با حضور معاون وزیر نیرو و استاندار آذربایجان شرقی؛

آغاز موج جدید سرمایه‌گذاری در برق آذربایجان‌شرقی با احداث نیروگاه‌های خورشیدی و طرح‌های بهینه‌سازی مصرف

1404/03/11 - 14:31 - کد خبر: 137685 نسخه چاپی

نصر: استاندار آذربایجان‌شرقی از اجرای طرح‌های گسترده در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف برق در استان خبر داد و گفت: در راستای تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها و نهادهای مختلف، پروژه‌هایی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی، بازتوانی نیروگاه‌های حرارتی و کاهش مصرف برق معابر شهری در دست اجراست که مجموعاً ظرفیت تولید برق استان را به‌طور قابل توجهی افزایش خواهد داد.

به گزارش نصر، بهرام سرمست امروز در آیین بهره‌برداری و افتتاح پروژه‌های صنعت برق استان که به‌صورت ویدیو کنفرانسی در محل استانداری آذربایجان شرقی برگزار شد، اظهار داشت: امروز شاهد انعقاد تفاهم‌نامه هایی مابین برخی دانشگاه‌های استان و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق بودیم.
وی ادامه داد: بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها، تجهیزات لازم از سوی دولت در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفته و دانشگاه نیز زمین موردنیاز را پیش‌بینی خواهد کرد. تجهیزات لازم در اولین فرصت برای استقرار نیروگاه خورشیدی در اختیار دانشگاه‌ها گذاشته می‌شود تا از برق تولیدی برای مصارف خود دانشگاه و همچنین فروش و عرضه آن در بورس استفاده شود. 
سرمست از اعلام آمادگی استان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خبر داده و ابراز داشت: در قبال پنل‌های خریداری شده، 150 مگاوات توسط دانشگاه‌ها، 110 مگاوات شهرک‌های صنعتی، 110 مگاوات مجتمع‌های اداری و 80 مگاوات نیز توسط توزیع برق تبریز و استان قابلیت تأمین‌شدن دارد.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی در منطقه آزاد ارس، گفت: طرح ۴۷ مگاواتی در منطقه آزاد ارس نیز در حال اجراست و تلاش داریم تا این پروژه تا پایان شهریور به مدار تولید برسد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین طرح تعویض ۱۴۰ هزار چراغ پرمصرف گازی روشنایی معابر با انواع چراغ‌های ال‌ای‌دی در مناطق تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق تبریز به ارزش یک‌همت را از دیگر پروژه‌های اجرایی در حوزه برق دانسته و تأکید کرد: با اجرای این پروژه به میزان دو سوم، انرژی مصرفی روشنایی معابر محدوده برق تبریز کاهش می‌یابد.
وی همچنین از کلنگ زنی ۱۱ واحد نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی به ظرفیت تجمیعی ۳۳ مگاوات را از دیگر پروژه های حوزه برق عنوان کرد.
سرمست همچنین به بازتوانی نیروگاه حرارتی تبریز و احداث سیکل ترکیبی آن اشاره کرد و اظهار داشت: این پروژه ۶۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق استان اضافه خواهد کرد. همچنین نیروگاه سیکل ترکیبی هریس نیز به مدار تولید ملحق شده و با فعال شدن آن، ۴۳۰ مگاوات به تولید برق استان افزوده خواهد شد.
وی در پایان بر اهمیت صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش آلودگی هوا تأکید کرد و از سرمایه‌گذاران خواست تا در راستای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر همکاری بیشتری داشته باشند.
انتهای پیام/
 آغاز موج جدید سرمایه‌گذاری در برق آذربایجان‌شرقی با احداث نیروگاه‌های خورشیدی و طرح‌های بهینه‌سازی مصرف نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار