به مناسبت روز جهانی تئاتر در تئاتر شهر برگزار شد:
جشن بزرگ وفاق؛ اتحاد برای هنرمندان و چالش برای مدیران فرهنگی
1404/01/08 - 11:38 - کد خبر: 133412
نسخه چاپی
نصر: همایش صمیمی روز جهانی تئاتر با حضور هنرمندان و فعالان تئاتر استان آدربایجان شرقی با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنر های نمایشی روز پنجشنبه ۷ فروردین ماه برگزار شد.
به گزارش نصر، «نعمت اله پایان» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، برگزاری این رویداد هنری را به فال نیک گرفت و افزود: در سال پیش رو سعی داریم با پرهیز از جشنواره زدگی بی ثمر و تاکید بر کیفیت آثار، از هنرمندان برای تولید آثار خلاقانه جدید دعوت کنیم. لازم است ضمن دعوت از فعالان هنری به تولید آثاری با هویت ملی، به اتحاد و همدلی، پرهیز از تفرقه افکنی و تلاش برای تشخص بخشیدن به جایگاه هنرهای نمایشی استان اشاره کنیم که موجب شکوفایی خواهند بود. تلاش و زمینه سازی برای احیای این هنر در استان و تولید اثار ارزنده مورد توجه ماست.
وی اذعان داشت: ماهیت هنر نمایشی در ارتباط با افراد جامعه، تاثیرات فراوانی دارد. تئاتر، یک کنش و واکنش جمعی است که عامل انتقال ارزش های اجتماعی و زمینه ای برای تمرین مسئولیت پذیری اجتماعی با یک زبان مشترک است.
اولین مجمع تئاتری ها پس از هفت سال وقفه
«یعقوب صدیق جمالی» مدیرعامل انجمن نمایشی استان، گفت: این اولین مجمع عمومی تئاتری هاست که بعد از هفت سال وقفه برگزار شده است. این هفت سال عدم برگزاری مجمع، به خاطر توجه به حاشیه تئاتر به جای توجه اصل بدنه و موقعیت آن بود. رسالت تئاتر غیر از تولید کار های شاخص و اجراهای عمومی نیست و در هفت سال اخیر ، غیر از رزومه سازی های بی جا با تشکیل گروه های مختلف، چیز دندان گیری شاهد نبودیم.
وی خطاب به هیئت مدیره جدید انجمن نمایشی گفت: هیئت مدیره جدید انجمن باید با رویکردی جدید به نفع هنرمندان قدم بردارند. پول تئاتر در جیب تماشاگران است بنابرین اولین اصل تئاتر، تولید آثار برای اجرای عمومی است. ما باید به جای پرداختن به حاشیه ها، با اتحاد و تعهد نمایش تولید کنیم و در ادامه، جشنواره های ارس باران و ... را که فخری برای منطقه مان بودند، از سر بگیریم و فخر ایران بسازیم.

نمایش برای سرگرمی نیست
«محمدزاده» معاون سیاسی اجتماعی استاندار، فعالیت در عرصه تئاتر را جزو مشاغل حساس در فرهنگسازی خواند و افزود: رسالت سنگین تئاتر، انتقال مفاهیم، ارزش ها و ارمان های جامعه به نسل های بعدی است. اگر امروز نتوانستیم ارزش های جامعه را به نسل جدید منتقل کنیم و شهروندان را برای اسیب پذیری های محیط زیستی و مسئولیت پذیری ها اماده کنیم، به کوتاهی در این خوزه بر می گردد. هنر نمایشی، زبانی نافذ و ابزاری قوی است که به نرمی این اصول را منتقل می کند. تکلیف ما این است که از ظرفیت ها استفاده کنیم و به سوی اهداف فرهنگی اجتماعی حرکت کنیم.
«یعقوب هوشیار» شهردار کلانشهر تبریز از حمایت مدیریت شهری در سال نو خبر داد: رویدادهای خوبی در چند سال اخیر در شهر رخ داده است که مرهون زحمات هنرمندان حوزه تئاتر است. ما تلاش می کنیم تا از ظرفیت بی نظیر تئاتر منطقه بهره مند شویم تا شاهد درخشش هنرمندان در عرصه های ملی و بین المللی باشیم.
