فرماندار هشترود:
برای پیشگیری از تنش آبی در هشترود باید مصرف آب را مدیریت کنیم
1403/12/22 - 14:44 - کد خبر: 132894
نسخه چاپی
نصر: فرماندار هشترود گفت: با این روش مصرف بی رویه آب که در حوزه های مختلف داریم، به زودی و در ۱۰ سال آینده با مشکل شدید آبی روبرو خواهیم شد و برای پیشگیری از تنش آبی در هشترود باید مصرف آب را مدیریت کنیم.
به گزارش نصر، ابراهیم حسنی روز چهارشنبه ۲۲ اسفند ماه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان، خاطرنشان کرد: لایروبی و بازگشایی مسیر آب در رودخانه ها و حرایم آن میتواند در سطح شهرستان به مدیریت بهتر منابع آب کمک شایانی داشته باشد از این رو اداره متولی متعهد شده است که مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال در جهت لایروبی و مسیر گشایی آب هزینه کند.
وی افزود: متاسفانه موضوع مهمی مانند آب در اکثر اوقات به فراموشی سپرده شده است و زمانی که تنش آبی گریبانگیر منطقه می شود شورای حفاظت از منابع آب تشکیل جلسه می دهد.
وی اظهار کرد: برداشت های غیر مجاز در بالا دستی سد سهند برای سایر کشاورزان مشکل ساز شده و این برداشت غیر مجاز یک جرم مشهود است و باید به افراد متخلف به محاکم قضایی معرفی شوند.
حسنی یادآور شد: افرادی که مشکلات را بیان می کنند برای برون رفت از مشکلات کنونی، راهکار نیز ارائه دهند، برای اینکه مشکلات باید ریشهای حل شوند.
وی یادآور شد: گسترش باغات در حرائم رودخانه مزید بر علت کم آبی در منطقه شده است و باید اداره مطبوع با نظارت ۲۴ ساعته از طریق یگان حفاظت بساط این تخلفات را برچیند.
نماینده عالی دولت در شهرستان اضافه کرد: ادارات کل باید برای قول هایی که به شهرستانها در جهت مرتفع کردن مشکلات می دهند باید ضمانت اجرایی را ضمیمه حرف های خود کنند تا ادارات آنها در شهرستانها بتوانند به امورات مربوطه به نحو احسنت رسیدگی کنند.
وی با بیان اینکه برداشت بی رویه شن و ماسه در سالهای گذشته مشکلات زیادی را در برهه کنونی برای منطقه رقم زده است، گفت: عوارض هرگونه برداشت مجازی که برای استفاده در ساخت آزاد راه هشترود مراغه از بستر رودخانه ها انجام میگیرد باید به اداره متولی شهرستان در جهت بهبود وضعیت رودخانه ها پرداخت شود.
وی خاطر نشان کرد: پیش بینی کاهش باران در سال جدید محتمل است، بنابرین باید با راهکارهای مختلف در مقابل تنش کم آبی ایستادگی کنیم و وضعیت پیش آمده را به بهترین نحو مدیریت کنیم تا مردم و کشاورزان منطقه از این بحران کمترین ضرر را داشته باشند.
رئیس کارگروه حفاظت از منابع آب اضافه کرد: متاسفانه مدیریت در مصرف بهینه آب خیلی ضعیف است و باید بهبود یابد تا در آینده با مشکلات متعدد مواجه نشویم.
وی یادآور شد: به هر نوعی که هست باید منطقه را از تنش بی آبی و کم آبی نجات دهیم و در این موضوع باید اداراتی مانند محیط زیست، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی به صورت جدی پیگیری کنند و کم کاری از هیچ کسی در این حوزه پذیرفته نخواهد بود.
بخشدار بخش نظرکهریز نیز در این جلسه گفت: در روستاهای فاقد سکنه در بخش نظرکهریز به طور بی رویه باغ سازی میشود و باید برای جلوگیری از تنش آبی باید اقدامات موثری انجام گیرد تا کشاورزان با بی آبی مواجه نشوند.
عبدالله نوری اضافه کرد: برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانه ها در آینده نه چندان دور برای منطقه مشکلات بی شماری را فراهم خواهد ساخت و باید با این معضل برخورد شود.
حجت الاسلام امیر حسین شاهین، جانشین دادستان هشترود نیز در این جلسه گفت: در حفظ حقوق عامه با هیچ کس تعارف نداریم و متخلفین در هر حوزه ای تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
وی اضافه کرد: دادستانی در جهت حفظ کرامت مردم و احقاق حق آنها به صورت جهادی و شبانه روزی پای کار است و مجموعه دادستانی که به عنوان مدعی العموم مشغول به خدمت است می تواند در راستای کمک به ادارات متولی در جهت برچیدن تخلفات پای کار باشد.
وی ادامه داد: ماده ۴۵ توزیع عادلانه آب به صراحت قانون را در این حوزه مشخص کرده و این قانون باید از طرف همه افراد رعایت شود.
بخشدار بخش مرکزی نیز در این جلسه اظهار کرد: آسیب زدن به حوزه آب شهرستان، آسیب زدن به صنعت کشاورزی است و باید به هر نحو که شده، جلوی این آسیب بزرگ را که تنش آبی را به ارمغان خواهد آورد گرفت.
ابراهیم بصیری یادآور شد: آب هشترود به مصداق مثل معروف «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است»، بوده ولی متاسفانه در سالیان گذشته آب هشترود با اهمال کاری بعضی از مسئولان به سایر شهرستان ها داده می شود و اینم امر به ضرر مردم و کشاورزان منطقه است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا