معاون فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی:

اجرای طرح «نه به تصادف»، نمونه‌ای موفق از اثرگذاری فرهنگ‌سازی عمومی است

1404/01/25 - 16:24 - کد خبر: 134275 نسخه چاپی

نصر:  معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی از کاهش ۱۰ درصدی آمار تصادفات در فصل بهار خبر داد و اجرای طرح «نه به تصادف» را نمونه‌ای موفق از اثرگذاری فرهنگ‌سازی عمومی دانست.

به گزارش نصر، نشست تخصصی کمیته افکارسنجی و رصد شاخص‌های فرهنگی شورای فرهنگ عمومی استان آذربایجان‌شرقی روز دوشنبه، با حضور اعضای حقیقی و حقوقی و پژوهشگران حوزه اجتماعی، با هدف بررسی مسائل و اولویت‌های فرهنگی و اجتماعی استان، تدوین نقشه‌ راه یک‌ساله و تبیین مسیر اجرایی و توجه به شاخص‌های ملی در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی به میزبانی معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان به عنوان دبیرخانه کمیته برگزار شد.
سرهنگ اکبریان آذر، معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان در این جلسه با اشاره به خلأهای موجود در تطابق ساختارها با الزامات فرهنگی و اجتماعی، تصریح کرد: برخی ناکارآمدی‌ها ریشه در نبود انسجام راهبردی دارد و این در حالی است که امنیت، سلامت اجتماعی و مشارکت مدنی، مؤلفه‌هایی به‌هم‌پیوسته و نیازمند سیاست‌گذاری فرهنگی واحد هستند.
وی همچنین به رشد اعتماد عمومی به پلیس اشاره کرد و افزود: کاهش نرخ سرقت، افزایش رضایت‌مندی شهروندان و ارتقاء احساس امنیت، نتایجی از پیوند میان فرهنگ‌سازی نهادی و تعامل با افکار عمومی بوده است.
خسرو کنعانی، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام‌شده در این کمیته، اظهار کرد: طی سال گذشته پروپوزال شناسایی اولویت‌های فرهنگی و اجتماعی توسط محققان علوم اجتماعی و پژوهشگری اجتماعی جهاددانشگاهی استان تدوین شده و به دنبال تامین منابع مالی لازم برای اجرای این طرح هستیم .
همتی، مسئول دبیرخانه شورای فرهنگی عمومی استان نیز در این جلسه از پیش‌بینی اعتبارات فرهنگی برای پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد و تصریح کرد: این اعتبارات، با تمرکز بر سیاست‌های شورای فرهنگ عمومی و با محوریت شهرستان‌ها، به اجرا در خواهد آمد.
وی با اشاره به پروژه‌ مردم‌نگاری در شهرهای تبریز، سهند و دیگر شهرستان‌ها، خاطرنشان کرد: تحلیل میدانی و داده‌محور از مؤلفه‌هایی چون هویت ایرانی-اسلامی، دینداری، اعتماد عمومی و مشارکت اجتماعی، نقش مهمی در تدوین خط‌ مشی‌های راهبردی کمیته ایفا خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به ساختار بازنگری‌شده کمیته‌ها، معرفی بر مبنای آن، پنج شاخص فرهنگی به‌عنوان محور مأموریت‌های چهار ساله آتی، افزود: این شاخص‌ها که برگرفته از سیاست‌های کلان فرهنگی کشورهستند، قرار است با رویکرد بومی‌سازی، در سطح شهرستان‌ها اجرایی شوند.
وی در تبیین این شاخص‌ها گفت: سه شاخص کلان شامل دینداری، سرمایه اجتماعی و توسعه فرهنگ شهروندی به عنوان زیربنای سایر مأموریت‌ها تلقی می‌شوند و تلاش ما معطوف به انطباق این مؤلفه‌ها با بافت اجتماعی و فرهنگی استان خواهد بود.
همتی همچنین بر تقویت دبیرخانه کمیته‌ها و بهره‌برداری هدفمند از نتایج افکارسنجی‌ها تاکید کرد و افزود: دبیرخانه‌ کمیته‌های تخصصی باید فعال شده و به عنوان بازوی فکری شورا، مطالعات موجود را جمع آوری و تحلیل کنند تا نتایج را آنالیز و کاربست‌ها را بررسی و پردازش کنند تا در برنامه ریزی و سیاست گزاری مورد بهره برداری قرار بگیرد.
وی ادامه داد: رصد و توصیف وضع موجود افکارعمومی و شاخص های فرهنگ عمومی، تحلیل وضعیت و تصمیم سازی در جهت اعمال حکمرانی برای اصلاح و بهبود شاخص های فرهنگ عمومی و انجام نظارت، ارزیابی و مداخله به منظور اجرای اثربخش تصمیمات و مصوبات شورای فرهنگ عمومی ماموریتی است که به کمیته‌های تخصصی شورا محول شده است.
به گزارش ایسنا، در پایان جلسه، اعضا با اشاره به مسائل کلان اجتماعی نظیر تضعیف بنیان خانواده، افزایش نرخ طلاق، کاهش سرمایه اجتماعی و افت مهارت‌های ارتباطی جوانان، خواستار برنامه‌ریزی یکپارچه فرهنگی و تسهیل بروکراسی در مسیر اجرای برنامه‌ها و لزوم همگرایی نهادی و مقابله با بحران‌های اجتماعی شدند.
همچنین بر تولید محتوای فرهنگی-رسانه‌ای منطبق با شاخص‌های بومی و ملی، تقویت شورای هماهنگی نهادهای فرهنگی و تمرکز بر اثربخشی راهبردی و لزوم هماهنگی و انسجام‌ها در ارائه داده‌ها از سوی نهادهای موازی در اجرای مؤثر مصوبات شورای فرهنگ عمومی، تعامل نهادی و جلوگیری از موازی‌کاری‌ تاکید کردند.
انتهای پیام/
اجرای طرح «نه به تصادف»، نمونه‌ای موفق از اثرگذاری فرهنگ‌سازی عمومی است خبرگزاری ایسنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار