در جلسه شورای استاندارد آذربایجان‌شرقی تاکید شد؛

تمرکززدایی و ارتقای نظارت میدانی

1404/04/24 - 22:56 - کد خبر: 141105 نسخه چاپی

نصر: نخستین جلسه شورای استاندارد  آذربایجان‌شرقی در سال جاری، امروز با حضور استاندار، مدیرکل استاندارد و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی در محل استانداری برگزار شد. 

به گزارش نصر؛ در این نشست، ضرورت ارتقای سطح نظارت بر اجرای استانداردها، توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی در استان و بهره‌گیری از ظرفیت دستگاه‌های استانی در استانداردسازی، از جمله محورهای مورد بحث بود.

بهرام سرمست؛ استاندار آذربایجان‌شرقی، ضمن تقدیر از عملکرد اداره‌کل استاندارد استان در تدوین ۱۰ مورد استاندارد جدید، بر ضرورت الگوبرداری کشوری از این تجربیات تأکید کرد: ما نباید صرفاً مصرف‌کننده آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های ابلاغی باشیم. سازمان‌ها باید با مشارکت فعال، در مسیر تدوین و خلق استانداردهای نوین گام بردارند؛ چراکه این همان مدیریت مشارکتی و ارزش‌آفرینی واقعی است.

وی با اشاره به اختیارات تفویض‌شده دولت دکتر پزشکیان به مدیران در شرایط اضطراری، اظهار داشت:  استفاده خلاقانه از این اختیارات، باید مبنای مدیریت در استان‌ها قرار گیرد.

سرمست همچنین با انتقاد از تمرکزگرایی در اجرای استانداردها، خواستار اختیارات اجرایی بیشتر در  استان‌ها شد و گفت: بسیاری از حوزه‌ها از جمله کنترل کیفیت آب، نمونه‌برداری و آزمایش‌ها باید در استان انجام شود. به‌طور مثال، در مورد آب شرب تبریز که یک کلانشهر است، آزمایش‌ها باید دقیقاً در همان محل انجام گیرد، چراکه انتقال نمونه‌ها موجب افت کیفیت نتایج می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت ایمنی آسانسورها، خواستار نظارت جدی‌تر بر این حوزه شد و از اقدامات تخصصی انجمن‌های کشوری در این زمینه به عنوان الگوی مناسب نام برد و افزود: همچنین عملکرد اداره‌کل استاندارد در حوزه نظارت بر ترازوها را مثبت ارزیابی می کنیم و امیدواریم همینطور تداوم یابد. 

سرمست تاکید کرد:  بهره‌گیری از ظرفیت قانونی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی استان برای توسعه استانداردها، ایجاد و تقویت آزمایشگاه‌های مرجع، استفاده از منابع بودجه‌ای و معافیت‌های مالیاتی، و همچنین تدوین اسناد حمایتی برای حوزه دانش‌بنیان بسیار ضروری هستند. 

استاندار در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سابقه استان در صنعت غذا گفت: استان آذربایجان‌شرقی ظرفیت بالایی در صنعت غذا دارد و باید نقش پررنگ‌تری در تدوین و ارتقای استانداردهای این حوزه در کشور ایفا کند. همچنین در موضوع کیفیت نان که از دغدغه‌های عمومی مردم است، لازم است اداره کل استاندارد ورود فعال‌تری داشته باشد.

وی با ذکر نمونه‌هایی از عملکرد خوب برخی صنایع غذایی استان در شرایط اضطراری جنگ ۱۲ روزه، بر آمادگی این بخش‌ها برای تأمین نیازهای اساسی مردم تأکید کرد و افزود: کیفیت نان، علاوه بر بُعد تغذیه‌ای، از منظر سلامت روانی جامعه نیز اهمیت دارد و باید به آن به عنوان مسئله‌ای راهبردی نگریست.

در پایان جلسه، سرمست بر ضرورت توجه به برندسازی در محصولات تولیدی استان در ارتباط با الزامات استاندارد، به عنوان یکی دیگر از محورهای کلیدی تاکید کرد و افزود: اعتماد عمومی مردم به نشان استاندارد، سرمایه‌ای ارزشمند است که باید حفظ و تقویت شود.

گفتنی است در این جلسه، خلاصه عملکرد اداره استاندارد در سال ۱۴۰۳ تشریح و بررسی شد. 
شهرام کاشانی اصل؛ مدیرکل استاندارد آذربایجان‌شرقی در این جلسه با اشاره به برخی مصوبات شورا، از بررسی میدانی کیفیت آب شرب در مناطق مختلف تبریز خبر داد و افزود: بررسی‌ها نشان داد که آب شرب تبریز از نظر سختی و آلودگی مشکل خاصی ندارد. اکنون با هدف پایش سایر شهرستان‌ها نیز، درخواست تأمین بودجه برای ادامه این طرح را ارائه کرده‌ایم.

وی همچنین سند ملی امنیت استاندارد را سندی ارزشمند خواندو افزود: امیدواریم دستگاه‌های عضو کمیسیون استاندارد، همکاری لازم را برای تحقق اهداف این سند ملی  داشته باشند.
انتهای پیام/
تمرکززدایی و ارتقای نظارت میدانی نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار