نشست دو ماهانه انجمن هنر های نمایشی برگزار شد:
انجمن هنرهای نمایشی در مسیر رشد تئاتر
1404/02/16 - 11:11 - کد خبر: 135777
نسخه چاپی
نصر: نشست خبری دو ماهانه انجمن هنرهای نمایشی، ۱۵ اردیبهشت ماه با هدف شفاف سازی اهداف، برنامه ها و اقدامات انجمن، با حضور «یعقوب صدیق جمالی» رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان و جمعی از اعضای هیئت مدیره برگزار شد و طی این نشست به سوالات خبر نگاران پاسخ داده شد.
به گزارش نصر، صدیق جمالی در خصوص برنامه و اقدامات لازم برای برگزاری جشنواره ترکی اذعان کرد: در دو سال گذشته، نمایشهای ترکی با رونق قابل توجهی مواجه بودهاند.
اگرچه فرآیند تولید در حوزه اختیارات انجمن نیست، اما با توجه به مسئولیتی که در انجمن بر عهده دارم، مطالبهگری برای برگزاری جشنوارهای ملی و بینالمللی در حوزه تئاتر ترکی را وظیفه خود میدانم. تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا این جشنواره در شأن شهر تبریز برگزار شود.

برنامه ریزی های دقیق برای آموزش و توسعه تئاتر
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان افزود: برنامهریزی جامع برای آموزش، تولید و توسعه تئاتر آغاز شده است. انجمن هنرهای نمایشی تبریز پس از هشت سال وقفه، با ارادهی مجمع هنرمندان جوان و انتخاب هیئتمدیرهای تازهنفس فعالیت خود را بهطور رسمی از سر گرفت.
امروز پس از سالها وقفه و پراکندگی در فعالیتهای تئاتری، اکنون تیمی دغدغهمند و متخصص بر سر کار آمده که تئاتر برایشان نه صرفاً یک حرفه، بلکه یک مسأله فرهنگی جدی است.
وی با تأکید بر برنامهریزی دقیق و ساختاریافته گفت: تمرکز ما بر سه محور اصلی تولید، آموزش و توسعه تئاتر است. تلاش خواهیم کرد تا با عبور از عملکردهای جزیرهای گذشته، زمینهای برای رشد منسجم تئاتر در تبریز فراهم کنیم.
تبریز در فستیوال های بین المللی خیابانی
صدیق جمالی گفت: «ما جشنواره تئاتر خیابانی «تبریزیم» را داریم که در ادوار گذشته سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری آن را برگزار کرده است. این سازمان اگر نیاز دید در این راه با ما تعامل کند، با افتخار در کنارشان خواهیم بود.
تئاتر شهر؛ آیا سالنی نو نصیب تبریز خواهد شد!؟
صدیق جمالی اذعان داشت: وضعیت تئاتر شهر، امروز در یک حالت برزخی است؛ وزارت خانه طبق روال خود، اصرار بر واگذاری اماکن فرهنگی هنری دارد. تئاتر شهر به اصرار وزارت خانه به مرحله واگذاری رسیده ولی معتقدیم در این راه رویکرد اشتباهی دارند. اینجا تنها مکان تخصصی این حرفه است و امید واریم که با تدابیر مدیر کل فرهنگ و ارشاد، این محل به انجمن هنر های نمایشی واگذار شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به کیفیت نمایش ها، تبریز به سالن جدید نیاز دارد یا خیر؟ گفت: تبریز به شدت به سالن جدید نیاز مند است. در درجه اول استاندارد بودن سالن ها دغدغه اصلی برای گروه هاست که با سالن جدید حل می شود. در حال حاضر، رایزنی هایی با یکی از پیشکسوتان هنر تئاتر داریم که تمایل به سرمایه کذاری در این راه دارد. به احتمال قوی با جذب سرمایه گذار و طی فرایند های حقوقی، روی سالن در زمین پشت لاله پارک تحقق یابد و پس از آن، تئاتر شهر فعلی به موزه هنرهای نمایشی شهر بدل شود.
جای خالی تئاتر کودک در استان
«حسین اصل عبداللهی» در این خصوص گفت: متاسفانه بسیاری از کارگردانان ما در حوزه تئاتر کودک کار نمی کنند. لذا در انجمن، برای برگزاری ورکشاپ های تخصصی برنامه ریزی می کنیم چرا که تئاتر کودک مهم است ولی آموزش آن، در سطح آموزش دانشگاهی در دو واحد مانده است.
نیاز است با دعوت از اساتید این حرفه در تبریز، ورکشاپ برگزار کنیم تا چنانچه در گذشته این تئاتر به صورت خود جوش و به صورت مناسبتی در مدارس برگزار می شد، طی تفاهم نامه ای احیا شود.
انتهای پیام/
فائزه بنی نصرت