خبر/
آغاز اجرای طرح تشدید نظارت و پایش کالاهای اساسی در ماه رمضان و نوروز
1403/11/30 - 22:15 - کد خبر: 131521
نسخه چاپی
نصر: طرح تشدید نظارت و پایش کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی به مناسبت ماه رمضان و ایام نوروز کلید خورد.
به گزارش نصر، معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی این وزارتخانه در حاشیه نشست هماهنگی طرح تشدید نظارت بر کالاهای اساسی محصولات کشاورزی گفت: این طرح از ۲۹ بهمن با هدف جلوگیری از التهاب قیمتها در بازار و جلوگیری از اقدام دلالان و سوداگران آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در سراسر کشور ادامه خواهد یافت.
محمد باقری شربیانی افزود: محصولات برنج، سیبزمینی، حبوبات، مواد پروتیینی و خرما در ایام ماه مبارک رمضان و نظارت بر اقلام مصرفی در نوروز مانند میوه شب عید در اولویت نظارت و بازرسی در قالب این طرح در کشور قرار دارد.
وی تاکید کرد: این طرح با مشارکت نیروها و امکانات تمام ارگانهای نظارتی کشور همچون وزارت صمت، اصناف و بسیج اصناف، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده و همچنین ارگانهای انتظامی و امنیتی اجرا میشود.
معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی تصریح کرد: با متخلفان و محتکران محصولات کشاورزی به طور قاطع براساس قوانین تعزیرات حکومتی برخورد میشود و مردم اثرات این نظارتها را در روزهای آینده خواهند دید.
وی گفت: براساس تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در رصد و پایش انبارهای محصولات کشاورزی، محمولههایی که مشمول این تبصره قانونی میشوند، برابر ضوابط و قوانین برخورد میشود.
باقری شربیانی با اشاره به این که براساس شرایط و مقتضیات بازار، نظارت و بازرسی کالاهای اساسی در این طرح اولویتبندی شده است، اذعان داشت: در وهله نخست به بازرسان سراسر کشور ابلاغ کردهایم تمام انبارها، شالیکوبیها و کارخانجات فرآوری برنجهای تولید داخل و محمولههای وارداتی با نرخ مصوب سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده را رصد و پایش کنند و مطمئن شوند این محصولات با قیمت مصوب به دست مردم میرسد.
وی افزود: رصد و پایش سیبزمینی نیز در اولویت بعدی قرار دارد و پیشبینی میکنیم با ورود و عرضه سیبزمینیهای برداشت شده از بندرعباس و جیرفت در روزهای آینده، التهاب قیمتی در بازار این محصول مرتفع شود.
معاون حوزه نظارت و بازرسی محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی علت اصلی افزایش قیمت سیبزمینی را احتکار و سوداگری دانست و گفت: بخشی از افزایش قیمتها به بحث روانی در بازار، تحریمهای ظالمانه و خرید مازاد خانوارها نیز برمیگردد.
وی افزود: کالاهای کشاورزی به اندازه مکفی در کشور تامین شده است و مردم میتوانند با رفتار هوشمندانه و خرید به اندازه نیاز خانوار به کاهش التهاب بازار و جلوگیری از افزایش قیمتها کمک کنند.
باقری شربیانی تصریح کرد: بازار براساس عرضه و تقاضا حرکت میکند و اگر خرید مازاد انجام شود، سوداگران برای کسب سود بیشتر دست به احتکار میزنند.
وی درباره اقدامات این حوزه طی سال جاری نیز گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۲ هزار و ۵۶۸ نوبت بازرسی در حوزههایی همچون حبوبات، مواد پروتیینی و آرد توسط بازرسان در سراسر کشور صورت گرفته که منجر به تشکیل ۲۴ هزار و ۳۲۶ پرونده به ارزش ۵۳۰ میلیارد و ۸۲۳ میلیون تومان شده است.
این مسوول اظهار داشت: پرونده متخلفان را به مراجع قانونی ارجاع دادهایم.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا