خبر/

ابراز نگرانی استاندار آذربایجان شرقی از کاهش سن اعتیاد

1404/01/31 - 12:23 - کد خبر: 134704 نسخه چاپی

نصر: استاندار آذربایجان شرقی با ابراز نگرانی از کاهش سن اعتیاد و تغییر نوع مواد مصرفی از سنتی به صنعتی و نوظهور بر تجدید نظر در شیوه مبارزه و قانونگذاری در مورد اعتیاد تاکید کرد.

به گزارش نصر، بهرام سرمست روز یکشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اظهار کرد: هرچند مصرف و شیوع اعتیاد در استان نسبت به سایر استان های کشور کم است اما کاهش سن اعتیاد و تغییر نوع مواد مصرفی، نگران کننده است و باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
وی ادامه داد: گزارشاتی که در این جلسات ارایه می شود باید واقع بینانه باشد تا تصمیمات درستی اتخاذ شود و این گونه نباشد که در این جلسات با دادن گزارشاتی، خودمان را سرگرم کنیم.
وی با بیان اینکه خلاءهای قانونی بین عوامل مبارزه کننده با مواد مخدر و عوامل تعیین کننده جرم وجود دارد، تاکید کرد: دستورالعمل جدید شورای مبارزه با مواد مخدر باید به طور جدی پیگیری و احکام همه اعضا صادر و وظایف به درستی انجام شود.
سرمست ادامه داد: در مقابله با عرضه مواد مخدر اقداماتی در حال انجام است اما در مقابله با تقاضا آن گونه که باید اقدامی صورت نگرفته و نیاز است تمام دستگاه های مسئول پای کار باشند و رسانه ها و دستگاه های ذیربط، برنامه های پیشگیرانه را ترویج و تبلیغ کنند.
وی در مورد ایجاد مرکز ماده ۱۶ برای ترک اعتیاد بانوان در استان، عنوان کرد: برای تجهیز این مرکز که ۱۵۰ نفر ظرفیت دارد همه دستگاه ها باید وارد عمل شوند و این کار از عهده یک دستگاه خاص خارج است و جذب کمک های خیرین و گروه های داوطلب نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

شیوع اعتیاد در استان آذربایجان شرقی ۱.۲۲ درصد است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با ارایه گزارشی از عملکرد این شورا اظهار کرد: از مجموع جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال استان حدود ۱.۲۲ درصد معتاد هستند که از میانگین کشوری ۵.۴ درصد به مراتب پایین تر است.
امیر رنجبر با بیان اینکه عرضه و تقاضا در دنیا رو به رشد است و حدود ۲۹۶ میلیون نفر در جهان درگیر مواد مخدر هستند، گفت: متاسفانه شیوع اعتیاد در بین کارگران واحدهای صنعتی استان ۲۲.۲۵ درصد و بالاتر از میانگین کشوری است و این شورا در همین راستا برنامه های آگاهی افزایی و پیشگیرانه را در محیط های کارگاهی برگزار می کند.
وی به مسیرهای ورود مواد به استان اشاره و عنوان کرد: مسیر ورودی میانه به دلیل ایجاد اتوبان کاربری خود را از دست داد و ورودی چاراویماق نیز از سوی نیروی انتظامی نامناسب تشخیص داده شد و نیاز است در ورودی های این مواد به استان، ایستگاه بازرسی مجهز دایر شود.
وی، تبریز، مراغه، بناب و میانه را در ردیف شهرهای آلوده استان از نظر اعتیاد برشمرد و گفت: ۲۰۲ محله آسیب پذیر در این راستا شناسایی شده و ۹ باب خانه که محل توزیع مواد بودند در ترلان دره سی تبریز پلمب شد.
رنجبر از کشف و امحای حدود ۱.۳ تن مواد در استان در سال گذشته خبرداد و گفت: ۹۸ درصد این مواد توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر و بقیه از سوی سایر دستگاه ها کشف شده است.
وی در مورد مراکز نگهداری ماده ۱۵ و ۱۶ در استان نیز اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت مرکز ماده ۱۶ ، ۴۰۰ نفر است که با اضافه شدن چند محل نگهداری دیگر از جمله جوانان و زنان، این ظرفیت به بالای ۶۰۰ نفر ارتقا می یابد.

کیت تشخیص مواد مخدر نوظهور را نداریم
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی نیز در این نشست با بیان اینکه میزان مصرف و شیوع اعتیاد در استان رو به بالاست گفت: با ورود مواد مخدر نوظهور، مصرف ساده تر شده و همین امر موجب بالارفتن میزان مصرف شده ات.
سرهنگ حسین امیدی ادامه داد: کیت تشخیص مواد مخدر نوظهور را نداریم و به رغم اینکه مصرف کنندگان این افراد را دستگیر و جمع آوری می کنیم اما چون در آزمایش اعتیاد، جواب منفی می شود، معتاد به شمار نمی روند و آزاد می شوند.
وی با بیان اینکه مافیای مواد مخدر جلوتر از پلیس هستند، گفت: هر روز ماده مخدر جدیدی تولید می شود اما پلیس تجهیزات لازم را برای تشخیص این مواد ندارد ضمن اینکه قوانین بازدارنده نیز، قدیمی است و نیاز به اصلاح دارد.
وی مدعی شد که تبریز رتبه اول مواد مخدر نوظهور را در کشور دارد و شیوع مصرف این مواد در این شهر زیادتر شده و ادامه روند وضعیت را بدتر خواهد کرد.
امیدی به شیوع اعتیاد در بین دانش آموزان و دانشجویان اشاره کرد و گفت: کمپ ترک اعتیاد برای نوجوانان در استان وجود ندارد و در شهرستان ها نیز فاقد مراکز نگهداری هستیم در حالی که ۱۵۰ هزار معتاد در استان وجود دارد و مراکز موجود ماده ۱۵ و ۱۶ جوابگو نیستند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی ادامه داد: مراکز سرپایی نیز به محلی برای فروش شربت متادون تبدیل شده اند که به هیچ عنوان درمان کننده اعتیاد نیست.
انتهای پیام/
ابراز نگرانی استاندار آذربایجان شرقی از کاهش سن اعتیاد خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار