خبر/

چراغ دانش در دوردست‌ها، ۴۳۶ مدرسه با کمتر از 5 دانش‌آموز در آذربایجان شرقی

1404/02/12 - 21:08 - کد خبر: 135540 نسخه چاپی

نصر: در گوشه‌و‌کنار مناطق محروم آذربایجان شرقی، ۴۳۶ مدرسه با کمتر از پنج دانش‌آموز همچنان چراغ آموزش را روشن نگه داشته‌اند؛ مدارسی کوچک اما پرامید که نشان می‌دهند حتی در سخت‌ترین شرایط، تعلیم و تربیت تعطیل‌بردار نیست.

به گزارش نصر، اسفندیار صادقی، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی، ظهر جمعه، دوازدهم اردیبهشت ماه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای فرهنگی و شهدای خدمت و شهید استاد مرتضی مطهری، اسوه و فیلسوف اخلاق و تقوا فرا رسیدن هفته گرامیداشت مقام معلم را تبریک گفت و اظهار کرد: امیدواریم خداوند توفیق موفقیت در راه خدمت‌رسانی به آینده‌سازان مملکت، دانش‌آموزان عزیز را به همه ما عطا کند.وی با اشاره به اهمیت تعلیم و تربیت افزود: آموزش و پرورش به عنوان ستون فقرات هر جامعه‌ای بوده و بدون توجه به این دو، هیچ گونه پیشرفتی در هیچ بُعدی اتفاق نخواهد افتاد و تنها با توجه به امر آموزش و پرورش، شاهد پیشرفت‌های مختلف در جامعه خواهیم بود. آموزش و پرورش نه تنها نیاز فردی؛بلکه به عنوان ضرورتی اجتماعی و ملی مطرح می‌شود و در هر جایی که پیشرفتی از نظر علمی وجود دارد، موفقیت‌های دیگر نیز به دنبال آن خواهد آمد.صادقی خاطرنشان کرد: در دنیای امروزی، ارتقا علم، لازمه تمامی توسعه‌ها در هر زمینه‌ای بوده و ما می‌توانیم در هر زمانی در راستای ارتقا علم تلاش کنیم و آموزش و پرورش در این باب، گام‌های اساسی برمی‌دارد. تاثیر آموزش و پرورش در توسعه کشورمان در تمامی ابعاد از جمله ابعاد اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و حتی مسائل زیست محیطی، چشمگیر است.
وی متذکر شد: برای افزایش دسترسی به آموزش و پرورش در سطح استان آذربایجان شرقی، سعی کرده‌ایم در مناطق دورافتاده و اقصی نقاط استانمان حضور داشته و نسبت به علم‌آموزی به دانش‌آموزان عزیز اقدام کنیم؛ بطوریکه امروز برای بهره‌مندی دانش‌آموزان از عدالت آموزشی و خارج از چرخه آموزش نماندن دانش‌آموزان، ۵۴ مدرسه با یک دانش‌آموز و دارای معلم در سطح استان فعالیت دارند؛ چرا که معتقد هستیم آن یک دانش‌آموز در آینده گامی مهم در راستای رشد و توسعه کشور خواهد برداشت.مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی ادامه داد: بر همین اساس؛ ۷۳ مدرسه با دو دانش‌آموز، ۱۰۹ مدرسه دارای سه دانش‌آموز، ۹۵ مدرسه با چهار دانش‌آموز و ۱۰۵ مدرسه با پنج دانش‌آموز در سطح استان، وجود دارد و آموزش و پرورش توانسته است با توجه به وظیفه ذاتی خود، دانش‌آموزان واحب‌التعلیم و لازم‌التعلیم استان را تحت پوشش قرار دهد. وی در ادامه اظهار کرد: در مورد فضاهای آموزشی، ساختمان‌های مدارس ما بعضا فرسوده هستند و یا به تعداد دانش‌آموزان نیستند و بر همین اساس اداره کل آموزش و پرورش و نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان آذربایجان شرقی متعهد شده‌اند تا پایان سال جاری، ۲۳۱ پروژه در قالب ۱۴۰۱ کلاس درس را با کمک مردم، احداث کرده و به دانش‌آموزان، تحویل دهند و نهایت تلاش خود را در این باب می‌کنیم تا این پروژه‌ها تا پایان سال، تحقق یابند.
وی افزود: مدارس سنگی و کانکسی با بیش از ۱۰ دانش‌آموز تا پایان شهریور ماه سال جاری، نوسازی می‌شوند و تمامی این‌ها با همت والای دولت چهاردهم، مردم و خیران و معلمان گرانقدر، اتفاق خواهد افتاد و جا دارد در این خصوص از بنیاد خیریه مصلای حضرت امام (ره) جهت احداث مدرسه ۱۲ کلاسه در مرزداران تبریز و پیگیری جدی شخص امام جمعه محترم تبریز جهت تحویل هر چه سریع‌تر این مدرسه به دانش‌آموزان، قدردانی کنیم. صادقی در ادامه با بیان اینکه هدفمان این است که طرح‌های مهارت محور در آموزش و پرورش اجرایی شوند، گفت: در تلاشیم تا دانش‌آموزان در کنار درس‌هایشان، مهارتی هم آموخته و آسان‌تر وارد بازار کار شوند. برای موفقیت در آموزش و پرورش باید دانش‌آموزانی خلاق، پویا، مدیر، مدبر و در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم‌. وی، مشارکت اولیا در امور مدارس را مورد تاکید قرار داد و افزود: امروزه لازمه موفقیت ما در دستگاه تعلیم و تربیت، این است که اولیا در امور مدرسه مشارکت داشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، توجه ویژه دولت چهاردهم به آموزش و پرورش را مورد اشاره قرار داد و گفت: امروز، یکی از اولویت‌های اصلی جناب آقای دکتر پزشکیان، ریاست محترم جمهوری، توجه به امر آموزش و پرورش بوده و به صورت عملی تمامی ارکان جامعه، خیران گرانقدر، صاحبان صنایع، آحاد مردم و امکانات دولتی، همگی جهت توسعه آموزش و پرورش، بسیج شده‌اند و حرکات بر اساس دو شاخص نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی و ارتقا کیفیت‌ آموزشی انجام می‌گیرد.
انتهای پیام/
چراغ دانش در دوردست‌ها، ۴۳۶ مدرسه با کمتر از 5 دانش‌آموز در آذربایجان شرقی خبرگزاری فارس

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار