رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان مطرح کرد/
افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی و کاهش سن اعتیاد در استان/ کاهش کشفیات مواد مخدر در استان به دلیل سیاستهای جدید طالبان
1403/12/30 - 11:09 - کد خبر: 133240
نسخه چاپی
نصر: رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان در نشست خبری پایان سال ۱۴۰۳، از کاهش کشفیات مواد مخدر به دلیل سیاستهای طالبان در کاهش صادرات تریاک خبر داد. وی همچنین آمار دستگیری قاچاقچیان، متلاشی شدن باندهای مواد مخدر و چالشهای نوظهور مصرف مواد صنعتی مانند "کمیکال" را تشریح کرد.
به گزارش نصر، سرهنگ "حسین امیدی" رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان، در نشست خبری پایان سال ۱۴۰۳، به بررسی وضعیت قاچاق و مصرف مواد مخدر در استان پرداخت.
وی با اشاره به تغییر سیاستهای طالبان در کاهش صادرات مواد مخدر، اظهار داشت: ۶٠ درصد از صادرات مواد مخدر افغانستان از مسیر ایران عبور میکرد، اما اکنون به دلیل سیاستهای جدید این گروه، ورود تریاک به کشور دشوارتر شده و همین امر موجب افزایش قیمت آن و کاهش کشفیات پلیس شده است.
آمار کشفیات و عملیات پلیس
سرهنگ امیدی در ادامه، آمار کشفیات سال جاری را به این شرح اعلام کرد: ۳ تن و ۸۷۷ کیلوگرم انواع مواد مخدر و روانگردان صنعتی کشف شده است، ۱۶۴ قاچاقچی و ۳ هزار و ۴۶۸ خردهفروش و توزیعکننده دستگیر شدهاند.
۱۱ هزار و ۷۳۹ معتاد به کمپهای ماده ۱۶ منتقل شدهاند و ۵ هزار و ۲۵۵ پرونده قضایی در این حوزه تشکیل شده است.
وی ادامه داد: ۳۸ باند قاچاق مواد مخدر متلاشی شدهاند. ۵ هزار و ۲۵۵ عملیات پلیسی در سال جاری انجام شده است.
اجرای طرحهای مقابلهای
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان به اجرای چندین طرح امنیتی برای کنترل توزیع و مصرف مواد مخدر اشاره کرد: طرح "آرامش در شهر" که از مهر سال گذشته آغاز شده، با هدف جمعآوری خردهفروشان و معتادان اجرا شده است. تاکنون ۴۳۰ حکم قضایی در این رابطه صادر شده و انواع سلاحهای جنگی، مشروبات الکلی و مواد مخدر در جریان این طرح ضبط شده است.
وی اف: طرح ضربه به بنیان مالی قاچاقچیان نیز در دستور کار قرار گرفته که طی آن ۲۳ واحد مسکونی، ۲ مغازه، یک ویلا، یک گاوداری و ۱۵۰ دستگاه خودروی حامل مواد مخدر توقیف و مصادره شده است.
افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی و کاهش سن اعتیاد
سرهنگ امیدی با ابراز نگرانی از افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی و کاهش سن اعتیاد، گفت: مصرف موادی مانند شیشه، گل، کمیکال و ماشروم در بین جوانان و نوجوانان افزایش یافته است. بهویژه ماده کمیکال که مصرفکننده را دچار توهم شدید کرده و در بین نوجوانان بسیار رایج شده است. متأسفانه، مصرف این ماده در بین دختران و پسران تقریباً یکسان شده و بسیاری از مصرفکنندگان به دلیل مشکلات مالی مجبور به تنفروشی شدهاند.
وی همچنین افزود: مواد مخدر شیشه عمدتاً از غرب کشور وارد استان میشود و بیش از ۷۰ درصد کشفیات در شهرستانهای بناب و مراغه صورت گرفته است.
چالشهای اصلی در حوزه مبارزه با مواد مخدر
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان برخی از چالشهای موجود را چنین برشمرد: افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی و روانگردانها و کاهش سن مصرف و برابر شدن نسبت مصرف دختران و پسران و شیوع مصرف گل در بین دانشجویان و کمبود امکانات درمانی و حمایت از معتادان بهبودیافته و عدم هماهنگی بین نهادهای دولتی و مردمی در مقابله با مواد مخدر.
توصیهها به خانوادهها و مسئولین
سرهنگ امیدی در پایان به خانوادهها و مسئولین هشدار داد که اعتیاد محدود به قشر خاصی نیست و تمامی اقشار جامعه را تهدید میکند. او از خانوادهها خواست تا با افزایش آگاهی، بر رفتار فرزندان نظارت بیشتری داشته باشند و مهارتهای زندگی و اعتمادبهنفس آنها را تقویت کنند. همچنین توصیه کرد که والدین با مدارس همکاری کرده و در تمامی مراحل زندگی، فرزندان خود را حمایت کنند.
وی همچنین از شهروندان خواست تا در مکانهایی مانند فرودگاهها و ترمینالها، از پذیرش کیف یا مدارک افراد ناشناس خودداری کرده و در صورت مشاهده موارد مشکوک، مراتب را سریعاً به پلیس گزارش دهند.
انتهای پیام/
محمدرضا اخگرگداز