یک مسئول در دانشگاه علوم پزشکی تبریز:

شایعات درباره ویروس گوارشی جدید صحت ندارد

1404/04/25 - 15:25 - کد خبر: 141180 نسخه چاپی

نصر: مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اشاره به انتشار برخی اخبار در خصوص ویروس گوارشی جدید، گفت: هر خبری که در مورد ویروس جدید داده می‌شود، حتماً باید از طریق وزارت بهداشت تأیید شود فعلاً در هیچ‌کجا ویروس جدید توسط وزارت بهداشت تأیید نشده است.

به گزارش نصر، سیمین خیاط‌زاده در گفت‌وگویی، افزود: اینکه بگوییم ویروس گوارشی، جدید بوده، کاملاً اشتباه است. این ویروس سال گذشته نیز در بیمارستان‌های کودکان و سینا تبریز گزارش شده بود.
وی ادامه داد: معمولاً علائم پس از ورود ویروس به بدن بین ۳ تا ۴ روز به صورت حاد بروز پیدا می‌کند. این ویروس با نام‌های "آدنوویروس" و "روتاویروس" شناخته می‌شود. این بیماری بیشتر کودکان را با اسهال تحت تأثیر قرار می‌دهد به همین دلیل از سال گذشته واکسن روتاویروس در برنامه وزارت بهداشت قرار گرفته و به کودکان ۲، ۴ و ۶ ماهه تزریق می‌شود.
خیاط‌زاده در خصوص راه‌های انتقال این بیماری اظهار کرد: هر عامل بیماری‌زا که واگیردار باشد، می‌تواند از طریق دست آلوده منتقل شود. مهم‌ترین توصیه ما مراقبت از بهداشت دست است اگر فردی آلوده به ویروس با فردی دیگر دست دهد و آن فرد بدون شست‌وشوی صحیح دست‌ها، دست آلوده را به دهان بزند، ویروس از طریق دستگاه گوارش وارد بدن می‌شود.
وی با تأکید بر لزوم شست‌وشوی صحیح و مداوم دست‌ها قبل از مصرف مواد غذایی، خاطرنشان کرد: میوه‌ها و سبزیجاتی که مصرف می‌کنیم باید به صورت کامل ضدعفونی شوند. این کار علاوه بر پیشگیری از ورود انگل‌ها، از بروز بیماری‌های ویروسی نیز جلوگیری می‌کند.
مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: از تماس نزدیک با افراد آلوده باید پرهیز شود حتی استفاده از دستشویی عمومی نیز در صورت عدم شست‌وشوی صحیح شیرآلات می‌تواند موجب انتقال بیماری شود.
وی علائم این بیماری را اسهال، درد شکم، دل‌پیچه و تب عنوان کرد.
خیاط‌زاده با بیان اینکه در حال حاضر صرفاً مراجعه سرپایی در خصوص این بیماری در استان وجود دارد، اظهار کرد: اینکه بگوییم وضعیت حاد بوده یا بیمارستان‌ها پر شده و شرایط بحرانی است چنین چیزی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: این ویروس تازه نبوده و تنها در برخی فصول سال فعالیت آن افزایش می‌یابد در روزهای ابتدایی، علائمی مشابه سرماخوردگی شامل تب، بدن‌درد، خستگی و کوفتگی احساس می‌شود و پس از آن علائم گوارشی مانند بی‌اشتهایی و اسهال ظاهر می‌شود.
وی با بیان اینکه بیماری‌های واگیردار چه ویروسی و چه باکتریایی، برای گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای خطرناک‌تر است، خاطرنشان کرد: در مواردی، به‌ویژه در کودکان و سالمندان، به دلیل استفراغ و نرسیدن آب کافی به بدن، حال عمومی بیمار به سرعت افت می‌کند و نیاز به تزریق سرم و داروهای مخصوص استفراغ دارد.
خیاط‌زاده گفت: در موارد نادر افراد دارای بیماری زمینه‌ای ممکن است نیاز به بستری داشته باشند. برخی از این ویروس‌ها در کودکان و برخی در بزرگسالان شایع‌تر هستند و شیوع آن‌ها نیز بسته به فصل متفاوت است.
وی با تأکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی، اظهار کرد: در زمان شیوع این ویروس نباید روبوسی کرد یا دست داد. شست‌وشوی مداوم دست‌ها، استفاده از آب آشامیدنی سالم، اطمینان از بهداشت مواد غذایی مصرفی و ضدعفونی کردن سرویس‌های بهداشتی عمومی از موارد ضروری برای پیشگیری از ابتلا هستند.
مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: ویروس‌ها هر سال ممکن است تغییرات جزیی داشته باشند، اما این بدان معنا نیست که ویروسی که سال گذشته نیز وجود داشته را ویروس جدید بنامیم.
انتهای پیام/
شایعات درباره ویروس گوارشی جدید صحت ندارد خبرگزاری ایسنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار