یادداشت/
لزوم کاستن از مراسم های تکراری تودیع و معارفه
1404/01/18 - 08:04 - کد خبر: 133749
نسخه چاپی
نصر: ساعت ۱۰ صبح هست. برای کار اداری و اخذ مجوز در مسیر یک سازمان دولتی هستم.ترافیک خودرو ها اطراف سالن پتروشیمی تبریز سنگین شده است.باز هم مراسممعارفه ای دیگر!
تا به امروز این شاید هجدهمین مراسم معارفه و تودیع باشد که فقط در مرکز استان شاهد هستیم. به همینمنوال حساب کنید چنینمراسمهایی در حوزه های شهرستان و بخش هم تکرار می شود.
در تمام دولت ها اینگونه مراسم هایی تبدیل به بدعتی زیانبار بر دوش بودجه عمومی کشور شده اند که با تغییر دولت ها در ایران هر ۴ سال اتفاق می افتد و از آبدارچی تا مدیر میانی و رده بالا عوض می شوند؛ موضوعی که کاملا در نقطه مقابل حکمرانی مطلوب است، که هدف اصلی آن؛ نگهداشت نیرو های کارآمد با توجه به تجربه آنهاست.
این معارفه های دولتی و زمانبر را مقایسه کنید با روش های تحول اداری در شرکت های خصوصی که در کمترین زمان مدیران جدید معرفی می شوند بدون اینکه خللی در وظایف آن شرکت و سازمان ایجاد شود. به راستی در عصر رسانه ها و دولت الکترونیک که همه افراد با یک کلیک از کوچکترین تغییرها و خط مشی های جدید در سازمان های خود آگاه می شوند باز همنیازی به این مراسمات معارفه حضوری و هزینه زا وجود دارد؟ برای سرکشی به یکپروژه چرا باید ده ها نفر دست از کار کشیده مدیر مربوطه را همراهی کنند؟ مدیر و مجری پروژه جهت توزیح کفایت نمیکند؟کجای دنیا چنین است؟
بوروکراسی که محصول آن نظام اداری ناکار آمد بوده و موجب تضییع حقوق اجتماعی، اقتصادی و سیاسی شهروندان نیز می شود در همین رویه ها پنهان شده است...
تصور بفرمایید در هر مراسم معارفه یا افتتاح که گاها در زمان اوج ساعات اداری برگزار می شود بطور میانگین ۵۰ کارمند یا مدیر رسمی شاغل دولتی به مدت تقریبی حد اقل دو ساعت پست اداری خود را تعطیل و مجبورا یا بطور اختیاری در اینگونه مراسم ها حاضر شوند یعنی یکصد ساعت-نفر اداری تلف شده از حقوق ارباب رجوع آن هم ده ها بار بطور تصاعدی درسطح کشور و استان و شهرستان و بخش را خواهیمداشت. دنبال رقم ریالی هزینه تلف شده هم باشیم سر به فلک می کشد.
سیاست تحول اداری در کشور سالهاست به دنبال بهبود اثربخشی در نظام دیوانسالاری است، اما به نظر می رسد با این دست گردهمایی های هزینه زا این هدف دور از دسترس خواهد بود؛مگر اینکه دکتر پزشکیان عزیز که کمر به تحول بسته است به این ضرورت سرعت بخشد.
محمدباقر واصلی/ حقوقدان
انتهای پیام/
نصر