در نشست خبری جشنواره موسیقی فجر آذربایجان مطرح شد؛
جشنواره موسیقی با نوای فرهنگ اصیل آذربایجان
1403/11/23 - 09:58 - کد خبر: 130927
نسخه چاپی
نصر: دبیر اجرایی چهارمین دوره جشنواره موسیقی فجر آذربایجان گفت: خانواده ها باید مطلع باشند هزینه ای که در راه موسیقی خرج می کنند، سرمایه گذاری بر فرهنگ نسل های آینده است و به خانه و خانواده ها برگردانده می شود.
به گزارش نصر، «مهدی ناصری تهرانی» دبیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر استان در نشست خبری چهارمین دوره جشنواره موسیقی فجر استان آذربایجان شرقی گفت:
در این جشنواره، ۲۴ گروه اجرایی از تبریز و ۱۱ گروه از شهرستان ها من جمله شبستر، اهر، ملکان، میانه، ورزقان، بناب، عجب شیر و مرند انتخاب شده اند. گروه های منتخب تبریزی در سبک ها و ژانر های متنوع شرکت کرده اند از جمله موسیقی کلاسیک پاپ اذربایجانی و ایرانی، موسیقی مغام و عاشیقی، سبک موسیقی های کلاسیک و سنتی و ...
وی با اشاره به حضور چشمگیر رده سنی نوجوان، در خصوص استقبال هنرمندان از نمایشگاه افزود: با اینکه جشنواره غیر رقابتی و به حالت فستیوالی است ولی تقاضای گروه ها بالا بود و ما از بین همه هنرمندان ثبت شده در سامانه وفا گزینش کردیم.
دبیر اجرایی جشنواره ضمن تاکید بر نقش اساسی رسانه ها در معرفی این گروه ها به ملت اذعان داشت: امروزه گروه های موسیقی تهران، به واسطه سطح کیفی بالا، محبوبیت و شهرت خود، جذب مخاطب بالایی دارند و گروه های بومی با ضعف مواجه اند. ما برای بر طرف کردن این ضعف، در قالب جشنواره از گروه ها دعوت کردیم و طی همکاری اداره فرهنگ و ارشاد با انجمن موسیقی استان، سیستم های صوتی و تصویری را به گونه ای ارتقا دادیم و به روز کردیم که عدالت سخت افزاری برای همه گروه ها برآورده شود و با رایگان قرار دادن سالن ها در اختیار گروه ها، هزینه برای آن ها به بار نیاوردیم تا منفعت فروش بلیط هایشان، تماما برای خودشان باشد.
تبریز صاحب فرهنگ و موسیقی اصیل
ناصری تهرانی افزود: ما صاحب فرهنگ و موسیقی اصیلیم و فرزندانمان باید با این فرهنگ تربیت شوند. متاسفانه سطح درآمد هنرمندان بومی به قدری نیست که بتوانند برای تبلیغات هزینه کنند. رسانه با حمایت از این گروه ها، ملت را به این کنسرت ها دعوت می گیرد. خانواده ها باید مطلع باشند هزینه ای که در این راه خرج می کنند، سرمایه گذاری بر فرهنگ نسل های آینده است و به خانه و خانواده ها برگردانده می شود.
وی از برنامه جشنواره گفت: افتتاحیه جشنواره همزمان با اجرای گروه هایی روی ۲۳ بهمن برگزار می شود و روز ۳۰ بهمن ماه، اختتامیه این جشنواره در سالن سینما ناجی برپا و لوح تقدیر به گروه ها اهدا خواهد شد. همچنین از چهار نفر از پیشکسوتان این عرصه تجلیل به عمل خواهد آمد. ما بخش نظرات مردمی را هم در نظر گرفته ایم و سعی می کنیم با تعبیه صندوق نظرات مردمی در سالن ها، کیفیت اجرا ها را از نظر تماشاگران، داوری کنیم و جایزه ای برای این بخش در نظر بگیریم.
کیفیت چهار دوره جشنواره
وی اظهار داشت: سطح کیفی هربرنامه رفته رفته تکمیل می شود. سال گذشته برگزاری جشنواره به عهده موسسات بود و ما مواردی دیدیم که به منفعت طلبی ها و ضرر هایی انجامید و امسال با انجمن موسیقی که رسالتش حمایت از خانواده موسیقی استان است، به گروه های بومی سالن کم هزینه و رایگان با کیفیت یکسان دادیم تا هرچه بیشتر، عدالت بین گروه ها رعایت شود.
در پاسخ به سوال خبرنگار در خصوص نقد های منفی سینما ناجی، از تسهیلات تدارک دیده برای این جشنواره گفت: لوله کشی گاز این سینما تکمیل شده است، سن بزرگتر شده و مسئول تاسیسات در پی برآورده کردن مشکلات تهویه این سالن است.
آیریلیق بیزی آیری سالیب
ناصری تهرانی از ناامیدی هنرمندان گروه های بومی گفت: ما شاهد بودیم که هنرمندان بومی از نظر روانی در اوضاع خوبی نبودند و انگیزه آنها پایین آمده بود چون مسیر درست در آمدزاییی درعرصه موسیقی را بلد نیستند. غلام رضا میرزا زاده، رئیس انجمن موسیقی در پی هموار کردن این مسیر است چون شغل موسیقی پر درآمد است و در منطقه ما اکثر گروه ها بلد نیستند چطور درآمد کسب کنند! تولید گروه ها کم است و با خواندن شعر های قدیمی، طرفداران خود را از دست می دهند. تا کی آیریلیق را بخوانیم! در کل، رتبه بندی قطعات گروه ها با آثار تولیدی، ارزش بالاتری میابند و امیدواریم گروه ها بعد از جشنواره تشویق شوند که تولیدات داشته باشند چراکه امروز، بحث مجوز دادن به قطعات تولیدی هنرمندان، با سختی مواجه نیست.
گفتنی است، چهارمین دوره جشنواره موسیقی فجر استان از روز ۲۳ الی ۲۹ بهمن در سالن سینما ناجی مجتمع ۲۲ بهمن و سالن اصلی تربیت، در دو سانس ۱۸-۲۰ و ۲۲_۲۳:۳۰ برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
فائزه بنی نصرت