معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی مطرح کرد:
قولنامه ها فاقد اعتبار و ارزش است/ تخریب شوش قوم به دادسرا ابلاغ شد
1403/11/27 - 14:22 - کد خبر: 131239
نسخه چاپی
نصر: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان آذربایجان شرقی گفت: بعد از اجرایی شدن قانون ثبت در سامانه کاتب اگر اسنادی که ثبت رسمی نشوند ترتیب اثر نخواهد شد؛ قولنامه ها فاقد اعتبار بوده و در سیستم قضایی ترتیب اثر داده نخواهد شد.
به گزارش نصر، "احمد موقری" در نشست رسانه ای که صبح امروز شنبه ٢٧ بهمن با حضور جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد، با اشاره به حوزه مربوط به پیشگری از وقوع جرم گفت: در حوزه پیشگیری برخی از اقدامات وجود دارد که قابل ذکر است، ابتدا اطلاع رسانی نقش عمده ای را ایفا میکند و هدف ما این است که در حوزه جرایم و آسیب های اجتماعی متعدد با هدف فرهنگ سازی و اطلاع رسانی جهت عدم تکرار آن ها نقش مثبتی را ایفا کنیم.
وی با بیان این که "فلسفه معاونت پیشگیری جلوگیری از آسیب ها و جرایم است" گفت: بخشی از این اطلاع رسانی ها با حضور رسانه ها و نقش مهم آن ها در بین اقشار مختلف جامعه عملی می شود.
نقش مهم رسانه در این زمینه غیرقابل انکار و نقش اول را دارد، با توجه به تغییر ذایقه ها، توسعه و اهمیت رسانه ها و نقش آفرینی مثبت آن ها نشان میدهد ظرفیت رسانه ها کاملا موثر است.
موقری گفت: معاونت پیشگیری در قالب چند ۵ اداره کل وظایف خود را انجام میدهد؛ اداره پیشگیری های قضایی، فرهنگی، امنیتی و انتظامی برخی آسیب ها و جرایم را مورد بررسی قرار می دهند؛ برخی مشکلات صنعتی و بخش خصوصی بصورت منحصرا در استان ما صرفا به عنوان مسائل بومی مورد بررسی صورت می گیرد که بر اساس تشخیص و صلاحدید استان است.
وی با تاکید بر سامانه سجام، افزود: سامانه سجام یکی از مهمترین دروازه های گزارشات مردمی است که بیش از ۴ هزار و ۵٠٠ مورد از سوی دیده بانان ما گزارش ثبت شده است که گمنام و به هیچ وجه به اطلاعات ان ها دسترسی نداریم.
وی ادامه داد: برخی مواقع نیز علاوه بر سایر دستگاه ها مواردی از خود عوامل دادگستری نیز گزارش می شود، در سامانه سجام عمده مشکل ما این است که سندیتی صورت نمیگیرد و بعد نمیتوانیم شناسایی کنیم و ارتباط کاملا یک طرفه است.
سازمان های مشارکت مردمی و سازمان های مردم نهاد که از نهاد های مختلف مجوز اخذ می کنند میتوانند در سامانه ما موضوع تخلف را ثبت کنند.
وی با بیان اینکه قولنامه ها دیگر اعتباری نداشته و فاقد ارزش هستند گفت: ساماندهی بنگاه های املاکی که در استان ما بیش از ٨ هزار بنگاه معاملات ملکی وجود دارد؛ بنگاه های مورد اعتماد را در بستر سامانه ثبت اسناد غیرمنقول ثبت کردیم.
رسانه ها در این زمینه اطلاع رسانی هایی انجام دادند که مجددا لازم است اطلاع رسانی صورت گیرد.
هر هفته کارگروه نظارتی به بنگاه ها مراجعه می کند و اکنون ٨٠ درصد مشاورین املاک در سامانه کاتب پیوسته و فعالیت خود را در بستر این سامانه انجام می دهند.
بیش از ٩٢ هزار فقره قرار داد از تاریخ ابلاغ که (سوم تیر ماه) ثبت شده است.
موقری تصریح کرد: بعد از اجرایی شدن این قانون اگر اسنادی که ثبت رسمی نشوند ترتیب اثر نخواهد شد؛ قولنامه ها فاقد اعتبار بوده و در سیستم قضایی ترتیب اثر داده نخواهد شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در ادامه به موضوع سرقت و آمار آن پرداخت و گفت: موضوع سرقت یکی دیگر از موضوعات قابل توجه است، آمار سرقت در مقابل برخی از بیمارستان ها بسیار است.
۶ بیمارستان مد نظر با همکاری شهرداری و بیمارستان ها جهت نصب دوربین و ساماندهی پارکینگ ها صورت گرفته و آمار سرقت در محوطه بیمارستان ها کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: ضوابط اجرایی ماده ١٠٨ قانون توسعه به شهرداریها و استانداری جهت اجرایی کردن ضوابط اجرایی و امنیتی ابلاغ و مقرر شده است تا آیین نامه اجرا گردد.
موقری به توسعه مراکز مهر در استان پرداخت و گفت: مرکز مهر در زعفرانیه جهت ملاقات والدین طلاق با فرزندان خود صورت محلی است که ملاقات در آن مکان صورت گرفته و اکنون در ٩ شهر استان نیز این مراکز فعالیت می کنند، از ابتدای فروردین تا آذر ٣٢ هزار ملاقات اتفاق افتاده است.
وی خاطرنشان کرد: محلی بهتر از مرکز فعلی را نیز پیگیر هستیم تا ملاقات ها در آن جا صورت گیرد.ا
وی در ادامه به مرکز شوق زندگی اشاره کرد و توضیح داد: مراکز شوق زندگی؛ مختصری از نهاد های شهری و قابلیت نهاد های مردمی است که علاوه از دادگستری چند مجموعه در آن مستقر هستند، ارائه خدمات اجتماعی به افراد آسیب دیده و نیازمند در آن مرکز صورت میگیرد، شهرداری در شهرک فجر لاله تامین مکان این مرکز را به عهده گرفته است (عموم شهروندانی که دچار مشکلات مختلف هستند میتوانند از این مرکز خدمات آموزشی دریافت کنند) محل فوق بزودی بهره برداری خواهدشد، امیدواریم اوایل سال آینده شاهد افتتاح این مرکز باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران در رابطه باحضور اتباع خارجی در استان گفت: حضور اتباع خارجی در استان غیرمجاز است، مگر با مجوز خاص استانداری؛ از شهروندان انتظار می رود دغدغه جامعه را داشته باشند و برای دغدغه شخصی و برای کارگری از این اتباع استفاده نکنند.
اتباع خارجی معضلات بسیاری را می توانند در جامعه ما بیافرینند که لازم است همگی با آن ها برخورد کنیم، کارفرما ها نیز نباید از آن اتباع استفاده کنند، بیش از ٢ هزار نفر از استان ما شناسایی و اخراج شده است.
وی سپس به حضور کثیر دانشجویان عراقی در استان پرداخت و افزود: آمار ارتکاب جرم دانشجویان خارجی در استان ما صفر درصد است و اخیرا مکاتباتی صورت گرفت تا نحوه دستورالعمل جذب این دانشجویان ارایه شود که در کنار آن برخی گزارشات مردمی نیز برایمان آمده است.
موقری گفت: طرح قاضی مدرسه امسال اجرایی شد و مدارس منتخبی که حسب تشخیص آموزش و پرورش برای مثلث تربیتی کارگاه های اموزشی برگزار شد و نحوه استفاده از فضای مجازی، مسائل اخلاقی و دیگر موارد که جامعه به آن مبتلا به است، در سال جاری ۴٠ مدرسه تحت آموزش در کل استان صورت گرفت.
وی در رابطه با موضوع رسانه ای تخریب غیرمجاز از کویر شوش قوم گفت: موضوع تخریب شوش قوم هریس را به رییس دادسرای شهرستان هریس ابلاغ کرده ایم و نتیجه آن اعلام خواهد شد.
عضو کمیسیون حفظ و گسترش فضای سبز استان با تاکید بر نقش رسانه ها در حفظ فضای سبز گفت: آمار سرانه فضای سبز بر اساس طرح جامع تبریز قابل قبول نیست و وضعیت نامطلوبی دارد؛ اصولا باید در کمیسیون حفظ و گسترش موضوعات مربوط به فضای سبز با شدت عمل بیشتر بررسی شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان در پاسخ به سوال خبرنگار نصر مبنی بر ارجاع پرونده اصحاب رسانه به بازپرسان غیرتخصصی توضیح داد: شورای حل اختلاف مطبوعات مطابق دستور رییس کل دادگستری ایجاد شده و تمامی پرونده های مربوط به رسانه ها به این شورا ارجاع داده می شود در روز های گذشته متاسفانه اشکالی از سوی دادگستری استان صورت گرفته بود و یک مورد از این پرونده ها به شورای حل اختلاف دیگری ارجاع شده بود.
موقری در پایان گفت: در رابطه با موضوع قطع درختان باغ گلستان که چند ماه قبل قطع درختان آن از سوی دستگاه قضایی اعلام شده بود؛ پرونده آن به مراجع ذی ربط ارسال و پس از اعلام نتیجه اطلاع رسانی خواهد شد.
انتهای پیام/
محمدرضا اخگرگداز