خبر/
شتاب عربستان در جذب سرمایهگذاری؛ سیگنالی مثبت برای تحول اقتصادی
1404/04/10 - 08:29 - کد خبر: 139941
نسخه چاپی
نصر: در حالی که عربستان با طرحهای بزرگ سرمایهگذاری محمد بن سلمان برای تنوع بخشی به اقتصاد کشور با کسری بودجه مواجه است، توانسته است در سه ماهه نخست امسال 6.4 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی جذب کند که نشان دهنده رشد 24 درصدی نسبت به سال قبل است.
به گزارش نصر، عربستان سعودی در سه ماهه نخست سال، قویترین شروع خود در جذب سرمایهگذاری خارجی را از سال 2022 تجربه کرد، که نشانهای اولیهای است از اینکه این کشور در تلاش خود برای جذب سرمایه خارجی به منظور حمایت از اهداف اقتصادیاش تاحدی موفق بوده است.
براساس گزارشی از بلومبرگ، دادههای اولیه منتشر شده از سوی اداره کل آمار نشان میدهد، سرمایهگذاری خارجی در عربستان سعودی در سه ماهه نخست 2025 به 6.4 میلیارد دلار رسیده است. این رقم نسبت به سال گذشته 24 درصد افزایش یافته است و کاهش بسیار اندکی را نسبت به سه ماهه قبل نشان میدهد که سرمایهگذاری خارجی به بالاترین سطح یکساله رسیده بود.
تمرکز بر جذب سرمایهگذاری خارجی با هدف تحول اقتصادی
عربستان سعودی، سرمایهگذاری خارجی را به عنوان یکی از محورهای اصلی برنامههای خود قرار داده است چراکه در تلاش است برای حمایت از برنامه چند تریلیون دلاری تحول اقتصادی ولیعهد محمدبن سلمان، سرمایه خارجی جذب کند. با اینحال پادشاهی عربستان برای انجام این کار با چالش هایی مواجه بوده است به طوری که ورود سرمایه به دنبال تردید سرمایه گذاران و فقدان قراردادهای بزرگ در رکود قرار داشت.
افزایش کسری بودجه در پی کاهش درآمدهای نفتی
نیاز به جذب سرمایهگذاری خارجی به شکل فزایندهای برای عربستان افزایش یافته است چراکه این کشور با ترکیب عواملی چون نزول قیمت نفت، کاهش درآمد حاصل از صادرات نفت و افزایش سرمایهگذاری، با افزایش کسری بودجه عمیقتری روبروست.
فاصله قابل توجه تا هدفگذاری ۳۷ میلیارد دلاری
در حالی که دو فصل گذشته نشان دهنده پیشرفت در جذب سرمایهگذاری خارجی بوده است، عربستان سعودی برای رسیدن به هدف سالانه خود یعنی جذب 37 میلیارد دلار به یک رکورد جدید در سال جاری نیاز دارد. این در حالی است که براساس دادههای اولیه، این کشور در سال گذشته چندین میلیارد دلار از هدف خود عقب مانده است.
افزایش داراییهای خارجی؛ نرخ بیکاری در پایینترین سطح تاریخی
سایر دادههای منتشر شده در روز گذشته همچنین نشان میدهند که داراییهای خارجی خالص این کشور به 435 میلیارد دلار رسیده است که بالاترین سطح 9 ماهه آن محسوب میشود. نرخ بیکاری این کشور نیز در پایینترین سطح تاریخی آن، 6.3 درصد قرار دارد.
صندوق بینالمللی پول (IMF) بر تقویت بازار کار و تاب آوری اقتصاد عربستان در برابر شوکها تاکید کرده است و پیش بینی میکند که تولید ناخالص داخلی آن امسال تا 3.5 درصد رشد کند. اقتصاد این کشور در سال گذشته رشد 3 درصدی را ثبت کرده بود.
انتهای پیام/
نصر