شهردار در ادامه با اشاره به تولید آثار فاخر نمایشی در سال ۱۴۰۳ از جمله ستارخان، گفت: بزرگترین محبت خدا زندگی است و هنر یکی از وسیله های جدی در جهت درک این زندگی است و تئاتر، نمایش چندین باره این هنر است. باید دست در دست دهیم که از این ظرفیت حمایت بیشتری کنیم.
کمبود فضای استاندارد برای تئاتری ها باعث شرمندگی است
«بهرام سرمست» استاندار آذربایجان شرقی گفت:ظرفیت کم سالن ما، در قبال این استقبال باعث شرمندگی است لذا باید تئاتر شهر مناسب و استانداردی درخور این شهر احداث کنیم. با توجه به بودجه تعیین شده برای احداث سالن تئاتر، ما به دنبال جذب سرمایه گذار در بخش خصوصی هستیم و هستند کسانی که در این زمینه دلسوز و مشتاق اند.
وی در خصوص چالش های فرا روی تئاتر استان، به کمبود سالن تئاتر مناسب اشاره کرد: ظرفیت کم سالن ما، در قبال این استقبال باعث شرمندگی است لذا باید تئاتر شهر مناسب و استانداردی درخور این شهر احداث کنیم. با توجه به بودجه تعیین شده برای احداث سالن تئاتر، ما به دنبال جذب سرمایه گذار در بخش خصوصی هستیم و هستند کسانی که در این زمینه دلسوز و مشتاق اند. لذا با همکاری شهرداری کلانشهر تبریز و سرمایه گذاران، در اینده نه چندان دور ،خانه تئاتری در خور شأن مردم و هنرمندان بنا خواهیم کرد.
وی افزود: چالشی که بر ضمه هنرمندان است، توجه به ارتباط هنر نمایش با مسائل بومی مردم و هویت بخشی فرهنگی است که این روزها به واسطه گسترش فضای مجازی و ..، کمرنگ شده است. لذا هنرمندان باید تشویق شوند که به مسائل مردمی بپردازند.
استاندار آذربایجان شرقی، از یکشنبه های فرهنگی یاد کرد: ما برای ارتباط مستقیم هنرمندان و فعالان فرهنگی با مدیران استان، برنامه ای منظم برای روزهای یکشنبه هر هفته در استانداری در نظر گرفته ایم. در حال حاضر در دستور کار خود، ساخت بلک باکس های استاندارد برای نمایش ها و مجهز ساختن سالن های کنونی را داریم. همچنین طراحی پلتفرم آنلاین برای تماشای تئاتر های اجرا شدت با خریداری بلیط انلاین و ایجاد صندوق حمایتی ویژه اصحاب هنر با کمک بخش خصوصی هم در دستور کار قرار گرفته است. جذب سرمایه گذاران فرهنگی که علقه خاصی به بحث تئاتر دارند، با شعار سال نو یعنی «سرمایه گذاری برای تولید» هم همخوان خواهد بود.
وی در پایان اذعان داشت: حوزه تمدنی اذربایجان در منطقه موقعیت بی بدیلی است که و با دیپلماسی فرهنگی، میتوان در منطقه مبادله هنری انجام داد. یعنی با اعزام گروه های هنری و آثار نمایشی و دعوت از گروه های منطقه های اطراف، می توان استان را به نقطه تبادل فرهنگی هنری بدل کرد. همانطور که در طول تاریخ، اولین افکار تجددخواهی از اینجا منتشر شده، در این حوزه هم می توانیم این نقش را داشته باشیم. بین المللی سازی بازار تئاتر استان موجب پیشرفت خواهد بود.
تئاتر خیابانی در دل جامعه
سرمست افزود: در راستای پیوند تئاتر با موضوعات بومی، راه اندازی تئاتر خیابانی بسیار موثر است؛ باید اثار نمایشی از سالن ها به کف جامعه منتقل شوند و نمایش ها با ابتکار عمل هنرمندان به موضوعات قابل لمس مردم از جمله مسائل محیط زیستی، مسائل هویت فرهنگی و اسیب های اجتماعی بپردازند تا باشد که با هنر های نمایشی، گسستی که بین نسل ها ایجاد شده ترمیم شود.
گفتنی است، در این همایش، از نام آوران جشنواره فجر، عکاسان و پایگاه های خبری فعال در حوزه تئاتر و ناشران فعال در حوزه چاپ نمایشنامه تقدیر و تجلیل به عمل آمد. همچنین از «محمود اخی» به عنوان پدر تئاتر آذربایجان تجلیل شد.
انتهای پیام/
فائزه بنی نصرت