سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تأکید کرد:
چارهای جز استفاده از تکنولوژیهای جدید در بخش کشاورزی نداریم/ توسعه باغات در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ممنوع است
1403/11/16 - 11:48 - کد خبر: 130539
نسخه چاپی
نصر: سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گفت: محدودیت منابع اعتباری و آبی که در سطح ملی هم اتفاق افتاده، کار در بخش کشاورزی را سختتر کرده و به همین جهت چارهای جز استفاده از تکنولوژیهای جدید در بخش کشاورزی نداریم و دانش را باید به بخش کشاورزی ببریم.
به گزارش نصر، بهرام شفیعی پیش از ظهر امروز در نشست با نمایندگان رسانههای آذربایجان شرقی به مناسبت فرا رسیدن دهه فجر، به خشکسالی سال های اخیر اشاره کرد و افزود: منابع آبی استان محدود است و تولید پایدار غذا را باید بر همین اساس برنامهریزی کنیم. متاسفانه سطح آبهای زیرزمینی پایین رفته و در دشت مرند و شبستر با پدیده فرونشست زمین مواجهیم.
وی ادامه داد: در این خصوص در حوضه آبریز دریاچه ارومیه محدودیت کشت داریم و هیچ گونه مجوزی برای توسعه باغات در محدوده مناطق دریاچه ارومیه صادر نمیکنیم.
شفیعی گفت: در طول برنامه توسعه هفتم، ۱۵ هزار میلیارد مترمکعب آب بخش کشاورزی کم خواهد شد و ۱۲ میلیارد مترمکعب آن مربوط به آبهای زیرزمینی است.
وی ادامه داد: ما باید تا ۴۰ درصد در دانههای روغنی در پایان برنامه هفتم خودکفا شویم و تا همین زمان نیز ۲۰ میلیارد مترمکعب آبخیزداری باید انجام شود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: محدودیت منابع اعتباری و آبی که در سطح ملی هم اتفاق افتاده، کار در بخش کشاورزی را سختتر کرده و به همین جهت چارهای جز استفاده از تکنولوژیهای جدید در بخش کشاورزی نداریم و دانش را باید به بخش کشاورزی ببریم.
شغیعی اظهار کرد: از اول فصل زارعی امسال میانگین بارش در آذربایجان شرقی ۳۳ میلیمتر است که نسبت به سال گذشته ۶۶ میلیمتر کاهش داشتیم؛ این کاهش نسبت به دراز مدت ۶۸ میلیمتر است و این نشان میدهد باید در مدیریت منابع آب استان دقت ویژهای داشته باشیم.
وی گفت: خرد بودن اراضی کشاورزی در کشور و استان یک مشکل است و این اراضی خرد برای استفاده از تکنولوژیهای جدید مناسب نیست. ما تلاش میکنیم برای یکپارچه سازی اراضی کشاورزی تا بتوانیم تکنولوژیهای جدید را به بخش کشاورزی بیاوریم.
شغیعی ادامه داد: مرکز تحقیقات کشاورزی، مرکز تحقیقات دیم و شرکتهای دانشبنیان و فنآوری بخش کشاورزی در استان هستند که ظرفیت مهمی برای تولید دانش در بخش کشاورزی هستند.
وی اظهار کرد: در حوضههای آبریز ارس و قیزیل اوزن تا حدودی امکان توسعه بخش کشاورزی وجود دارد و در حوضه ارس سرمایهگذاری خوبی برای آبیاری تحت فشار و کشاورزی صنعتی شده است.
انتهای پیام/