرها که برای آمادهشدن خمیر برای پخت نان استفاده میشوند و ویتامینهای گروه B را تولید میکند، مورد تایید وزارت بهداشت است. هرگونه افزودنی به خمیر به جز مخمرهای مورد تایید وزارت بهداشت نیست و افزودنیهایی مانند جوششیرین و جوهرقند جزو افزودنیهای غیرمجاز محسوب میشوند و در فرایند تولید نان نباید استفاده شوند. تیمهای ارزیاب از دستگاههای پرتابل برای بررسی وضعیت آرد و خمیر استفاده میکنند و در صورت نیاز نمونه آزمایشگاهی گرفته میشود.
فرهادی با بیان اینکه دستگاهها و تجهیزات نانواییها بهروز شده، خاطرنشان کرد: بررسی تجهیزات و ابزار پخت نان از دیگر مواردی است که پایش میشود. نانواییهایی که از دستگاه و تجهیزات برای پخت نان بهره میگیرند، میبایست از دستگاههایی استفاده کنند که استاندارد ملی داشته باشد. حرارت این دستگاهها میبایست به نحوی باشد که نان در مواجهه با حرارت مستقیم قرار نگیرد. تیمهای ارزیاب، جلوگیری از سوختن نان و ایجاد کربن در تجهیزات را در دستور کار خود دارند.
وی با بیان اینکه نانواییها از سازههای مناسبی برخوردار نیستند، گفت: بررسی سازه نانواییها از دیگر موارد پایش مراکز عرضه نان است. محل نگهداری آرد، فضای استراحت نانواها و محل پذیرش مشتریها میبایست اصلاح شود و در حال پیگیری این موضوع از اتاق اصناف و اتحادیه نانوایان هستیم.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره برخورد با متخلفان گفت: کار در نانواییها به دلیل مواجهه مستقیم با گرما سخت است و این موضوع در فصل گرم سال دو چندان میشود. وزارت بهداشت، برخورد قضایی و حقوقی با نانواییها را در دستور کار قرار نداده است اما اگر تخلفی صورت گیرد، فرصتی برای رفع آن در اختیار متصدی نانوایی قرار میگیرد. به طور معمول تخلفهای بهداشت فردی در بازدیدهای دورهای رفع میشود، اما شرایط سایر آیتمهای بررسی نانواییها متفاوت است.
فرهادی اظهار کرد: اگر متخلفان برای رفع موارد مطرح شده در بازه زمانی که در اختیار آنها قرار گرفته اقدام نکنند برای آنها تذکر صادر میکنیم و گاهیاوقات منجر به تعطیلی آن واحد صنفی میشود.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا