استاندار آذربایجان شرقی در مصاحبه اختصاصی با نصر:
عقب ماندگی تاریخی برق استان را جبران می کنیم
1404/04/30 - 14:49 - کد خبر: 141583
نسخه چاپی
نصر: استاندار آذربایجانشرقی در خصوص پیگیری تأمین ۸۰۰ میلیون دلار تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی برای احداث نیروگاههای خورشیدی در استان گفت: ما قبل از هرچیز عقبماندگی تاریخی در زیرساختهای انرژی استان را جبران میکنیم؛ این پروژه ها سرانجام به بهرهبرداری میرسند و ناترازی تاریخی برق استان را پایان میدهند.
به گزارش نصر، «بهرام سرمست» در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار نصر با اشاره به اهمیت توسعه زیرساختهای انرژیهای نو در استان گفت: از طریق شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، پیگیر تأمین ۸۰۰ میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای احداث نیروگاههای خورشیدی هستیم. این موضوع بهطور رسمی به بخش خصوصی اطلاعرسانی شده و آغاز فرایند جذب سرمایه و متقاضی، توفیق بزرگی برای استان محسوب میشود.
وی با اشاره به مقایسههایی که در فضای مجازی میان پروژه نیروگاه خورشیدی اصفهان و اقدامات انجام شده در آذربایجانشرقی در این باره صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: در اصفهان، بخشی از ظرفیت ۶۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی به دلیل حمایت بنگاههای دولتی مانند فولاد مبارکه، وارد مدار شده است، در حالیکه در استان ما عمده واحدهای فولادی در اختیار بخش خصوصی هستند که طبیعتاً مسیر را پیچیدهتر میکند.
استاندار افزود: تفاوتهای اقلیمی نیز در این مسیر تأثیرگذار بوده و برخی ظرفیتهای خورشیدی موجود در استان، با میزان تقاضا و نیازهای ما همخوانی ندارد. هماکنون پیگیر واگذاری اراضی در منطقه آزاد ارس به متقاضیان احداث نیروگاه خورشیدی هستیم، اما مباحث زیستمحیطی و تداخل کاربریها، چالشهایی ایجاد می کنند.
سرمست با تأکید بر پیشرفت گامبهگام پروژهها در استان، از کلنگزنی چندین نیروگاه خبر داد و گفت: اخیراً عملیات احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی شمالغرب کشور با ظرفیت تجمیعی ۲۴۰ مگاوات در شهرستان مرند آغاز شده و پروژههایی دیگر نیز در فازهای پایانی اخذ مجوز و آمادهسازی هستند. شاید در مقایسه با دیگر استانها با تأخیر پنج یا ششماهه وارد مدار شوند، اما این پروژهها قطعاً اجرایی خواهند شد و به رفع ناترازی برق استان کمک خواهند کرد.
وی در ادامه با اشاره به شرایط نامناسب نیروگاه حرارتی تبریز اظهار داشت: متاسفانه این نیروگاه هماکنون تنها با ۲۵ درصد ظرفیت خود فعالیت میکند، لذا فرسودگی زیرساختها عامل مهمی در تداوم ناترازی برق در استان است. با این حال، بازتوانی نیروگاه موجود و احداث واحد جدیدی به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات برای افزایش تولید در دستور کار است که در صورت بهرهبرداری، میتواند بخشی از این مشکل را حل کند.
استاندار آذربایجانشرقی با تأکید بر اینکه ناترازی در این استان ریشه در عقبماندگی تاریخی دارد، گفت: پیش از هر چیز باید این عقبماندگی جبران شود تا بتوانیم همپای سایر استانها حرکت کنیم.
در بخش دیگری از این گفتوگو، بهرام سرمست به پروژه حیاتی آبرسانی از رود ارس پرداخت و ضمن تمایز قائل شدن میان این طرح و پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان تصریح کرد: پروژه آبرسانی ارس در رکود کامل بود و حتی اعتبار فاینانس خارجی نیز برای آن اختصاص نیافته بود. از پیش از آغاز بهکار رسمی در این جایگاه، تلاش زیادی برای احیای این طرح انجام دادم و با پیگیریهای فشرده، محل تأمین مالی آن مشخص شد.
وی افزود: ما این پروژه را به عنوان یک مطالبه ملی دوباره فعال کردیم، آن را به تصویب هیئت دولت رساندیم و حمایت کامل را برای اجراییشدن آن جلب کردیم. بهروشنی میدانیم که نجات تبریز از تنش آبی وابسته به تحقق این طرح است و گزارش عملکرد آن در آینده به تفصیل ارائه خواهد شد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مقایسههایی که میان استانها صورت میگیرد گفت: این مقایسهها نه تنها مایه دلخوری نیست، بلکه انگیزه و تحرک بیشتری برای ما ایجاد میکند و قدرت چانهزنی ما در پایتخت را نیز افزایش میدهد.
وی گفت: در مورد نیروگاههای خورشیدی نیز درخواست دریافت تجهیزات به میزان ۴۵۰ مگاوات برای استفاده در شهرکهای صنعتی، ادارات دولتی و دانشگاهها به وزارت نیرو ارائه شده است، اما پیگیری اجرایی شدن آن منوط به همکاری وزارتخانه هاست و ما نیز برای تسریع آن تلاش میکنیم.
در پایان این گفتوگو، سرمست با تأکید بر ظرفیتهای شناساییشده استان و شناخت کامل رئیسجمهور از موقعیت راهبردی آذربایجانشرقی گفت: همه توان خود را بهکار گرفتهایم تا این ظرفیتها به بهرهوری برسند و در این مسیر، ترجیح میدهیم وعدهها را در عمل محقق کنیم، تا خود مردم قضاوت کنند.
انتهای پیام/
نصر