رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز خبر داد:

صادرات کشاورزی در گرو حمایت، نه محدودیت

1404/05/02 - 12:14 - کد خبر: 141820 نسخه چاپی

نصر: رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز گفت: امروز ما در تولید و صادرات، محورمند عمل نمی‌کنیم؛ در حالی که باید نیاز و سلیقه مشتریان خارجی در طراحی و تولید محصولات لحاظ شود. نباید محصولات بی‌کیفیت، ضایعاتی یا درجه چندم به بازارهای جهانی صادر شود؛ این مسأله به اعتبار صادرات کشور لطمه می‌زند.

به گزارش نصر، سیدیوسف حسینی امروز در جلسه کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز، با حضور اعضای کمیسیون، نمایندگان بخش دولتی، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست اتاق تبریز و جمعی از فعالان بخش کشاورزی با هدف بررسی چالش‌های صادرات محصولات کشاورزی در آستانه فصل برداشت با اشاره به فرا رسیدن فصل برداشت محصولات کشاورزی، بر لزوم تولید مشتری‌محور و متناسب با استانداردهای بازارهای هدف تأکید کرد و اظهار کرد: امروز ما در تولید و صادرات، محورمند عمل نمی‌کنیم؛ در حالی که باید نیاز و سلیقه مشتریان خارجی در طراحی و تولید محصولات لحاظ شود. نباید محصولات بی‌کیفیت، ضایعاتی یا درجه چندم به بازارهای جهانی صادر شود؛ این مسئله به اعتبار صادرات کشور لطمه می‌زند.
وی با بیان اینکه آموزش فعالان بخش کشاورزی و صادرات برای ارتقای کیفیت محصولات، یک ضرورت است، ادامه داد: نهادهای مرتبط با بخش کشاورزی باید طی سال، دوره‌های آموزشی جهت افزایش و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی برگزار کنند.
رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز گفت: مشکل مهم دیگر، بحث پیمان‌سپاری و رفع تعهد ارزی است که عملاً بخش صادرات و تولید را با چالش جدی مواجه کرده است. ما مخالف برگشت ارز به کشور نیستیم، اما با شیوه برگشت فعلی که برای تولیدکننده دشواری‌های فراوانی ایجاد کرده، مخالفت داریم.
حسینی با اشاره به اینکه حمایت چندانی چه در مرحله تولید و چه صادرات محصولات کشاورزی در صورت نمی‌گیرد، پیشنهاد کرد که این حزوه استراتژیک از قوانین پیمان‌سپاری ارزی مستثنا شود.وی هشدار داد: اگر از تولیدکنندگان داخلی حمایت نکنیم، در آینده نزدیک مجبور به واردات محصولات کشاورزی خواهیم شد و این امر موجب خروج ارز از کشور خواهد شد.
رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز همچنین به موضوع واردات در برابر صادرات اشاره کرد و متذکر شد: در مواردی مانند نهاده‌های دامی که کشور با کمبود مواجه است، واردات در برابر صادرات باید به‌صورت هدفمند انجام شود، نه اینکه بعضی اقلام به‌صورت دستوری و بدون توجه به نیاز بازار در این چرخه قرار گیرند.
وی بیان داشت: در بخش کشاورزی ایران، عمدتاً با تولیدکنندگان و صادرکنندگان کوچک و متوسط‌مقیاس مواجه هستیم که همین مسئله قدرت رقابت ما در بازارهای جهانی را کاهش داده است؛ از این رو، تشکیل کنسرسیوم صادراتی نه یک انتخاب، بلکه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.
حسینی با تأکید بر لزوم حضور هدفمند در نمایشگاه‌های بین‌المللی تصریح کرد:چند شرکت کوچک می‌توانند در قالب کنسرسیوم، محصولات خود را به‌طور مشترک معرفی کنند و از مزایای بازاریابی، شناخت بازار و برندینگ بهره‌مند شوند.
وی با اشاره به نقش حیاتی بخش کشاورزی در امنیت غذایی و توسعه صادرات غیرنفتی، خواستار حمایت مالی و اعطای تسهیلات ویژه به فعالان این حوزه از سوی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی شد و از رئیس صندوق حمایت از توسعه محصولات کشاورزی درخواست کرد تا با پیگیری، زمینه دسترسی آسان‌تر کشاورزان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی به منابع مالی و اعتباری فراهم شود.
وی خواستار نظارت دقیق‌تر نهادهای مرتبط بر نوع و میزان سموم مصرفی در محصولات کشاورزی شد و خاطرنشان کرد: درخواست ما از صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، اعطای تسهیلات ویژه به فعالان این حوزه است تا امکان رشد و رقابت‌پذیری این بخش فراهم شود.در ادامه این نشست اعضای حاضر به بیان چالش‌ها و دیدگاه‌های خود پرداختند.
انتهای پیام/
صادرات کشاورزی در گرو حمایت، نه محدودیت خبرگزاری فارس

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار