گزارش/

میزان تحصیلات و درآمد دستفروشان در تبریز!

1403/11/01 - 11:42 - کد خبر: 129525 نسخه چاپی

نصر: داده‌های جدید منتشرشده از پژوهش «بررسی وضعیت جمعیت‌شناسی دستفروشان» در تبریز، تصویری از وضعیت اقتصادی و اجتماعی دستفروشان این کلانشهر را ارائه می‌دهد.

به گزارش نصر، تحقیق میدانی که توسط مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز با موضوع «بررسی وضعیت جمعیت‌شناسی دستفروشان» تهیه شده، نشان می‌دهد دستفروشی همچنان یکی از پایدارترین مشاغل غیررسمی این شهر است.

بیش از نیمی از دستفروشان، تازه‌وارد یا کم‌تجربه‌اند
براساس این گزارش، ۲۹/۸ درصد از دستفروشان کمتر از پنج سال و ۴۱/۴ درصد بین ۵ تا ۱۰ سال سابقه کار دارند. این در حالی است که تنها ۷/۷ درصد بیش از بیست سال در این حرفه فعالیت کرده‌اند.

تحصیل‌کرده‌ها در کنار بی‌سوادها؛
ترکیب عجیب دستفروشی یکی از نکات برجسته این گزارش، حضور افراد تحصیل‌کرده در بین دستفروشان است. ۱۰/۴ درصد از دستفروشان دارای مدرک کاردانی یا کارشناسی هستند، در حالی که ۹/۶ درصد کاملاً بی‌سواد بوده و ۲۸/۸ درصد تا مقطع راهنمایی تحصیل کرده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که محدودیت فرصت‌های شغلی رسمی، حتی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را نیز به دستفروشی سوق داده است.

از کفش تا نوشت‌افزار؛
تنوع در کالاهای عرضه‌شده دستفروشان تبریزی بیشتر بر فروش کالاهای ضروری تمرکز دارند. طبق آمار، ۴۳/۵ درصد کفش و پوشاک، ۲۳/۷ درصد مواد غذایی و ۱۲/۲ درصد لوازم خانگی عرضه می‌کنند. سهم سایر اقلام مانند نوشت‌افزار، لوازم آرایشی، زیورآلات و اجناس آنتیک کمتر از ۲۰/۶ درصد است.

درآمد؛ فاصله میان بقا و رفاه
آمارها نشان می‌دهد بخش عمده‌ای از دستفروشان در بازه درآمدی میانه قرار دارند. ۳۷/۹ درصد بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان و ۳۲/۳ درصد بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان و ۱۲/۱ درصد بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان درآمد ماهانه دارند. اما همچنان ۲ درصد از دستفروشان با درآمد کمتر از ۵ میلیون تومان، پایین‌ترین سطح درآمدی را تجربه می‌کنند، در حالی که تنها ۲/۵ درصد بیش از ۲۵ میلیون تومان درآمد دارند.
انتهای پیام/
میزان تحصیلات و درآمد دستفروشان در تبریز! خبرگزاری فارس

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار