رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی آذربایجان شرقی نسبت به فعالیت مراکز غیرمجاز خبر داد:

تبریز میزبان کنگره بین‌المللی دندانپزشکی؛ بحران دندان در ایران

1404/01/23 - 15:32 - کد خبر: 134120 نسخه چاپی

نصر: رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی آذربایجان شرقی، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به مناسبت فرارسیدن روز دندانپزشک، ضمن تشریح برنامه‌های این جامعه، به موضوعات مهمی از جمله فعالیت مراکز غیرمجاز دندانپزشکی، هزینه‌های بالای درمان و مشکلات بیمه‌ها پرداخت.

به گزارش نصر، دکتر “سید امید موسوی” با اشاره به تاریخچه نامگذاری ۲۳ فروردین به عنوان روز دندانپزشک، اظهار کرد: این روز در تقویم کشور به مناسبت دستور اجرایی شدن طرح بهداشتکاران دهان و دندان در دهه ۱۳۶۰ توسط رئیس دولت وقت نامگذاری شده است. اجرای این طرح، که به تربیت نیروهای حد واسط و اعزام آن‌ها به مناطق محروم استان منجر شد، نقش بسزایی در ارتقای شاخص‌های سلامت دهان و دندان داشت و مورد تقدیر سازمان بهداشت جهانی قرار گرفت.
رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی آذربایجان شرقی، این تشکل را به عنوان بزرگترین سازمان مردم نهاد علمی صنفی کشور معرفی کرد و گفت: این انجمن با سابقه‌ای ۶۳ ساله، در حال حاضر دارای ۱۳ کمیته فعال در زمینه‌های علمی، صنفی و نیکوکاری است. 
وی با اشاره به برگزاری انتخابات هیئت مدیره هر چهار سال یکبار، افزود: در حال حاضر، دو هزار و ۸۰۰ دندانپزشک دارای شماره نظام پزشکی در استان و یک هزار و ۵۵۰ نفر در کلانشهر تبریز عضو این جامعه هستند.
موسوی، برخورد با مراکز غیرمجاز دندانپزشکی را یکی از اولویت‌های اصلی این جامعه برشمرد و تاکید کرد: بر اساس آمارهای غیررسمی، در سال ۱۳۹۶ بیش از ۷۰۰ مرکز غیرمجاز در تبریز فعالیت می‌کردند که با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، این آمار به طور قطع افزایش یافته است. تبریز به دلیل سابقه آموزش بهداشتکاران دهان و دندان در دهه ۶۰، با معضل جدی‌تری در این زمینه مواجه است.
وی با اشاره به همکاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی، دادگستری و پلیس فتا در شناسایی و مقابله با این مراکز، از مردم خواست تا شکایات خود را از طریق سامانه ۱۹۰ ثبت کنند و برای اطمینان از صلاحیت دندانپزشک، به سامانه سازمان نظام پزشکی مراجعه کنند.

-آموزش همگانی و پویش دندان سالم
موسوی با تاکید بر اهمیت آموزش همگانی در حوزه بهداشت دهان و دندان، از برگزاری جشن دندان ۶ در مدارس استان و اجرای پویش دندان سالم به مناسبت هفته دندانپزشک خبر داد. وی اظهار امیدواری کرد که این برنامه‌ها نقش موثری در ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه ایفا کند.
رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی آذربایجان شرقی، با اشاره به هزینه‌های بالای درمان‌های دندانپزشکی، اذعان کرد: ایران در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکایی، جزو ارزان‌ترین کشورها در ارائه خدمات دندانپزشکی است. با این حال، پوشش ناکافی بیمه‌ها و عدم پرداخت به موقع مطالبات دندانپزشکان، مشکلات جدی را برای این قشر ایجاد کرده است.
وی با انتقاد از عدم توجه به موضوع پیشگیری در حوزه بهداشت دهان و دندان، خواستار سرمایه‌گذاری بیشتر در این زمینه شد.

-کنگره بین‌المللی دندانپزشکی در تبریز
موسوی از برگزاری دومین کنگره بین‌المللی علمی دندانپزشکی کشور در تبریز از ۲۵ تا ۲۸ شهریور ماه خبر داد و گفت: این کنگره با حضور دندانپزشکانی از کشورهای ترکیه، عراق، پاکستان و کویت برگزار خواهد شد و فرصت مناسبی برای تبادل دانش و تجربیات در این حوزه است.
وی به موضوع فرار مالیاتی پزشکان اشاره کرد و گفت: فرار مالیاتی در گروه پزشکی کمتر از سایر صنوف است، اما به دلیل حساسیت بالا، بیشتر به چشم می‌آید.
وی خواستار توجه بیشتر بیمه‌ها به مطالبات دندانپزشکان شد و اظهار کرد: ما به عنوان پل ارتباطی بین مردم و حاکمیت مدام فریاد میزنیم اما فریاد ما به گوش کسی نمی‌رسد. 
موسوی همچنین به مشکلات اقتصادی دندانپزشکان جوان اشاره کرد و گفت: در جامعه امروزی شرایط اقتصادی دندانپزشکان جوان با دندانپزشکان قدیمی که در دهه ۷۰ فعالیت می‌کردند، بسیار متفاوت است از این رو همه جوانانی که در حوزه پزشکی فعالیت می‌کنند، به فکر مهاجرت هستند.
انتهای پیام/
تبریز میزبان کنگره بین‌المللی دندانپزشکی؛ بحران دندان در ایران سحر مغفرت

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار