گزارش/
تنور روشن است و نعمت به وفور
1404/04/03 - 11:19 - کد خبر: 139298
نسخه چاپی
نصر: نانواییها در هر شرایطی، بوی زندگی میدهند. آرد هست، نان هست، کمبودی نیست.
به گزارش نصر، احتکار، نه قدرت میآورد و نه اطمینان؛ فقط ترس را از خانهای به خانهی دیگر منتقل میکند.بیآنکه بدانیم، شاید با خرید اضافهمان، دل دیگری را خالی کردهایم. انبار نکنیم آنچه باید گرم و تازه بماند نانِ در تنور نیست، بلکه دلهایمان است.
در این روزها، همدلی، خوراکی همچون نان است با این تفاوت که برای جامعه مغذیتر است.
فرایند تولید نان بهقدری کند و زمانبر است که مشتری، حتی پس از رسیدن نوبت خود، باید چندین دقیقه دیگر هم منتظر بماند تا تنها چند قرص نان جمعآوری شود. این روند فرسایشی، نارضایتی مردم را گاهی دوچندان کرده و صفهای طولانی را ایجاد کرده است.
در این میان، برخی نانواییها نیز با اولویت دادن به همسایگان یا افراد خاص، به بیعدالتی در توزیع نان دامن میزنند؛ موضوعی که موجب نارضایتی گسترده مردم و افزایش چشمگیر زمان انتظار در صفها شده است.
استاندار آذربایجان شرقی، در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار استان گفت: نان در تأمین امنیت غذایی و روانی مردم نقش اساسی دارد، بنابراین موضوع نان باید با حساسیت بیشتری دنبال شود.
بهرام سرمست افزود: تدابیر خوبی در این زمینه صورت گرفته و سهمیه نانواییها افزایش یافته است و در روزهای آتی هم با افزایش تولید و توزیع فروشگاهی، نان مورد نیاز مردم تأمین خواهد شد و مشکل خاصی در این زمینه ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: باتوجه به فصل گردشگری و وجود مهمانان از سایر استانها و شهرستانها لذا تمهیدات لازم برای تأمین آرد مازاد بر سهمیه نانوایان عزیز صورت گرفته است.
شهرام شفیعی ادامه داد: هیچ مشکلی در تأمین آرد نانوایان وجود ندارد و به اندازه کافی ذخیره گندم و آرد در سیلو وجود دارد و مشکلی در این ارتباط وجود ندارد.
وی افزود: سهمیه آرد نانوایان افزایش یافته و نانوایان در دو نوبت مشغول پخت نان هستند لذا مردم هیچ نگرانی بابت تهیه نان نداشته باشند.
فعالیت شبانهروزی مجتمعهای نانوایی برای کنترل بازار
فرماندار تبریز هم در گفتوگو با خبرنگاران گفت: به منظور پاسخگویی به نیاز شهروندان و جلوگیری از ایجاد صفهای طولانی، ۲۱ مجتمع نانوایی در تبریز به طور شبانه روزی در حال تولید روزانه ۱۵۰ هزار بسته نان خشک هستند.
سید محمدرضا گرشاسبی ادامه داد: نانهای بستهای در طول روز در فروشگاهها و مغازههای سطح تبریز توزیع میشود.
وی با اشاره به برنامههای توسعهای افزود: ۲۵۰ واحد تولید نان لواش نیز با افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت در ۲ نوبت صبح و عصر مشغول تولید هستند و برنامه ریزی برای توسعه این تعداد به ۵۰۰ واحد دست اجرا است.
وی اظهار کرد: ۳۰۰ واحد نانوایی برای دریافت وام به بانکها معرفی شدهاند تا با نوسازی تجهیزات و توسعه «پخت دوگانه» (آزاد و یارانهای) خدمات بهینهتری ارائه دهند.
وی با بیان اینکه بازدیدهای نظارتی از نانواییها نشان دهنده تعهد نانوایان به تأمین به موقع نیاز مردم است، گفت: با وجود ۲ هزار و ۹۰۰ واحد نانوایی و یارانهای و آزاد در تبریز شهروندان میتوانند با اطمینان از دسترسی پایدار به نان، تنها به اندازه نیاز روزانه خرید کنند تا از اتلاف این نعمت الهی جلوگیری شود.
محمد عباسوند، رئیس اتحادیه نانوایان تبریز نیز در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: کمبود نان در سطح شهر وجود ندارد ولی باز هم با توجه به مسافر پذیر بودن استان در روزهای اخیر، سه مجتمع پخت نان به صورت شبانه روزی برای آسودگی شهروندان و افزایش عرضه در تبریز دایر شده است.
وی ادامه داد: چهارراه ارتش، پارک باغشمال، سبزه میدان (دامپزشکی) و یاغچیان روبهروی پارک شمیم پایداری محل های مربوط به سه مجتمع نان شبانه روزی در تبریز هستند که شهروندان در هر ساعتی از شبانه روز میتوانند نان مصرفی خود را تهیه کنند.
انتهای پیام
خبرگزاری ایسنا