خبر/
عارف: شعار سال محور برنامهها و اقدامات دولت چهاردهم است
1404/01/10 - 11:28 - کد خبر: 133475
نسخه چاپی
نصر: معاون اول رئیسجمهور با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ با عنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» توسط مقام معظم رهبری، سرمایهگذاری و تولید را دو راهبرد اصلی کشور در طول دهههای گذشته برشمرد و تاکید کرد: شعار سال جاری یک راهبرد عملیاتی و محور برنامهها و اقدامات دولت چهاردهم است.
به گزارش نصر، محمدرضا عارف در اولین جلسه کارگروه ویژه پیگیری تحقق شعار سال ۱۴۰۴ با قدردانی از رهبر معظم انقلاب برای نامگذاری سال جدید با محوریت دو مقوله مهم سرمایهگذاری و تولید، تاکید کرد: تحقق شعار سال همواره دغدغه مسئولان بوده است تا با اتخاذ اقدامات و پرهیز از برخوردهای شعاری به عنوان بهترین راهبرد و محور برنامههای دولت در طول سال دنبال شود.
معاون اول رئیس جمهور همچنین به برگزاری جلسات منظم در روزهای ابتدایی سال و پس از نامگذاری سال جاری برای تشکیل کارگروه ویژه پیگیری تحقق شعار سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: تصمیمگیریها و مصوبات اولین جلسه کارگروه ویژه پیگیری تحقق شعار سال ۱۴۰۴ در جلسه هیات دولت بررسی و نهایی میشود و پیگیری مصوبات این کارگروه بسیار مهم و ضروری است.
وی با بیان اینکه فلسفه طرح شعار سال یک هشدار در این مورد بوده که مساله اصلی کشور کدام بخشها است، تاکید کرد: اجرا و تحقق شعار سال در چارچوب قوانین و مقررات و راهبرد کشور است که البته طرح شعار در ابتدای هر سال از سوی مقام معظم رهبری نشان میدهد که شرایط کشور آرام بوده و برای بهترین حالت برنامهریزی شده است.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه کشور از نظر مسائل سیاسی و امنیتی و همینطور در حوزه سیاست خارجی در آرامش قرار دارد، گفت: بخشهای مختلف دولت چهاردهم باید با اقدامات خود در سال جاری به جامعه امید دهد و در راستای حل مشکلات مردم گام بردارد.
عارف با بیان اینکه محور بسته تدوین شده در کارگروه ویژه پیگیری تحقق شعار سال ۱۴۰۴ مردم و بخش خصوصی است، تصریح کرد: در طول مدت زمان یک هفتهای تشکیل این کارگروه مصوبات خوبی برای بهبود فضای کسب و کار و تولید و همچنین افزایش و امنیت سرمایهگذاری تدوین شده است.
وی خاطرنشان کرد: قوای سهگانه و تمامی دستگاهها و بخشهای دولتی و غیردولتی باید در راستای تحقق شعار سال نقش آفرین باشند و با همکاری یکدیگر، مجوزها صادر و یا قوانین لازم تدوین شود.
معاون اول رئیسجمهور ارتقای بهرهوری و ظرفیتسازی سرمایهگذاری ایرانیان خارج از کشور، توجه به نقش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در جذب سرمایه، برگزاری جلسات با نظریهپردازان اقتصادی و کارآفرینان، بازنگری قوانین مادر درصورت لزوم، پیگیری و نظارت بر مصوبات کارگروه ویژه تحقق شعار سال را از مهمترین الزامات و اقدامات این کارگروه برشمرد.
عارف خاطرنشان کرد: رفع موانع تولید و حذف قوانین دست و پاگیر سرمایهگذاری مردم و بخش خصوصی در اولویت اقدامات نرمافزاری این کارگروه است که البته عدم اعتماد مردم نسبت به برخی سیاستها اعمال شده در گذشته که تصمیمگیریهای دولتی به راحتی تغییر میکرد، یک واقعیت مانع ورود سرمایههای مردم در حوزه تولید است و باید تدوین سیاستها و اقدامات با سازوکارهای محکم و اطمینانبخش برای مردم و سرمایهگذاران داخلی و خارجی مبنای عملکرد این کارگروه قرار گیرد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به تدوین برنامه هفتم پیشرفت در دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: تامین منابع مالی اجرا و عملیاتی کردن اهداف برنامه هفتم پیشرفت یکی از دغدغهها بود که آیا میتوان با منابع کنونی و دراختیار به این اهداف و شاخصهای برنامه هفتم از جمله رشد اقتصادی ۸ درصدی برسیم یا خیر؟ که درنهایت اجرای این برنامه توسعهای در دولت چهاردهم آغاز شده است و در طول اجرا با همکاری مجلس شورای اسلامی اقدام لازم به عمل خواهد آمد.
عارف درخصوص اهمیت تولید، افزود: توجه به تولید در همه برنامههای پیشرفت کشور دنبال شده است و قوانین نیز همواره در این سمت و سو تدوین و تصویب شدهاند تا به شاخصهای تولید در شان مردم و اقتصاد کشور برسیم.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به بازار خوب و همچنین حوزه تمدنی، تاریخ و روابط قومی و فرهنگی مشترک کشورهای منطقه، تصریح کرد: باید با توجه به عضویت جمهوری اسلامی ایران در پیمانهای مهم منطقهای و بینالمللی از بازار و ظرفیتهای سرمایهگذاران کشورهای منطقه به خوبی استفاده کنیم.
عارف همچنین ابزار امیدواری کرد اقدامات دولت به گونهای به جلو برود که دولت بتواند پاسخگوی مردم باشد و اولویت و راهبرد توجه و تامین معیشت مردم در دولت ادامه یابد.
معاون اول رئیسجمهور در ابتدای سخنان خود از پیگیریها، تلاشها و اقدامات خوب و مثبت وزرا و مدیران دولت در بخشهای عملکرد بودجهای، تخصیص اعتبارات در بخشهای کلیدی و عمرانی، پرداخت دیون و تعهدات دولتی در سال گذشته قدردانی کرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا