در جلسه علنی شورای شهر تبریز/
بررسی برنامه پنجساله دوم شهرداری تبریز در شورا؛ آمارها نگرانکننده، مسیر مبهم
1404/04/22 - 13:11 - کد خبر: 140829
نسخه چاپی
نصر: در اولین دستور جلسه شورای شهر تبریز با موضوع بررسی نحوه تدوین برنامه پنجساله دوم راهبردی–عملیاتی شهرداری، اعضای شورا نسبت به ضعف نظارت، فقدان شاخصهای کمی و انحراف از چشمانداز شهری هشدار دادند. گزارشها نشان میدهد تنها ۲۷.۵ درصد از برنامه اول محقق شده و بسیاری از اعضا خواستار تشکیل کارگروه تخصصی شدند.
به گزارش نصر، در اولین دستور جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز با دستور بررسی لایحه تدوین برنامه پنجساله دوم راهبردی – عملیاتی شهرداری تبریز (۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷)، اعضای شورا به بررسی نقاط ضعف، تأخیرها و چالشهای این برنامه پرداختند.
"علیرضا نوای باغبان" در این جلسه با اشاره به مصوبه سال ۱۴۰۲ در خصوص تدوین بخشی از برنامه پنجساله دوم، از تأخیر در اجرای آن انتقاد کرد و گفت: نسخهای از برنامه اکنون آماده بررسی است اما پایش و نظارت اجرای برنامه قبلی ضعیف بوده و اهداف کمی مشخص نیستند.
وی افزود: در شورای گذشته چشماندازی ۱۲ ساله در ۱۰ حوزه برای شهرداری تدوین شد، اما اینکه چه میزان از این اهداف محقق شده نیازمند ارزیابی دقیق است.
"علی راستی" نیز با تأکید بر لزوم شفافسازی عملکرد شهرداری اظهار کرد: اگر فعالیتها در چارچوب برنامه پنجساله پیش نرفتهاند باید صراحتاً گفته شود که برنامهریزی موفق نبوده و نیاز به بازنگری داریم.
وی از تعدد طرحها و عدم انسجام اجرایی انتقاد کرده و تشکیل کارگروه تخصصی را برای بررسی تطبیق عملکرد با چشمانداز ضروری دانست.
در همین جلسه، "اسماعیل چمنی" دیگر عضو شورا با اشاره به تلاشهای نیروهای آتشنشانی خواستار قدردانی جدی از آنها شد و افزود: در مورد این لایحه نیز صرفاً در جلسات شورا نمیتوان تصمیم نهایی گرفت و باید بررسی عمیقتری در قالب کارگروه تخصصی صورت گیرد.
"سید کاظم زعفرانچیلر" نیز با اشاره به ضرورت انجام پژوهشهای علمی پیش از برنامهریزی گفت: شاخصهای ارزیابی باید از پیش تعریف شوند. نمیدانیم اساس ارزیابی ما آسفالت است یا پروژههای عمرانی؟ آمارهای ما نیز جامع و دقیق نیستند.
او گلایه کرد که با وجود تعیین وی به عنوان عضو ناظر در مرکز پژوهشهای شورا، تاکنون حتی یک جلسه نیز برگزار نشده است.
"روح اله دهقاننژاد" نایب رئیس شورای شهر تشکیل کمیسیون تلفیق را راهکاری عملی برای بررسی تخصصی برنامه دانست و گفت: بررسی دقیق این برنامه در صحن شورا با توجه به زمان محدود، ممکن نیست.
"روح الله رشیدی" رئیس مرکز پژوهش های شورا با تأکید بر اهمیت تدوین دقیق برنامه دوم گفت: گزارش عملکرد مرکز پژوهشهای شورا در پایان ۱۴۰۲، نشان داد فقط ۲۷.۵ درصد از برنامه پنجساله اول محقق شده است. بخشی از این وضعیت به شرایط خاص ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ و همهگیری کرونا بازمیگردد، اما ضعف در جمعآوری داده و شاخصهای کمی نیز مشهود است.
وی با حمایت از پیشنهاد بررسی برنامه در کمیسیون تلفیق افزود: برنامه سالانه باید برشی واقعی از برنامه پنجساله باشد؛ صرف نوشتن برنامه کافی نیست، اجرای آن اهمیت دارد.
انتهای پیام/
محمدرضا اخگرگداز