سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی:
توسعه انرژی خورشیدی تضمین کننده هوای پاک است
1403/10/30 - 21:45 - کد خبر: 129499
نسخه چاپی
نصر: سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: توسعه و گسترش مزارع انرژی خورشیدی تضمین کننده هوای پاک است و باید به سرعت به این سمت برویم.
به گزارش نصر، محمدحسین حسن زاده روز یکشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان شرقی به مناسبت روز هوای پاک، رفع آلودگی هوا در تبریز و تعدادی از شهرهای استان را یکی از دغدغه های مهم حفاظت محیط زیست برشمرد و اظهار کرد: متاسفانه امسال میزان و تعداد روزهای آلوده در کلانشهر تبریز نسبت به سال های قبل افزایش یافته است که موضوعی نگران کننده برای سلامت شهروندان به شمار می رود.
وی توجه به انرژی های تجدیدپذیر را یکی از اولویت های اصلی و مهم سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای مقابله با آلودگی های هوا در کلانشهرها اعلام و اظهار کرد: بر همین اساس برنامه ریزی برای تولید ۳۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی در کشور صورت گرفته است و می شود با ارایه بسته های تشویقی نسبت به حضور و مشارکت بخش خصوصی در این حوزه اقدام کرد.
حسن زاده سهم آذربایجان شرقی برای تولید مزارع خورشیدی را ۲ هزار و ۵۰۰ تا سه هزار مگاوات بیان کرد و یادآور شد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان برای حمایت و تشویق سرمایه گذاران در این زمینه با تمام توان و امکانات خود وارد میدان شده و برای ارایه مجوزهای مربوطه در سریع ترین زمان ممکن اقدام می کند.
به گفته وی استقبال بخش خصوصی از ایجاد و راه اندازی مزارع خورشیدی و تولید انرژی تجدیدپذیر در آذربایجان شرقی بسیار خوب است و همکاری ادارات صمت و برق نیز در این رابطه وارد عمل شده و نسبت به صدور مجوزهای لازم اقدام کرده اند.
حسن زاده رسیدگی به پرونده های درخواست بخش خصوصی برای ایجاد مزارع خورشیدی از سوی حفاظت محیط زیست استان را مورد تاکید قرار داد و افزود: این پرونده ها خارج از نوبت رسیدگی می شود و تاکنون درخواست هایی برای ایجاد این مزارع در برخی از نقاط تبریز، قوم تپه، جلفا و تعدادی از سایر شهرستان ها رسیدگی شده است.
وی عامل بخش قابل توجهی از آلودگی هوا در کلانشهرها از جمله تبریز را ناشی از سوخت های فسیلی دانست و با اشاره به اینکه صنایع تبریز به میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد در این زمینه نقش دارند، ادامه داد: بدون تردید آلودگی هوا ارتباط مستقیم با سوخت فسیلی دارد و در این میان صنایعی همچون نیروگاه حرارتی، کارخانجات تولیدی و واحدهای صنعتی در افزایش میزان آلودگی ها نقش دارند و نمی توان از آنها چشم پوشی کرد.
حسن زاده تردد وسائط نقلیه در تبریز را عامل ۷۰ درصد آلاینده های هوا اعلام کرد و گفت: در این رابطه کیفیت خودروهای تولیدی داخل، کیفیت پایین سوخت خودروها، فرسودگی و نوع خودروها نقش بسیار بزرگ و مهمی در ایجاد آلودگی دارند که برای از میان برداشتن آنها نیازمند اتخاذ تصمیمات کلان و بزرگ هستیم.
وی مازوت سوزی نیروگاه حرارتی تبریز را از جمله مشکلات چالشی محیط زیستی دانست و افزود: متاسفانه با توجه به شرایط موجود کشور و با وجود اینکه به مسایل تسلط داریم، اما مجبوریم بین بد و بدتر انتخاب کنیم و در این زمینه باید مازوت سوزی نیروگاه را برای تامین برق منطقه تحمل کنیم و ما تلاش داریم تا برای سال آینده این مشکل را حل کنیم.
کیفیت بنزین جایگاه های سوخت در آلودگی هوا دارای اهمیت است
سرپرست حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از پایین بودن کیفیت بنزین معمولی در جایگاه های سوخت استان خبر داد و گفت: در کنار این مشکل بزرگ، چند سال است که توزیع بنزین سوپر در استان متوقف شده که این مساله عاملی مهم در آلودگی هوای تبریز از سوی صنایع متحرک همچون تردد خودروهای سبک و سنگین است و نمی توان آنرا کتمان کرد.
حسن زاده افزایش روز افزون تعداد خودروها در کشور و استان را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: زمانی در تبریز با خیابان ها و معابر موجود تعداد خودروها از یکصد هزار دستگاه فراتر نمی رفت، اما اکنون با همان خیابان ها شاهد تردد روزانه چند صدهزار خودرو در این کلانشهر هستیم، آنهم با کیفیتی به مراتب پایین تر از دهه های گذشته.
وی خواستار تلاش و همت همگانی برای کاهش آلودگی های زیست محیطی شد و با تاکید بر اینکه دستیابی به این هدف مهم و داشتن هوای پاک در طول سال جز با همکاری و هماهنگی بین دستگاهی میسر نمی شود، ادامه داد: فرهنگ سازی از سوی رسانه ها در این زمینه بسیار تاثیرگذار است.
حسن زاده یکی از برنامه های اولویت دار اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی را بهره مندی از ظرفیت های تشکل های مردمی اعلام و اضافه کرد: در این راستا با توجه به کمبودهای مالی و نیروی انسانی در مجموعه، باید به سمت استفاده از توانمندی ها و مزیت های نهفته در بین تشکل های مردم نهاد برویم تا بخش قابل توجهی از مشکلات زیست محیطی در حوزه های مختلف زیستی، جانوری، انسانی و محیط طبیعی حل و فصل شود.
براسا این گزارش، ۲۹ بهمن ماه به دلیل بحران آلودگی هوا در تبریز، تهران، مشهد، اراک، اصفهان، شیراز و اهواز، مسئولین وقت ستاد اجرایی کاهش آلودگی هوا را بر این داشت تا به منظور ایجاد حساسیت در بین اقشار مختلف جامعه در سال ۱۳۷۴ این روز را به عنوان روز ملی هوای پاک اعلام کنند.
" عزم ملی برای هوای پاک با انرژی های تجدید پذیر" شعار امسال روز هوای پاک است که برنامه های مختلف فرهنگی و اجتماعی مربوطه طی ۲۹ دی تا سوم بهمن در کشور و آذربایجان شرقی برگزار می شود.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا