استاندار آذربایجان شرقی:

رمز موفقیت در مدرسه سازی، پای کارآوردن خیران است

1403/12/26 - 13:01 - کد خبر: 133126 نسخه چاپی

نصر: استاندار آذربایجان شرقی گفت: رمز موفقیت در موضوع مدرسه سازی در جذب منابع دولتی نیست بلکه پای کارآوردن خیران است.

به گزارش نصر، بهرام سرمست یکشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی که با حضور وبیناری فرمانداران و روسای آموزش و پرورش شهرستان ها برگزار شد، با اشاره به یکی از شهرستان ها که فرماندار آن در جلسه حضور نداشت، اظهار کرد: جلسه ای مهمتر از جلسه شورای آموزش و پرورش نیست و باید فرمانداران در تمام جلسات مربوط به این حوزه که به صورت استانی نیز برگزار می‌شود، حضور یابند.
وی ادامه داد: جلسات مربوط به آموزش و پرورش و مدرسه سازی حتی اگر در روز تعطیل هم باشد باید به موقع برگزار شود و همان طور که آذربایجان شرقی همواره جزو اولین ها بوده است، در نهضت مدرسه سازی نیز باید اول باشد و حتی رتبه دومی هم قابل قبول نیست.
سرمست افزود: الگوی کشوری در اجرای این نهضت، احداث خانه های بهداشت توسط دکتر پزشکیان بوده و دلیلی برای تعلل در این خصوص نداریم در طول فروردین ماه و پیش از بازگشایی مدارس نیز باید جلسات مربوطه برگزار و پیگیری ها انجام بگیرد.
وی به اولویت ساخت هنرستان های جوار صنعت نیز اشاره کرد و گفت: رعایت عدالت را در توزیع فضاهای آموزشی بنای اصلی قرار داده ایم و برنامه داریم تا رشته های مربوط به حرفه و فن را بیشتر توسعه دهیم.
وی با اشاره به این که بیشترین مدارس ناایمن در تبریز وجود دارد، افزود: وضعیت مدارس کنونی در شان شهر اولین ها نیست و در این راستا باید مدارس نواحی و حاشیه های تبریز مورد توجه و اولویت در بازسازی باشد.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اهمیت بهره گیری از ظرفیت های محلی برای نهضت مدرسه سازی به تفاهمنامه استانداری با ستاد آبادانی و توانمندسازی و پیشرفت دفتر رهبر معظم انقلاب، گفت: استانداری در رابطه با طرح های ۴۰۴۰ و ۲۰۲۰ با این ستاد تفاهمنامه امضا کرده و کل آذربایجان شرقی به عنوان پایلوت قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: باید تمام شهرستان ها در اجرای این طرح ها و به خصوص بحث مدرسه سازی پیشرو باشند و شهرستان های عقب مانده از برنامه ها مواخذه می شوند.
وی به اهمیت اجرای مولدسازی اشاره کرد و گفت: برنامه کنونی شهرستان ها، شناسایی حداکثر مناطق قابلیت مولدسازی بوده و اولویت با ظرفیت مولدسازی در مناطق شهری است.
سرمست با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت‌ها با مولدسازی و تجاری سازی، به دیدار دکتر پزشکیان با حاج کریم مردانی آذر، خیر معروف مدرسه ساز تبریز، افزود: بنای مدیریت استان، خیران عزیز در عرصه های مختلف هستند.
وی ادامه داد: در کنار مباحث سخت افزاری باید به مباحث نرم افزاری و کیفیت بخشی به مدارس نیز توجه داشت.

نیازمند ساخت ۲۸ مدرسه در استان هستیم/ ۱۸۸ مدرسه نیمه تمام داریم
فرهاد فرهودی، مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی نیز به چالش های اجرای نهضت مدرسه‌سازی و توسعه فضاهای آموزشی اشاره کرد و گفت: در پروژه های مسکونی تمهیدی برای احداث مدرسه دیده نمی شود درحالی که وزارت راه موظف است در کلیه طرح های حمایتی مسکونی نسبت به تعیین فضاهای آموزشی اقدام کند.
وی افزود: اکنون به ۲۸ مدرسه ۱۲ کلاسه شامل ۳۴۸ کلاس درس نیاز داریم که ۱۹ مورد آن برای شهر سهند است.
وی ادامه داد: دومین چالش، مدارس کانکسی است که اکنون ۳۱۶ کانکس داریم که در قالب برش یک ساله اجرای طرح نهضت مدرسه سازی ۷۴ مدرسه کانکسی مستقل بالای ۱۰ نفر در دستورکار قرار گرفت که ۶۷ مورد آن در دهه فجر امسال تمام شد.
فرهودی اظهار کرد: تعداد ۱۴۷ مدرسه سنگی در استان داریم که ۶۲ مورد آن دارای دانش آموز بوده و باقی متروکه هستند و ۴۴ مدرسه سنگی تخریبی بالای ۱۰ دانش آموز دارند.
وی افزود: تعداد ۱۸۸ مدرسه نیمه تمام در استان داریم که هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اتمام آن ها نیاز است و در برش یکساله ۷۸ مدرسه با مشارکت اداره نوسازی و مردم تکمیل خواهد شد.
وی ادامه داد: اکنون ۱۹ درصد از فشاهای آموزشی استان شامل هزار و ۷۸۸ ساختمان آموزشی (۳۳ درصد ساختمان های آموزشی) با اعتبار ۳۰۰ هزار میلیارد ریال نیازمند تخریب و بازسازی هستند.
مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی گفت: برای سال اول اجرای طرح نهضت مدرسه سازی، تخریب و بازسازی ۲۷ مدرسه ناایمن را در دستورکار قرار داده ایم.
وی ادامه داد: ویژگی مهم این طرح، مردمی سازی پروژه های مدرسه سازی بوده و دولت تاکید دارد که با بدنه مردمی به جلو برویم و در این مسیر، الگوی عملی رئیس جمهور و مشارکت مردم در احداث خانه های بهداشت مدنظر است بنابراین باید برای هر پروژه مدرسه سازی یک تیم مردمی تشکیل یابد.
وی گفت: تعداد ۲۳۱ پروژه آموزشی و هزار و ۱۰۴ کلاس درس در قالب نهضت مدرسه‌سازی و توسعه فضاهای آموزشی در سال آینده تعیین تکلیف می شوند.
انتهای پیام/
رمز موفقیت در مدرسه سازی، پای کارآوردن خیران است خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار