مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی:
بزرگداشت حکیم ابوالقاسم نباتی به صورت بین المللی برگزار میشود
1404/03/05 - 11:07 - کد خبر: 137247
نسخه چاپی
نصر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از برگزاری رویداد بین المللی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم نباتی خبر داد.
به گزارش نصر، نعمت الله پایان افزود: تدوین مقدمات طرح این رویداد بین المللی که قرار است در تبریز و روستای اوشتبین زادگاه این عارف نامی قرن ۱۳ هجری برگزار شود، با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در دست انجام است.
وی گفت: زمان دقیق برکزاری این رویداد مهم فرهنگی و ادبی در استان پس از بررسی های لازم و کافی اعلام می شود.
پایان ادامه داد: این رویداد که در قالب های شعر، موسیقی و ادبیات طراحی شده است به صورت ۲ روزه و شامل ۲ نشست تخصصی و عمومی در شهر تبریز و روستای اوشتبین برگزار می شود که امیدواریم اهالی فرهنگ و ادب و استادن دانشگاه و نباتی شناسان در این مسیر همراه و همفکر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی باشند.
وی با تاکید بر نقش و جایگاه بسیار رفیع و درخشان حکیم ابوالقاسم نباتی در سپهر فرهنگ، ادب، شعر و موسیقی ایران و آذربایجان، یادآور شد: آذربایجان مهد شعر، ادب و تمدن در دامان خود شخصیت های ارزشمندی را پرورش داده که آوازه شهرت آنها از مرزها نیز فراتر رفته است که یکی از این گنجینه های ادبی و عرفانی آذربایجان سیدابوالقاسم نباتی متخلص به «خان چوبان» و «مجنون شاه» است.
پایان مردمی بودن و استفاده از اصطلاحات عامیانه مردم را از ویژگی های بارز آثار و اشعار نباتی خواند و گفت: نباتی با اینکه درویش مسلک بود و زندگی مجردی در بقعه داشت، اما چون به مردم خیلی نزدیک بود، اشعارش هم مردمی است.
وی ادامه داد: با وجود اینکه نباتی به سه زبان عربی، فارسی و ترکی تسلط داشت و در هر سه این زبان ها طبع آزمایی کرده است، با این حال در بیشتر اشعارش از ادبیات آذربایجان و مردمی استفاده کرده است.
آرامگاه حکیم نباتی در ارتفاعات روستای اوشتبین
به گزارش ایرنا، سید ابوالقاسم فرزند میریحیی، در سال ۱۱۹۱ ه.ق در روستای اوشتبین از توابع دهستان دیزمار شرقی بخش سیهرود شهرستان جلفا استان آذربایجان شرقی به دنیا آمد.
دوران جوانی خود را در همین روستا با حشمداری و باغبانی گذرانید؛ زیبایی های طبیعت طبع شعر گویی او را بر انگیخت تا رفته رفته به عرفان گرایید و ضمن تحصیل به مطالعه آثار عمر خیام و مولوی و حافظ پرداخت.
نباتی بعدها به شهر اهر مرکز قره داغ رفت و در بقعه شیخ شهاب الدین اهری گوشه عزلت گزید و در اواخر عمرش باز به زادگاهش یعنی روستای اوشتبین برگشت.
او ۷۰ سال عمر کرد و در سال ۱۲۶۲ هجری قمری در همین روستا درگذشت.
روستای تاریخی و زیبای اوشتبین در فاصله ۱۴۳ کیلومتری شمال تبریز واقع شده است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا