خبر/
مانور مدیریت بحران در بازار تبریز برگزار شد/ آمادگی میدانی برای مواجهه با حوادث طبیعی در بناهای تاریخی
1404/01/30 - 12:55 - کد خبر: 134620
نسخه چاپی
نصر: مانور تخصصی مدیریت بحران با مشارکت مستقیم حدود ۱۵ دستگاه اجرایی و بیش از ۴۸۰ نفر نیروی عملیاتی امروز در بازار تاریخی تبریز برگزار شد. هدف از این تمرین میدانی، ارزیابی سطح آمادگی برای واکنش سریع در زمان وقوع زلزله در یکی از حساسترین بافتهای تاریخی آذربایجانشرقی بود.
به گزارش نصر، مانور مدیریت بحران در بافت تاریخی بازار جهانی تبریز ویژه مقابله با سناریوی زلزله و آتشسوزی صبح امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ از محل سازمان آتشنشانی تبریز و در مسیر بازار تبریز با مشارکت گسترده دستگاههای امدادی، خدماتی و شهری برگزار شد.
در این مانور میدانی، حدود ۱۰ دستگاه اصلی از جمله استانداری آذربایجانشرقی، شهرداری تبریز، سازمان آتشنشانی، جمعیت هلالاحمر، اورژانس، نیروی انتظامی، اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، اداره برق، گاز و آب منطقهای در کنار سایر نهادهای پشتیبان حضور فعال داشتند.
مانور مدیریت بحران بازار جهانی تبریز با حضور بیش از ۲۵۰ نفر از نیروهای انسانی آموزشدیده و ۸۰ دستگاه خودروی تخصصی امداد و نجات، پشتیبانی و عملیاتی برگزار شد.
هدف اصلی از اجرای این مانور، سنجش آمادگی و هماهنگی بیندستگاهی در یکی از پیچیدهترین بافتهای تاریخی- شهری استان عنوان شده است، بافتی که نهتنها به دلیل ساختار معماری متراکم خود اهمیت دارد، بلکه از منظر میراثفرهنگی، یکی از اصلیترین عناصر هویتی تبریز و کشور به شمار میرود.
در این برنامه، سناریوی وقوع زلزله، مسدود شدن مسیرها، نجات مصدومان فرضی و تخلیه اضطراری شبیهسازی شد. نیروهای عملیاتی ضمن انجام تمرینهای نجات، جستوجو و تثبیت سازه، فرآیندهای هماهنگی میدانی را مورد ارزیابی قرار دادند.
احمد حمزهزاده، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان آذربایجانشرقی در حاشیه این مانور ضمن تأکید بر ضرورت استمرار چنین برنامههایی گفت: برنامهریزی برای بروز بحران، وظیفهای مستمر و فراتر از مانورهای نمایشی است. تبریز با داشتن پیشینه لرزهخیز، نیازمند سناریوهای دقیق، اجرای تمرینهای واقعی و تحلیل ساختار فضایی در مواجهه با بحران است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان آذربایجانشرقی افزود: مانور امروز تنها تمرینی فیزیکی نبود، بلکه آزمونی برای ظرفیتسنجی، شناسایی گلوگاهها و تقویت ارتباطات در لحظات بحرانی بود. این اقدامات در نهایت به افزایش تابآوری شهری و حفظ ایمنی جان شهروندان و میراث فرهنگی منجر خواهد شد.
انتهای پیام/
نصر