نخستین جلسه شورای استاندارد آذربایجانشرقی برگزار شد:
آب شرب تبریز در محدوده مجاز استاندارد است / نیاز به بودجه برای بررسی سایر شهرستانها
1404/04/28 - 07:30 - کد خبر: 141144
نسخه چاپی
نصر: در نخستین جلسه شورای استاندارد استان در سال جاری، مجموعهای از موضوعات مهم و راهبردی در دستور کار شورا قرار گرفت که شامل ارائه گزارش عملکرد ادارهکل استاندارد استان و بررسی نتایج مصوبات جلسه پیشین در سال ۱۴۰۳، وضعیت اجرای استاندارد ملی آب آشامیدنی لولهکشی شهری و همچنین نحوه تشکیل کمیسیون استاندارد ذیل سند ملی دانشبنیان امنیت غذایی بود.
به گزارش نصر، در بخش گزارش عملکرد، تصویری روشن از فعالیتهای ادارهکل در سال ۱۴۰۳ ارائه شد. در این سال، تدوین ده عنوان استاندارد ملی، صدور بیش از ۲۵۰ پروانه کاربرد علامت استاندارد، نظارت ۵۷۰۰ مورد بازرسی فنی از واحدهای تولیدی تحت پوشش، بالغ بر ۹۳۰۰ مورد نمونهبرداری و آزمون از مراکز تولیدی در قالب طرح “امین”، بیش از ۲۰ هزار مورد بازرسی فنی و نزدیک به هزار نمونهبرداری و آزمون از مراکز عرضه ، در بخش انرژی، ۱۰۰ مورد بازرسی فنی صنایع مشمول استانداردهای اجباری و در حوزه فلزات گرانبها، بیش از ۴۰۰ مورد آزمون انگ صورت گرفته است. بازرسی نازلهای سوخت و CNG نیز بیش از ۳۶۰۰ مورد بود، بیش از ۴۶۰۰ ترازوی داد و ستد عمومی مورد پایش قرار گرفته و حدود ۱۲۰ نمونه آزمون بر روی کالاهای اثرگذار بر سلامت عمومی انجام شده است. در بخش خدمات نیز، مجموعهای از فعالیتها شامل بازدید از خدمات ۱۴گانه از جمله باشگاهها و مراکز عمومی و همچنین برگزاری بیش از ۵۰۰ جلسه کمیسیون ماده ۴۲ هم در این لیست فعالیت ها بود.
یکی از محورهای مهم این نشست، بررسی وضعیت استاندارد آب آشامیدنی لولهکشی شهری بود.
«شهرام کاشانی اصل» مدیر کل استاندارد استان، گفت: آزمایشهای انجامشده بر روی نمونههای آب شرب تبریز نشان داد که مشکل خاصی در پارامترهای کیفی آب این کلانشهر وجود ندارد، اما برای کنترل و پایش دقیق کیفیت آب در سایر شهرستانهای استان، نیازمند حمایت مالی برای توسعه آزمایشها هستیم. در همین راستا، اعتباری معادل ۲۸۰ میلیون تومان از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی مطالبه داریم که در اختیار ادارهکل استاندارد قرار گیرد تا بتوانیم فرآیند نمونهبرداری و آزمون را در سطح گستردهتری اجرا کنیم.
در بخش دیگری از جلسه، موضوع تشکیل کمیسیون استاندارد ذیل سند ملی دانشبنیان امنیت غذایی مطرح شد.
وی اذعان داشت: این سند، به عنوان یکی از اسناد بالادستی و راهبردی حوزه امنیت غذایی، نیازمند ساختار اجرایی منسجم در سطح استانهاست و از دستگاههای عضو شورا انتظار میرود با نگاهی مسئولانه، در تشکیل و راهاندازی این کمیسیون مشارکت جدی داشته باشند. اهداف این سند نهتنها به پایداری در تولید مواد غذایی کمک میکند، بلکه با ایجاد چارچوبهای استاندارد، کیفیت و ایمنی تغذیه جامعه را تضمین خواهد کرد.

استاندار آذربایجانشرقی: استانداردسازی باید از سطح استانها آغاز شود
«بهرام سرمست» استاندار آذربایجانشرقی با تقدیر از تدوین ۱۰ فقره استاندارد در استان، خواستار تمرکززدایی و اجرای کامل استانداردها در داخل استانها شد و تصریح کرد: نباید صرفاً پذیرنده آییننامهها بود و باید با خلاقیت مدیریتی، نقش استانداردسازی را در توسعه صنعتی و امنیت غذایی استان پررنگتر کرد.
وی همچنین بر ضرورت تجهیز آزمایشگاههای استانی، نظارت جدی بر ایمنی آسانسورها، توجه به کیفیت نان و استفاده از ظرفیت مراکز علمی تأکید کرد و افزود: اعتماد مردم به نشان استاندارد، سرمایهای ارزشمند است که باید حفظ شود.
انتهای پیام/
فائزه بنی نصرت