خبر/
ضربالاجل محیط زیست آذربایجان شرقی برای ساماندهی زبالهگاه هشترود
1404/01/22 - 12:50 - کد خبر: 134094
نسخه چاپی
نصر: سرپرست حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی پس از بازدید از محل دفن زباله شهرستان هشترود و تصفیهخانه در حال احداث این شهرستان نسبت به ساماندهی وضعیت موجود در این زبالهگاه، ضربالاجل تعیین کرد.
به گزارش نصر «محمدحسین حسنزاده» روز جمعه در جلسه جمعبندی سفرش به هشترود افزود: به عنوان یک دستگاه نظارتی مانعی برای توسعه شهرستان نیستیم ولی برخی دستگاههای اجرایی با قصور در اجرای وظایف محوله باعث ایجاد فضای ناایمن برای سلامت مردم میشوند.
وی حمایت قوه قضائیه از سازمان حفاظت محیط زیست را یک قوت و فرصت بیان کرد و ادامه داد: انواع زبالهها در هشترود به صورت یکجا و سنتی دفن میشود و وضعیت فعلی بسیار خطرناک و غیراصولی است؛ همچنین هدایت فاضلاب خام به زمینهای کشاورزی اطراف عواقب خطرناک زیست محیطی دارد.
«حسنزاده» با بیان اینکه زبالهگاه فعلی هشترود برای منطقه مشکلساز شده و باید در این مورد راه چارهای اندیشیده شود، اظهار کرد: از شهرداری هشترود انتظار داریم طرح جامع مدیریت پسماند و ایجاد لندفیل را ظرف ۲ سال آینده اجرایی کند.
اعلام آمادگی فرمانداری در زمینه رفع مشکلات زیست محیطی هشترود
«ابراهیم حسنی» فرماندار هشترود نیز برای همکاری همهجانبه با محیط زیست در جهت ساماندهی وضعیت زبالهگاه فعلی، راهاندازی تصفیه خانه، احداث کشتارگاه و حمایت از ثبت سازمانهای مردمنهاد در این شهرستان اعلام آمادگی کرد.
وی تکمیل هرچه زودتر شبکه فاضلاب مدرن شهری هشترود را خواستار شد و اضافه کرد: متاسفانه هدایت فاضلابهای شهر هشترود به رودخانههای دامناب و سراسکند چای که از وسط شهر هشترود میگذرد، مشکلات زیست محیطی و بهداشتی برای شهروندان رقم میزند.
«حسنی» از نبود کشتارگاه در این شهرستان هم انتقاد کرد و گفت: نبود کشتارگاه در هشترود باعث شده است تا قیمت گوشت قرمز و مرغ در این شهرستان نسبت به سایر شهرها بالاتر باشد.
«مهدی پورصادق» شهردار هشترود نیز گفت: ۲ قرارداد با مشاوران برای ارزیابی زیست محیطی و اجرای طرح جامع پسماند منعقد شده و مکانیابی نیز انجام گرفته است.
شهردار: روزانه ۲۰ تن زباله در هشترود تولید میشود
وی ادامه داد: روزانه نزدیک به ۲۰ تن زباله در این شهرستان تولید میشود و از طریق کارگروه مدیریت پسماند و با صرفهجویی لازم به دنبال رفع مشکل فعلی هستیم.
به گزارش ایرنا دفن غیراصولی زباله به ویژه در محیطهای شهری و روستایی میتواند تبعات و پیامدهای جدی زیستمحیطی، بهداشتی و اقتصادی داشته باشد.
برای نمونه دفن غیراصولی زباله موجب نشت مواد آلاینده به خاک و منابع آب زیرزمینی میشود و مواد شیمیایی موجود در زبالهها، مانند فلزات سنگین، آفتکشها و مواد آلی میتوانند بهسرعت به آبهای زیرزمینی و خاک نفوذ کنند و به کیفیت آب و مواد غذایی آسیب برسانند.
همچنین زبالههای آلی که در شرایط بدون اکسیژن تجزیه میشود، متان تولید میکند که یک گاز گلخانهای بسیار قوی است؛ این گاز میتواند به تغییرات آب و هوایی کمک کند.
دفن غیراصولی زباله میتواند به بروز بیماریهای واگیردار شود زیرا زبالههای تجزیهناپذیر و مواد آلوده میتوانند به افزایش جمعیت مگسها و سایر آفات منجر شوند، که خود میتواند بیماریهایی مانند حصبه و وبا را گسترش دهد.
دفن غیراصولی زباله میتواند به تخریب زیستگاههای طبیعی منجر شود و تنوع زیستی را تحت تأثیر قرار دهد؛ همچنین زبالهها میتوانند بهعنوان یک مانع برای گونههای بومی عمل کنند و بومسازگانها را آسیبپذیرتر نمایند.
گفتنی است هزینههای ناشی از پاکسازی و مدیریت زبالههای دفنشده به روشهای غیراصولی میتواند برای دولتها و جوامع محلی سنگین باشد.
همچنین، بهدلیل آلودگی منابع آب و خاک، بهرهوری کشاورزی کاهش مییابد؛ بهطور کلی، دفن غیراصولی زباله نه تنها مشکلات زیستمحیطی و بهداشتی را ایجاد میکند، بلکه میتواند آسیبهای اقتصادی و اجتماعی عمیقی نیز به همراه داشته باشد لذا نیاز به مدیریت صحیح زبالهها و توجه به روشهای بازیافت و کاهش زبالهها بیش از پیش احساس میشود.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا