جلال رحیمزاده خبر داد:
آذربایجانشرقی، رتبه نخست توسعه کشت علوفهای در کشور
1403/11/07 - 12:36 - کد خبر: 129931
نسخه چاپی
نصر: مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی از کسب رتبه نخست این استان در توسعه سطح زیر کشت نباتات علوفهای در سال زراعی 1403-1402 خبر داد.
به گزارش نصر، جلال رحیمزاده در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اعلام دفتر نباتات علوفهای معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: استان آذربایجانشرقی توانسته است در میان استانهای کشور جایگاه نخست را در زمینه توسعه سطح زیر کشت نباتات علوفهای به دست آورد. همچنین، این استان جزو برترینها در کشت سورگوم علوفهای بوده که نسبت به سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشته است.
وی با تاکید بر اهمیت توسعه کشت نباتات علوفهای در پاسخ به نیازهای جمعیت دامی استان و کشور افزود: با توجه به افزایش روزافزون جمعیت و تقاضا برای تامین گوشت و فرآوردههای دامی، اهمیت تولید علوفه و کاهش فشار بر مراتع بیش از پیش احساس میشود. در این راستا، استان آذربایجانشرقی با دارا بودن 81 هزار و 962 هکتار سطح زیر کشت علوفه، سهم بسزایی در تامین نیازهای دامی ایفا کرده است. از این میزان، 51 هزار و 483 هکتار به اراضی آبی و 30 هزار و 479 هکتار به اراضی دیم اختصاص داشته که در مجموع 885 هزار تن محصول علوفهای تولید شده است.
رحیمزاده ضمن اشاره به برنامههای کلان استان اظهار کرد: بخش عمدهای از علوفه تولیدی استان محصول یونجه است و در سالهای اخیر با اجرای طرح ملی جهش تولید در دیمزارها و تبدیل اراضی آیش دیم به کشت نباتات علوفهای یکساله، سطح زیر کشت نباتات علوفهای در استان افزایش یافته و در حال حاضر به حدود 40 هزار هکتار رسیده است.
وی همچنین به گیاهان علوفهای مهم مورد کشت در استان اشاره کرد و گفت: ارقام اصلاحشده ماشک، گاودانه، خللر، نخود علوفهای و یونجه در اراضی دیم و محصولاتی نظیر یونجه آبی، اسپرس، قصیل جو، ترتیکاله، سورگوم، چغندر علوفهای، ارزن علوفهای و ذرت علوفهای در اراضی آبی از جمله گیاهانی هستند که در این استان کشت میشوند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی در پایان خاطرنشان کرد: با برنامهریزی مناسب و تامین نهادههای مورد نیاز نظیر بذرهای اصلاحشده، ارقام جدید و کودهای مورد نیاز و همچنین حمایت از علوفهکاران، توسعه کشت نباتات علوفهای در راس اولویتهای سازمان قرار گرفته است و هدف ما این است که بخش عمدهای از نیازهای دامی استان را از تولیدات داخلی تامین کنیم.
انتهای پیام/
نصر