رئیس پلیس پیشگیری فراجا:

پیشگیری از جرم نیازمند مشارکت فعال سایر دستگاه‌هاست

1403/12/06 - 15:10 - کد خبر: 131853 نسخه چاپی

نصر: رئیس پلیس پیشگیری فراجا از رؤسای این پلیس به عنوان چهره‌های پیشرو در حکمرانی پیشگیرانه یاد کرد و گفت: باید با بهره مندی از تمام ابزارهای ممکن از داده‌های علمی گرفته تا فناوری‌های نوین، برای تأمین امنیت و پیشگیری از وقوع جرم استفاده شود.

به گزارش نصر، سردار علی مویدی خرم آبادی درهمایش روسای پلیس پیشگیری فراجا، یاد و خاطره شهدا را گرامیداشت و بر نقش بی‌بدیل آن‌ها در حفظ امنیت و آرامش کشور تأکید کرد و گفت: پیشگیری از جرم یکی از ارکان اساسی در تأمین امنیت پایدار است و به‌عنوان اولویت اصلی در برنامه‌های پلیس قرار دارد.
این مقام انتظامی افزود: پلیس پیشگیری در راستای رسیدن به این هدف، نیازمند ارتقاء دانش و ابزارهای علمی و تخصصی بروز است و به همین دلیل تلاش می‌کند تا از صاحب‌نظران و کارشناسان حوزه‌های مختلف استفاده کند.
سردار مویدی ادامه داد: بهره‌گیری از پژوهشگران، دانشگاهیان و متخصصان حوزه‌های مختلف اجتماعی و رفتاری به‌منظور تحلیل داده‌ها و شناسایی عوامل مؤثر در بروز جرم، مسیر سیاست‌گذاری‌های پیشگیرانه را روشن‌تر و دقیق‌تر می کند.
وی با بیان اینکه پلیس به دنبال یک نگاه نو و علمی در پیشگیری از جرم بوده که نیازمند همکاری نزدیک با صاحب‌نظران و متخصصان است، گفت: استفاده از فناوری‌های نوین در پیشگیری از جرم امری ضروری است در دنیای امروز، پلیس با بهره مندی از تجهیزات نوین سعی می کند به‌طور مؤثرتر و سریع‌تر با تهدیدات و جرایم مقابله کند.

حکمرانی پیشگیرانه با هم‌افزایی تمامی دستگاه‌ها
سردار مویدی بر لزوم همکاری میان سازمان‌های مختلف و هم‌افزایی در سطح ملی برای رسیدن به حکمرانی پیشگیرانه تأکید کرد و افزود: پیشگیری از جرم تنها وظیفه پلیس نیست، بلکه این مأموریت نیازمند مشارکت فعال و مستمر از سوی سایر دستگاه‌ها، سازمان‌ها، مردم و مسئولان است هیچ‌کدام از این نهادها به‌تنهایی قادر به تأمین امنیت جامعه نیستند.
وی با اشاره به اهمیت آموزش و توانمندسازی رؤسای پلیس در سراسر کشور، از آن‌ها خواست که به‌طور مداوم در دوره‌های تخصصی شرکت کنند و خود را با جدیدترین روش‌ها و رویکردهای پیشگیری از جرم آشنا کنند.
این مقام انتظامی، اظهار داشت: پلیس با تحلیل مستمر وضعیت موجود و پیش‌بینی رویدادهای آینده، نقش خود را در بهبود وضعیت امنیتی کشور ایفا و برای رسیدن به این اهداف باید با دیدگاه‌های نوآورانه و علمی به مسئله نگاه کند.

تقویت رویکرد پیشگیری در تصمیم گیری های کلان
سردار مویدی توضیح داد: بسیاری از مشکلات به‌ویژه در حوزه‌هایی مانند جرایم اجتماعی، خشونت‌های خانگی، اعتیاد و بزهکاری نوجوانان ناشی از عواملی است که  در مراحل اولیه و پیشگیرانه می‌شود آنها را مدیریت و کنترل کرد.
 وی با بیان اینکه برای جلوگیری از وقوع این مشکلات، باید سیاست‌گذاری‌ها به گونه‌ای طراحی شوند که پیشگیری در مرکز آن‌ها قرار گیرد و به ضرورت استفاده از داده‌ها و نتایج تحلیل‌های پیشگیرانه در فرآیند تصمیم‌گیری‌ها اشاره کرد و افزود: باید به‌طور مستمر از اطلاعات علمی و پژوهشی در برنامه ریزی های کلان استفاده شود.
رئیس پلیس پیشگیری فراجا، استفاده از تحلیل‌های پیشگیرانه و شبیه‌سازی سناریوهای مختلف را در تصمیم گیری های دقیق‌تر در راستای کاهش وقوع جرم‌ مهم ارزیابی کرد و گفت: حکمرانی پیشگیرانه نباید محدود به یک شعار یا برنامه کوتاه‌مدت باشد بلکه باید تبدیل به فرهنگ حکمرانی در همه سطوح مختلف کشور شود.
این مقام ارشد انتظامی گفت: همه نهادها باید به‌طور مستمر در جهت تحقق اهداف پیشگیرانه حرکت کنند، چرا که در نهایت، این نوع حکمرانی است که امنیت پایدار و کاهش تهدیدات اجتماعی را به همراه خواهد داشت.
سردار مویدی یادآور شد: در دنیای امروز، پیشگیری از جرم دیگر تنها یک وظیفه عملیاتی برای پلیس نیست، بلکه به یک مسئولیت اجتماعی و ملی تبدیل شده است در این راستا، رؤسای پلیس پیشگیری به‌عنوان مدیران ارشد و پیشگامان این حوزه، باید نقش خود را به‌طور مؤثر و مبتنی بر دانش‌های روز ایفا کنند.
وی تأکید کرد: رؤسای پلیس پیشگیری باید از دقت نظر، ابتکار و دانش تخصصی برخوردار باشند تا بتوانند با چالش‌های پیچیده اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی روبه رو شوند و راه‌حل‌های مناسبی برای آن‌ها ارائه دهند این امر مستلزم داشتن توانایی‌های رهبری قوی، تفکر استراتژیک و درک عمیق از وضعیت جامعه و تهدیدات احتمالی است.
این مقام انتظامی عنوان داشت: رؤسای پلیس باید نقش محوری در هدایت و اجرای سیاست‌های پیشگیرانه ایفا کنند و به‌طور مستمر از روش‌های علمی و نوین در حوزه پیشگیری استفاده کنند این به معنای شناسایی به‌موقع تهدیدات و آسیب‌ها، تحلیل داده‌ها، به‌کارگیری ابزارهای نوین اطلاعاتی و استفاده از مدل‌های پیشگیری از جرم است.
سردار مویدی با بیان اینکه نیاز داریم تا تمام دستگاه‌ها در یک تلاش مشترک و هماهنگ، سیاست‌ها و برنامه‌های پیشگیرانه را به‌طور همزمان و به‌ویژه در سطح محلی  در قالب امنیت محله محور پیاده‌سازی کنند، گفت: رؤسای پلیس باید در ارزیابی مستمر عملکرد خود و بازخوردگیری از ذینفعان مختلف همواره پیشگام باشند و از این اطلاعات برای بهبود مستمر فرآیندهای پیشگیرانه استفاده کرده و قادر باشند تا الگوهای رفتاری و تغییرات اجتماعی را به‌طور دقیق شبیه‌سازی و پیش‌بینی کنند و اقدامات پیشگیرانه را بر اساس این اطلاعات پیاده‌سازی کنند.
به گزارش سایت پلیس، وی در خاتمه افزود: رؤسای پلیس پیشگیری باید به‌عنوان چهره‌های پیشرو در حکمرانی پیشگیرانه از همه ابزارهای ممکن، از داده‌های علمی گرفته تا فناوری‌های نوین، برای تأمین امنیت و پیشگیری از وقوع جرم استفاده می‌کنند.
انتهای پیام/
پیشگیری از جرم نیازمند مشارکت فعال سایر دستگاه‌هاست خبرگزاری ایسنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار