مدیرخانه فعالین محیط زیست آذربایجان شرقی مطرح کرد:

طرح کنترل سگ‌های بدون صاحب توسط شهرداری تبریز رها شد 

1404/02/15 - 16:49 - کد خبر: 135742 نسخه چاپی

نصر: مدیر خانه فعالین محیط‌زیست آذربایجان شرقی درباره طرح کنترل سگ های بلاصاحب گفت: طرح کنترل این سگ ها در وزارت کشور مطرح شد و از طریق فرمانداری به شهرداری به عنوان نهاد اجرایی، ابلاغ شد، ولی در اواسط کار، این پروژه رها شد.

به گزارش نصر، «مجید رحمانی» مدیر خانه فعالین محیط زیست و توسعه پایدار آذربایجان شرقی، در گفت‌وگو با خبرنگار نصر در خصوص معضل سگ های بلا صاحب در سطح شهر اذعان داشت: در برخورد با این مسئله که حساسیت بالایی دارد، با سه گروه مردم با باور های متفاوت مواجهیم؛ برخی با اعتقاد راسخ به حق زیست سگ های شهری، گاه به صورت فردی و با هزینه شخصی غذا رسانی و خدمات درمانی ارائه می دهند و گاه در قالب گروه های غیر رسمی در فضای مجازی گرد آمده و با جمع آوری پول، به همین اقدامات می پردازند. گروه دیگر مخالفان سرسخت زیست حیوانات از جمله سگ ها در میان انسان ها و در معابر شهری اند و با کشتار حیوانات و جمع آوری آنها موافق اند. 

بحران سگ های ولگرد؛ تاوان سوء مدیریت شهری
وی افزود: در این میان گروه میان گرایی هستند که معتقدند مسئله کنترل سگ های ولگرد در نتیجه عدم انجام وظیفه سازمان های ذی ربط به معضل تبدیل شده است؛ این گروه مخالف کشتار اند و بر این باورند که اگر سازمان و نهاد هایی که وظیفه قانونی مستقیم و غیر مستقیم در کنترل درست زیست این حیوانات دارند، به صورت اصولی و درست این کار را انجام دهند، این معضل پیش نمی آمد. چالش های کنترل جمعیت سگ های شهری، در مباحث جمعیت، سلامتی و بحث اجتماعی و رفع تعارض، همواره در این شهر با مشکل روبرو است.

رحمانی از سازمان هایی گفت که زیست این حیوانات را از مسیر درست اکوسیستم خارج می کنند و افزود: مثلا یکی از مهم ترین مسائل در بحث کنترل جمعیت، محل گرد آمدن این سگ هاست که عموما سرپناه آنها، ساختمان های نیمه کاره و سازه های بلاصاحب است. همچنین در فضاهایی که زباله های مرطوب یا تلنبار پسماند اتفاق می افتد، گرد می آیند که سازمان مدیریت پسماند مسئول آن است. کوتاهی دانشگاه علوم پزشکی و خانه های بهداشت که به صورت قانونی وظیفه آموزش شهروندان در بحث کنترل هاری را به عهده دارند، هم در این مسئله انکار ناپذیر است.

عقیم‌سازی اصولی تا رهاسازی غیرانسانی در زباله‌دانی
رحمانی درباره طرح کنترل سگ های بلاصاحب گفت: طرح کنترل این سگ ها در وزارت کشور مطرح شد و از طریق فرمانداری به شهرداری به عنوان نهاد اجرایی، ابلاغ شد. ما به عنوان ناظر عالی این کار در این پروژه بودیم. طرح انجام گرفت، ولی در اواسط کار، این پروژه رها شد و شهرداری بی آنکه در این راه شفاف سازی کند، وظیفه اش را ناقص رها کرد! این پروژه که در چهار مرحله جمع آوری، غربال، عقیم سازی و رهاسازی در محل به صورت اصولی و با رویکرد علمی تنظیم و تأیید شده بود، در اجرای مراحل با مشکل روبرو شد لذا نه تنها به نتیجه مطلوب نیانجامید، که بر عکس جواب داد!

وی در افشای این عملکرد غیر شفاف شهرداری گفت: طبق شواهدی که در دست داریم، پروسه معدوم سازی سگ ها چنان بود که در محل دفن زباله ها رهاسازی می شدند، در حالی که به مرور زمان، مردن این سگ ها در آن محل یک مشکل بود و دفن نشدن اصولی آنها و تغذیه شدنشان توسط سایر حیوانات هزار مشکل! شما تصور کنید که اگر با انسان ها هم به همین شکل بدون قاعده و قانون، دفن شده یا نشده برخورد می شد، چه فاجعه ای به بار می آمد!؟  ما این مسئله را به فرمانداری هم گزارش دادیم، ولی همواره فساد پروژه معدوم سازی، مبهم مانده و شفاف سازی نمی شود و پروژه کنترل سگ ها با وقفه و کندی پیش می رود. 

شهرداری سکوت می‌کند، شهر تاوان می‌دهد
وی تشریح کرد: تخلفات زیادی در مجموعه اجرایی این کار در شهرداری در جریان است؛ از آنجایی که چارت سازمانی شهرداری، زنده گیری ندارند، لذا کسانی را در بیرون از سیستم سازمانی به کار می گیرند که این افراد به قواعد شفافیت کاری پایبند نیستند. طبق آمار شفاهی به دست آمده، این افراد با روش «دورسازی» سگ ها را با روش های ساختاری تهییج، از محلی به محل دیگر انتقال می دهند که نه تنها خلاف اصول طرح کنترل است، بلکه مجالی برای سواستفاده زنده گیران و زیاد شدن سگ های مناطق مختلف می شود.
انتهای پیام/
طرح کنترل سگ‌های بدون صاحب توسط شهرداری تبریز رها شد  فائزه بنی نصرت

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار