مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی مطرح کرد:
شتاب در توسعه زیرساخت های ارتباطات آذربایجان شرقی
1404/02/29 - 15:54 - کد خبر: 136813
نسخه چاپی
نصر: مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی با تشریح تازهترین دستاوردها و آمارهای حوزه ارتباطات استان، از توسعه گسترده شبکه فیبرنوری، افزایش سایتهای 5G، پوشش کامل ارتباطی ورزشگاه یادگار امام تبریز، و همچنین برنامههای بلندمدت برای اتصال تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت پرسرعت خبر داد.
به گزارش نصر، "مجتبی امانی" مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی، در نشست خبری روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت که به مناسبت روز جهانی ارتباطات برگزار شد، با تأکید بر نقش حیاتی ارتباطات در زندگی امروز گفت: ارتباطات و فناوری اطلاعات لازمه زیست اجتماعی در دنیای امروز است و بدون آن، اجتماعی بودن مفهومی نخواهد داشت.
وی با اشاره به آغاز فعالیت ادارهکل ارتباطات استان از ۱۵ مهر ۱۳۹۱ افزود: این نهاد بهعنوان نماینده ارشد وزیر ارتباطات، مسئول راهبری پروژههای ملی و پاسخگویی به مسئولان استانی است.
توسعه زیرساختها؛ از روستاها تا فیبرنوری
امانی درباره تکالیف برنامه هفتم توسعه توضیح داد: بر اساس این برنامه، تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار باید به اینترنت پرسرعت متصل شوند. از سال ۱۴۰۰ پروژه اتصال این روستاها آغاز شده و تا پایان برنامه، باید یکهزار و ۲۸ روستا به شبکه اینترنت متصل شوند.
به گفته وی، در حال حاضر ۲ هزار و ۴ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد که از این تعداد، یکهزار و ۶۸۱ روستا دارای آنتن، یکهزار و ۶۶۹ روستا دارای دسترسی به دیتای همراه و یکهزار و ۸۶۳ روستا دارای حداقل یک دیتا هستند.
وی افزود: تعداد پورتهای فعال تلفن ثابت در استان به بیش از یکمیلیون و ۵۴۰ هزار و تعداد سیمکارتهای فعال نیز به حدود ۷ میلیون رسیده است.
پیشرفت پروژه فیبر نوری در سطح استان
مدیرکل ارتباطات استان با اشاره به پروژه فیبرنوری به منازل و کسبوکارها گفت: این پروژه در شهرهای مراغه، هشترود، اهر، هریس و باسمنج به بهرهبرداری رسیده و شهرهای دوزدوزان، خواجه، شربیان، مهربان، آچاچای و مبارکشهر نیز در نوبت راهاندازی هستند. همچنین عملیات اجرایی در شهرهای آذرشهر، میانه، ترکمانچای، ملکان، هادیشهر و مرند در حال انجام است.
وی افزود: پروژه فیبرنوری یکی از سه طرح کلان وزارت ارتباطات است و با وجود شروع دیرتر در استان، اکنون آذربایجان شرقی در رتبه سیزدهم کشوری قرار دارد، که هنوز مطلوب نیست.
امانی همچنین به تفاهمنامه شهرداری تبریز با شرکت ایرانسل برای راهاندازی زیرساختهای ۵G و فیبرنوری اشاره کرد و گفت: سازمان تنظیم مقررات رادیویی اکنون مجری این پروژه در تبریز است.
وضعیت 5G و دفاتر پیشخوان
وی از فعالیت ۳۹ سایت 5G ایرانسل و ۲۰ سایت 5G همراه اول در تبریز خبر داد و گفت: شهرستانهای تبریز، مراغه، سهند و مرند نیز تحت پوشش این فناوری قرار دارند. آذربایجان شرقی در حال حاضر دارای ۷۳ شهر است که همگی تحت پوشش مکالمه همراه بوده و ۷۲ شهر نیز به اینترنت همراه دسترسی دارند.
امانی همچنین اعلام کرد: با بیش از ٩٠٠ دفتر پیشخوان فعال، آذربایجان شرقی پس از تهران، دومین استان کشور از نظر تعداد این دفاتر است.
پوشش ارتباطی در ورزشگاه یادگار امام
وی درباره تقویت پوشش ارتباطی ورزشگاه یادگار امام تبریز گفت: با درخواست هواداران تیم تراکتور، شرکت ایرانسل اقدام به نصب هشت سایت جدید و همراه اول نیز ارتقاء هشت سایت موجود را انجام داد. همچنین در روزهای مسابقه، چهار سایت سیار نیز مستقر میشوند.
وی افزود: در جشن قهرمانی تراکتور، شرکت ایرانسل بهصورت لحظهای به ۷۵ هزار نفر خدمات ارائه داد. همچنین سیستم VAR۲ برای نخستین بار در این ابعاد، در کشور بهکار گرفته شده است.
چالشها و شایعات
امانی درباره علت قطعی اینترنت پس از قطع برق گفت: باتریهای موجود در سایتهای ارتباطی، به دلیل استفاده مداوم و نیاز به توان بالا، دچار فرسودگی شدهاند که این یکی از دلایل قطعیهاست.
وی در خصوص نگرانیهای سلامت نیز گفت: هیچگونه مستند علمی مبنی بر زیانبار بودن دکلهای مخابراتی برای سلامت مردم وجود ندارد. پایشهای دورهای انجام و نتایج به سازمان انرژی اتمی ارسال میشود.
انتهای پیام/
محمدرضا اخگرگداز