مدیرعامل سازمان فاوا در مصاحبه با نصر:

گام بلند تبریز به‌سوی شهر هوشمند؛ ۴۰۰ کیلومتر فیبر نوری زیر پای آینده

1404/04/25 - 09:55 - کد خبر: 141125 نسخه چاپی

نصر: مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز با تأکید بر ایجاد زیرساختی پایدار و امن در سطح شهر، از پیشرفت قابل توجه در توسعه خدمات غیرحضوری، گسترش فیبر نوری، راه‌اندازی سامانه‌های شهروندی و عبور تبریز از گام اول شهر الکترونیک خبر داد.

به گزارش نصر، "محمدرضا کاظمی" مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز، در گفتگو با نصر، با اشاره به مهم‌ترین رسالت این سازمان، اظهار داشت: بزرگ‌ترین مأموریت ما ایجاد زیرساخت‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و شبکه‌ای برای مجموعه شهرداری تبریز است تا خدمات‌رسانی به عموم شهروندان با بالاترین کیفیت انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه در دوره فعلی، زیرساخت‌های ارتباطی امن و پایدار در سطح شهر ایجاد شده است، گفت: تمام تلاش ما بر این بود که سطح شهر تنها یک بار حفاری شود تا بتوانیم زیرساختی با عمر ۱۰ تا ۱۵ ساله در صورت تغییر تکنولوژی ایجاد کنیم. این ساختار اکنون به‌شکل ایمن و پایدار راه‌اندازی شده است.
کاظمی با اشاره به توسعه خدمات غیرحضوری افزود: ما بستر خدمات‌رسانی را به سمت اپلیکیشن‌ها برده‌ایم تا تمام خدمات شهرداری تبریز و اطلاع‌رسانی‌های مربوطه از طریق “تبریزاپ” در دسترس شهروندان باشد.
وی از گسترش چشم‌گیر فیبر نوری خبر داد و گفت: امروز بیش از ۹۵ درصد ساختمان‌های تحت پوشش شهرداری تبریز از فیبر نوری استفاده می‌کنند. تا این لحظه ۴۰۰ کیلومتر فیبر نوری در سطح شهر اجرا شده و این روند همچنان ادامه دارد تا کل شهر به‌صورت کامل پوشش داده شود.
کاظمی اضافه کرد: با استفاده از این زیرساخت‌ها توانسته‌ایم حتی به بزرگ‌ترین اپراتور کشور نیز خدمات ارائه کنیم و اکنون امکان پوشش ارتباطی از شرق تا غرب تبریز نیز فراهم شده است.

گام نخست در تحقق شهر الکترونیک
مدیرعامل سازمان فناوری شهرداری تبریز در ادامه گفت: شهر الکترونیک در قدم اول یعنی انجام امور به‌صورت سامانه‌محور و غیرحضوری در بستر شهرداری. هم‌اکنون ۴۶ سامانه فعال و پویا آماده ارائه خدمات هستند.
وی یکی از اصلی‌ترین مراجعات شهروندان به شهرداری را مربوط به صدور مجوز دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه اخذ مجوزها اکنون از طریق سامانه‌های شهرداری به‌صورت غیرحضوری امکان‌پذیر است. در نیمه دوم امسال نیز ارائه پایان‌کار، عدم خلافی و پروانه ساخت از طریق سامانه‌ها اجرایی خواهد شد.
کاظمی با اشاره به خدمات اپلیکیشن “تبریزاپ” افزود: بیش از ۵۲ هزار شهروند تاکنون این اپ را نصب کرده‌اند. 
وی در ادامه از امتیاز نصب این اپلیکیشن خبر داد و گفت: شهروندانی که در شش‌ماهه نخست سال، عوارض نوسازی و مشاغل خود را از طریق این اپ پرداخت کنند، از ۳۰ درصد تخفیف بهره‌مند خواهند شد.
به گفته وی، خدماتی نظیر پارک حاشیه‌ای نیز در بستر همین اپلیکیشن قابل دسترسی است.

شییرینگ داده؛ چالش جدی در مسیر مدیریت یکپارچه شهری
کاظمی در بخش دیگری از گفت‌وگو با نصر، یکی از موانع مهم در مسیر مدیریت یکپارچه شهری را عدم اشتراک‌گذاری داده‌ها (Data Sharing) میان دستگاه‌ها عنوان کرد و گفت: متأسفانه هر ارگان و سازمانی اطلاعات را فقط نزد خود نگه می‌دارد و به اشتراک نمی‌گذارد؛ این موضوع یکی از مهم‌ترین موانع تحقق مدیریت واحد شهری است.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص امنیت سایبری نیز تأکید کرد: در حملات اخیر هیچ آسیبی به زیرساخت‌های ما وارد نشد و امنیت داده‌ها و سامانه‌ها کاملاً برقرار بود.
انتهای پیام/
گام بلند تبریز به‌سوی شهر هوشمند؛ ۴۰۰ کیلومتر فیبر نوری زیر پای آینده محمدرضا اخگرگداز

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار