دانشکده ای در دل تاریخ؛ روایت نوروزی از تنها مجموعه هفتگانه خانههای تاریخی ایران
1404/01/21 - 12:39 - کد خبر: 133963
نسخه چاپی
نصر: دانشکده معماری و شهرسازی این دانشگاه در نوروز ۱۴۰۴ به یکی از مقاصد اصلی گردشگری فرهنگی تبریز تبدیل شد.
به گزارش نصر، مجموعهای متشکل از هفت خانه تاریخی متعلق به دوران صفویه، قاجار و پهلوی، در ایام نوروز میزبان روزانه ۶۰۰ تا ۸۰۰ بازدیدکننده از شهرهای مختلف ایران و کشورهایی چون ترکیه، عراق، آلمان، آذربایجان و... بود.
این مجموعه تاریخی که تنها دانشکده دانشگاهی-موزهای کشور محسوب میشود، با رشد ۱۵۰ درصدی میزان بازدید نسبت به نوروز سال گذشته، نشان داد که چگونه پیوند معماری اصیل ایرانی با برنامهریزی فرهنگی میتواند جاذبهای فراگیر خلق کند.
خانههایی چون بهنام، قدکی، گنجهایزاده، گوهریان، صدقیانی و گرمابه حاج جعفر دایی، با ویژگیهای منحصر به فرد معماری، تزئینات سنتی، حوضخانهها و ستونهای نگارین، نهتنها یادگار تاریخ، بلکه بستری برای آموزش معماری و احیای هویت شهری هستند.

اما نوروز در دانشکده معماری تنها به تماشای تاریخ محدود نبود، این مجموعه با برگزاری ویژهبرنامههای متنوع، روحی تازه به کالبد خانههای کهن دمید.
نمایش کلکسیون خودروها و موتورسیکلتهای کلاسیک، حرکات نمایشی با دوچرخه و فوتبال، اجرای موسیقی زنده، مسابقات تیراندازی با کمان، دارت، مهارتهای توپی و سایر بازیهای سنتی و مهارتی، فضای دانشکده را به جشنوارهای فرهنگی، تاریخی و هنری تبدیل کرده بود.
همچنین در بخشی از خانه صدقیانی، نمایشگاهی از صنایع دستی و تولیدات هنری دانشجویان و هنرمندان معاصر برپا شد که امکان تعامل مستقیم گردشگران با سازندگان آثار را فراهم میکرد؛ پلی میان اصالت گذشته و خلاقیت امروز بود.
دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز، در ایام نوروز ثابت کرد که چگونه یک مجموعه تاریخی میتواند همزمان هم کلاس درس باشد و هم مقصد گردشگری، هم حافظ هویت باشد و هم پویای زمانه باشد.
انتهای پیام/
گلناز پورنامی