علی اسماعیلی:
مصرف آب در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی ۱۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یافت
1403/11/28 - 11:25 - کد خبر: 131312
نسخه چاپی
نصر: نماینده مجری طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی از کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی استان در پی اجرای طرح جلوگیری از برداشت های غیرمجاز و کنترل برداشت ها از چاه های مجاز خبر داد.
به گزارش نصر، علی اسماعیلی روز یکشنبه در نشست کمیته حفاظت و صیانت از منابع آب آذربایجان شرقی اظهار کرد: انسداد یکهزار و ۶۵۰ حلقه چاه غیرمجاز، موجب بهبود ۷۰ میلیون مترمکعبی کسری مخازن در مهر ماه امسال (سال زراعی و آبی) نسبت به سال گذشته شده است.
وی ادامه داد: در سال زراعی جاری نیز ۹۰ میلیون مترمکعبی کسری مخازن استان بهبود یافته است.
در این نشست، مدیران شرکت مدیریت منابع آب ایران بر لزوم برنامهریزی دقیقتر برای تحقق برنامه هفتم پیشرفت و مناطق دارای بیشترین کسری مخازن تأکید کردند.
در نشست کمیته حفاظت و صیانت از منابع آب آذربایجان شرقی که با حضور مدیرکل و معاون دفتر توسعه نظامهای فنی، بهرهبرداری و دیسپاچینگ برقابی و معاون مطالعات پایه تخصیص حوضه آبریز دریاچه ارومیه شرکت مدیریت منابع آب ایران، معاون حفاظت و بهرهبرداری و نماینده مجری طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی و مدیران امور آب شهرستانها برگزار شد گزارش عملکرد طرح احیا و تعادلبخشی بررسی و چالشهای آن مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
کسری تجمعی آبخوان های آذربایجان شرقی در آخر آبان ماه سالجاری به فراتر از یک میلیارد و ۴۶۶ میلیون و ۵۳۰ هزار مترمکعب رسید.
حجم آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی در ۴۳ سال گذشته و در پی برداشتهای غیرمجاز و همچنین حفر چاه های مجاز و غیرمجاز برای تامین آب شرب و کشاورزی، حدود ۱.۵ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است که جبران آن نیازمند اعمال محدودیتها و جلوگیری از برداشت های غیرمجاز و کنترل برداشتهای مجاز از آبهای زیرزمینی است.
اکنون مجموع آب های تجدیدپذیر استان، سه میلیارد و ۱۹ میلیون متر مکعب است که ۶۲ درصد آن به میزان یک میلیارد و ۸۸۵ میلیون متر مکعب مربوط به بخش آبهای سطحی و ۳۸ درصد به میزان یک میلیارد و ۱۳۴ میلیون متر مکعب مربوط به بخش آبهای زیرزمینی است که ۴۵ درصد از منابع آب تجدیدپذیر آذربایجان شرقی مربوط به حوضه دریاچه ارومیه، ۳۲ درصد حوضه سفیدرود بزرگ و ۲۳ درصد حوضه ارس است.
کاهش بیش از ۵۰ درصدی سطح آب های زیرزمینی، زنگ خطری برای منابع آبی استان است که اگر جدی گرفته نشود در آینده ای نه چندان دور؛ آذربایجان شرقی با بحران ها و تنش های آبی بی سابقه مواجه می شود و حتی انتقال آب از رودخانه های مرزی و استان های همجوار نیز نمی تواند این بحران ها و خطرات را خفیف تر کند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا