مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجانشرقی در گفتگو با «نصر» تاکید کرد؛
نیروی انسانی رکن تولید است + فیلم
1404/05/01 - 21:00 - کد خبر: 141759
نسخه چاپی
نصر: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجانشرقی با تأکید بر اینکه سرمایهگذاری در نیروی انسانی، زیربنای توسعه پایدار در حوزه تولید است، گفت: اصلاح ساختار واحدهای صنعتی تنها با نوسازی ماشینآلات محقق نمیشود، بلکه به عدالت رفتاری و حفظ کرامت نیروی کار توسط کارفرمایان نیاز دارد.
به گزارش نصر، «حسین فتحی» در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگاران نصر، با اشاره به نقش کلیدی نیروی انسانی در روند تولید اظهار کرد: برای رونق تولید، فقط به ماشینآلات نیاز نداریم بلکه به انسانهای باانگیزه، آگاه و دارای احساس تعلق نیازمندیم. نیروی انسانی، رکن اصلی تولید است و سرمایهگذاری بر آن، همان سرمایهگذاری بر تولید ملی است؛ همانطور که مقام معظم رهبری تأکید کردهاند.
وی ادامه داد: اصلاح ساختار تولید بدون اصلاح نگاه کارفرمایان به نیروی کار امکانپذیر نیست. حضور مستمر کارفرما در فرآیند تولید، مدیریت منصفانه، توجه به کرامت انسانی کارگران و ایجاد فضای عادلانه در محیط کار، از عواملی است که مستقیماً بر انگیزه نیروی کار اثر میگذارد. صرف پرداخت دستمزد بالا، تضمینی برای ماندگاری نیروی کار نیست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به تجربه برخی واحدهای صنعتی گفت: شاهد بودهایم در بعضی کارخانهها با وجود پرداخت حقوقهای بالا، چون محیط کاری همراه با آرامش روانی و عدالت نبوده، نرخ ترک شغل بالا رفته است. تبعیض در محیط کار، موجب بیانگیزگی و فرسایش نیروی انسانی میشود. نخستین گام برای حل این چالش، تغییر نگرش و درک صحیح کارآفرینان استان از اهمیت فضای منصفانه در کارگاههاست.
فتحی از فعالیتهای معاونت اجتماعی ادارهکل متبوع خود نیز سخن گفت و افزود: ما در حوزه آموزش فرهنگ کار، طبقهبندی مشاغل و تحقق عدالت مزدی، طرحها و برنامههایی داریم. هدف، بهبود فرهنگ کار و تقویت شاکله نیروی انسانی تولید است.
وی افزود: یکی از ابتکارات مهم، پیشبینی پیمانهای دستهجمعی میان کارفرمایان و تشکلهای کارگری است. این پیمانها میتوانند به حقوق بالاتر در ازای تولید بیشتر بینجامند و از طریق مشوقهای شفاف، تعادل مثبت در روابط کار ایجاد کنند.
فتحی با نگاهی به آینده بازار کار، هشدار داد: هرچند آینده مشاغل به سمت مشاغل غیررسمی و پلتفرم های مجازی پیش میرود و ممکن است در کوتاهمدت درآمد بالایی داشته باشند، اما در بلندمدت، این مشاغل از نظر بیمهای، حمایت اجتماعی و ارزش افزوده، سودی برای کشور ندارند و به رشد اقتصادی کمک نمیکنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پایداری بازار کار در گرو توجه همزمان به فناوری و نیروی انسانی است. رشد صنعتی بدون فرهنگ کار، ماندگاری ندارد و ریشه نمیدواند.
انتهای پیام/
فائزه بنی نصرت