مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌ شرقی مطرح کرد: 

تاب‌ آوری روانی در بحران جنگ 12 روزه تا خدمات گسترده اجتماعی

1404/04/31 - 17:56 - کد خبر: 141684 نسخه چاپی

نصر: مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌ شرقی با ارائه گزارشی جامع از عملکرد یک‌ ساله این نهاد در ۱۴۰۳ تا به امروز، از نقش برجسته تیم‌ های روان‌ شناختی و اورژانس اجتماعی در پاسخ به بحران‌ های ناشی از جنگ 12 روزه سخن گفت و بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه، توانمندسازی زنان، حمایت از معلولان، و توسعه خدمات اجتماعی تأکید کرد.

به گزارش نصر، در چهل‌وپنجمین سالگرد تأسیس سازمان بهزیستی کشور، نشست خبری اداره‌کل بهزیستی آذربایجان‌شرقی با شعار «با هم برای بهزیستن؛ مشارکت امروز، توانمندسازی فردا» روز سه شنبه برگزار شد. 
«فرگل صحاف ابراهیمی»، مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی، به نقش کلیدی بخش‌های روان‌شناختی و حمایتی بهزیستی در مواجهه با بحران‌های اجتماعی از جمله جنگ 12 روزه اخیر اشاره کرد و افزود: در جریان این جنگ، ۹۲۰ تماس با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی و ۲۰۴۴ تماس با خط ۱۴۸۰ مرکز مشاوره به ثبت رسید.
۶۱ مورد تماس با ۱۴۸۰ و ۳۲ تماس با ۱۲۳ به‌طور خاص مرتبط با بحران جنگ بود که ۷۰ درصد آن‌ها از سوی زنان برقرار شده بود. این آمار بیانگر نیاز جدی به حمایت‌های روانی در شرایط بحرانی است.
وی ادامه داد: طرح محب به‌عنوان برنامه مداخله در بحران‌های روانی با ۲۱ تیم تخصصی، در این ایام نقش پررنگی ایفا کرد و مراکز مشاوره حضوری و تلفنی نیز در کنار تیم‌های اورژانس اجتماعی، با آمادگی کامل به یاری مردم شتافتند. 
صحاف اذعان داشت: مرکز علامه امینی تبریز در سال گذشته بیش از ۷۹ هزار مشاوره تلفنی رایگان ارائه کرده است.
وی سپس با اشاره به گستره خدمات بهزیستی آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: این اداره با ۷۲۶ پرسنل و بیش از ۱۰۵ هزار خانوار تحت پوشش، سالانه به طور متوسط ۲۳۰ میلیارد تومان مستمری برای ۱۱۰ هزار نفر پرداخت می‌کند که حدود ۵.۳ درصد کل کشور را شامل می‌شود.

گستره خدمات در حوزه‌های مختلف
صحاف با برشمردن معاونت‌های سازمان شامل پشتیبانی و منابع انسانی، امور اجتماعی، پیشگیری و توانبخشی، از ارائه خدمات متنوع در زمینه‌های حمایتی، مراقبتی و ارتقای کیفیت زندگی گروه‌های هدف خبر داد. به گفته وی، ۶۵۶ مرکز غیردولتی با بیش از سه هزار نیروی انسانی در استان فعال‌اند که سهم مهمی در خصوصی‌سازی و ایجاد اشتغال دارند.

توانبخشی و مراکز نگهداری
مدیر کل بهزیستی استان تشریح کرد: در حوزه توانبخشی، ۹۴ مرکز روزانه در ۱۲ نوع مختلف شامل ۲۲ مرکز معلولیت های ذهنی، ۱۶ مرکز معلولیت های جسمی و حرکتی، ۹ مرکز سالمندان، هشت مراکز شنوایی، هفت مرکز اوتیسم، سه مرکز چند معلولیتی و یک مرکز روانی، یک مرکز اختلالات بلع و دهان، یک مرکز بینایی و یک مرکز ضایعه های نخاعی  و ۶۳ مرکز شبانه‌روزی با جمعیتی بالغ بر ۶۹۴۰ خدمت‌گیرنده فعال هستند که بیشتر آنان از یارانه‌های دولتی برای نگهداری بهره‌مندند. همچنین ۱۵ مرکز حرفه‌آموزی و ۱۰ کارگاه تولیدی با مدیریت بخش خصوصی، خدمات ویژه‌ای به معلولان ارائه می‌کنند.

زنان در محور توانمندسازی
صحاف توانمندسازی زنان و خانواده را از مأموریت‌های اصلی بهزیستی دانست و اعلام کرد: در سال جاری ۲۶ هزار و ۱۶۰ زن مستمری دریافت کرده‌اند و آموزش مهارت‌های زندگی به بیش از ۱۲۰۰ نفر ارائه شده است. همچنین ۲۹ هزار و ۵۷۶ زن سرپرست خانوار تحت پوشش هستند که از این میان، ۴۲ درصد مطلقه‌اند، ۳۲ درصد همسران فوت‌شده و مابقی با همسران ازکارافتاده یا معتاد زندگی کرده‌اند.
مدیر کل از نگهداری ۱۰۶ زن بدسرپرست در خانه امن بانوان تبریز خبر داد و گفت:  این مرکز با هماهنگی نهادهای قضایی و انتظامی، خدمات حمایتی و روانی به بانوان آسیب‌دیده ارائه می‌دهد.
فرگل صحاف در خصوص تمرکز بر پیشگیری و غربالگری در بهزیستی، گفت: برنامه‌های پیشگیری از معلولیت، اختلالات روانی و آسیب‌های اجتماعی از رویکردهای جدی بهزیستی در سال گذشته بوده‌اند. 
مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی با ارائه آمارهایی از خدمات صورت‌گرفته گفت: در حوزه پیشگیری، ۱۶۴ هزار کودک در غربالگری بینایی، ۴۲ هزار نوزاد در غربالگری شنوایی و بیش از ۸۳۰۰ نفر در مشاوره ژنتیک شرکت کرده‌اند. همچنین ۷۱۵۸ سالمند و ۱۰۶۱۶ دانش‌آموز تحت پوشش برنامه‌های آگاه‌سازی و پیشگیری از معلولیت قرار گرفتند.
 

کودک، نوجوان و فرزندخواندگی
صحاف در بخش حمایت از کودکان و نوجوانان، از وجود ۲۴ مرکز نگهداری شبانه‌روزی فرزندان در استان خبر داد و گفت:  روند واگذاری فرزندان به فرزندخواندگی در ده سال اخیر صعودی بوده و در سال ۱۴۰۳، ۶۳ کودک به خانواده‌های جدید سپرده شدند.
وی همچنین با اشاره به رشد ۱۲ درصدی مشارکت‌های مردمی اذعان داشت: در سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۳۲۲ میلیارد تومان کمک نقدی، غیرنقدی و خدماتی از مردم جذب شده است که این نشان از اعتماد اجتماعی و نقش کلیدی مردم در حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر دارد.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌شرقی با تأکید بر رسالت اجتماعی این سازمان در تحقق عدالت اجتماعی، یادآور شد: سازمان بهزیستی به‌عنوان نهادی برآمده از اصول ۳، ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در سالروز شهادت دکتر محمدعلی فیاض‌بخش و شهدای هفتم تیر، بار دیگر بر عهد خود با مردم و محرومان تأکید می‌کند و راه توانمندسازی را با شعار “با هم برای بهزیستن” ادامه خواهد داد. 
انتهای پیام/
تاب‌ آوری روانی در بحران جنگ 12 روزه تا خدمات گسترده اجتماعی فائزه بنی نصرت

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار